Många trådar bli’re, vardagslyckor och jul

När man stickar eller virkar så blir det ju alltid trådändar över och dessa har jag försökt ta tillvara på bästa sätt genom att endera börja på en mormorsruta och lägga åt sidan tills nästa restgarnståt dyker upp och då kan det se ut så här

Ibland har jag en väldans massa smårutor liggande i korgen som ska byggas på vartefter. Blir dom liggande för länge och det inte ramlar in några större restgarnsnystan till de rutor som behöver mycket garn då brukar jag ”kosta på mig” ett nytt nystan som jag använder till allihop så länge det räcker.

En annan variant jag använt mig av under åren är ju att spara garnrester i glasburkar på en hylla i köket. När jag har behövt använda mig av fyllning t ex när jag gjorde en dyna till barnbarnets köksstol då tömde jag burkarna på garnrester. Nu ligger det ibland lite längre garner i som jag kan plocka upp och använda till rutorna om tjockleken stämmer. Annars ligger dom bra i sina burkar och jag tycker det ser väldans trevligt ut mot den annars så vita och lite tråkiga väggen.

Detta inläggs vardagslycka får nog vara att nu har dom börjat lägga igen skyttegravarna och jag var ute och kikade lite. Var på vippen att fråga grävar’n om han var helt hundra på hur det skulle gå till den här gången. Man blir ju lite orolig när man ser två gubbar med spadar som öser och stampar i gropen, en grävare som sitter och joxar med sin telefon i hytten och en maskin som jag inte har en susning om vad den ska vara till för.

De har hållit på hela veckan och joxat och peppar peppar än har dom inte lyckats ställa till något mer för oss här i längan. Det är väl en vardagslycka som vi är tacksamma för.

Något som jag däremot inte gillar är att affärerna startat med julskyltningen redan 1 oktober. Det är bedrövligt. Man hinner bli urless på alla tomtar, glitter, kulor och granar långt innan det blir jul. Jag minns när jag var barn och man fick ta på sig finkläderna och tillsammans med pappa och mamma ta bussen ner till stan och titta på julskyltningen. Det var en fantastisk upplevelse. Veckorna innan hade ju butiksfönstren varit klädda med brunpapper så man hade inte kunnat se vad dom byggt upp där bakom. Men nu, så vackert med alla lampor och alla leksaker, tomtar, och små nissar som åkte i elektriska tåg och vagnar. Björnar som vinkade och renar som rörde sig med släden. Det var en sådan lycka för oss barn som kunde ha stått i evinnerliga tider och bara tittat på det fantastiska. Då var det en folkfest. En härlig rolig upplevelse som jag är glad att jag fått uppleva men som jag tycker det är synd att varken dottern eller barnbarnet fått vara med om. Vardagslycka kan också vara att kunna plocka fram ett sådant minne och få det att leva igen. Tänk att man kommer ihåg. Det är ju fantastiskt med tanke på att jag glömt vad jag åt i förrgår eller vilken dag jag for och handlade *S*. Närminnet är uselt men det ingår väl i att bli äldre.

Vardagslycka är också att tidigt i somras ha fått en pytteliten blomma av vännen och grannen A-M. Ännu större lycka är att den fortfarande är fantastisk i sin blomning. Den har stått ute hela tiden och är inne på sin fjärde blomning. Tydligen trivs den här sorten väldans bra ute och inte alls lika bra inne på mitt köksbord. Bilden nedan är tagen idag och ni ser att det är ännu fler knoppar på den. Frågan är väl bara hur länge den klarar sig ute nu när det börjar bli småtjurigt ute. Jag kanske får virka en kruka och sätta om så den håller värmen. Eller nåt.

Jag hoppas ni alla har en riktigt fin torsdag…….med eller utan garnrester.

6 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Heljeredsbackar
  Okt 15, 2020 @ 14:00:42

  Hej igen Bibbi ❤

  Jag vet inte om du kan läsa det jag skriver ❤ har försökt flera gånger att skriva under kommentera, med jag får inte till det med inloggning och konto mm.
  Vill tillägga att ditt fat som står på bordet bredvid blomman är så fint. Jag blev helt kär i det.

  Tack igen för allt du skriver och delar med dig av ❤

  Hälsningar och kram Birgitta

  Skickat från min Samsung Galaxy-smartphone.

  Svara

  • bibbishantverk
   Okt 16, 2020 @ 09:46:33

   Hej Birgitta, joooooo jag ser dig och kan läsa det du skriver. Jag har också problem med att logga in och joxa när jag ska kommentera hos andra. Det är synd att det ska vara så krångligt för till slut ger man ju upp. Jag är dock glad för att du inte gav upp.

   Barnbarnet och jag har gjutit i betong tidigare under åren och det där är från en rund plastförpackning som jag klippt ner. De små hjärtana är gjutna i isformar och hålet är gjort med en kattmatsburk.
   Hålet är avpassat för den större modellen av värmeljus, gravljus eller för ett glas med blommor i (som jag hade i somras och som syns på någon bild längre bak).

   Härligt att se dig här jag hoppas du kommer tillbaka för du är alltid välkommen.
   Kram tillbaka till dig. En stor en.

   Svara

   • Heljeredsbackar
    Okt 16, 2020 @ 15:29:58

    Hej Bibbi. Härligt att läsa ditt svar, det blev min vardagslycka. Då fick jag till en hälsning av två till dig ändå. Är lite av en ”skam den som ger sig” – så envis.
    Tack för din beskrivning till ditt fina ljusfat. Den satte igång en massa kreativa tankar hos mig.
    Önskar dig allt gott och en trevlig helg.

   • bibbishantverk
    Okt 16, 2020 @ 16:54:37

    Nu är du igång på riktigt och jag tror inte du får fler problem med att lämna kommentarer. Det brukar nog vara ”värst” första gången innan man krånglat sig igenom allt. Vilken tur att du är envis. Ibland är det bra att vara det.
    Ha en finfin helg.

 2. Essa
  Okt 15, 2020 @ 21:53:58

  Bästa Bibbi. När livet i övrigt, på grund av omständigheter ingen råder över, är lite grått, så är det en vardagslycka att hitta ett nytt blogginlägg från dig. Tack!

  Tack för tipset att med diverse garnrester påbörja rutor allt eftersom. Jag är en stor mormorsrute-fantast sen länge, men har mest gjort en i taget.

  Å garnburkar! Hittills har jag ”bara” en, men den är ganska stor, och jag kan nog pressa ner lite till i den. Jag kan dock känna att den väcker minnen när jag kikar i den.

  Gott att höra att det börjar rätta till sig i ditt bostadsområde. Håller tummarna fortsatt. Å blomman var ju en härlig vardagslycka, som nu även blivit en höstlycka.

  Allt gott! De bästa hälsningar från östra Värmland.

  Svara

  • bibbishantverk
   Okt 16, 2020 @ 09:50:23

   Men nu blir jag så glad och rörd så jag vet inte till mig.
   Det är väl det finaste man kan vara för en stund……….någons vardagslycka.

   Kommentarer på inlägg är en vardagslycka för mig för då känner jag gemenskap så tusen tack för alla glada tillrop från östra Värmland. De glädjer mig mycket.

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Evas pysselsida

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Hantverkarglädje

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Soanspysselblogg

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

%d bloggare gillar detta: