Kurt Olsson och jag…..

har vissa småsaker gemensamt. Han gillade att sjunga Leva livet och han han hade fådda blommor. Jag gillar också att sjunga Leva livet för full hals nu sedan barnbarnet fick fart på en cd-spelare som stått i en garderob och samlat damm. Den tidigare spelaren drog sin sista suck bara sisådär helt apropå och glad var jag som hade en extra då.

Det som är knepigt är ju att det är så liten text vid alla knappar och rattar så jag skulle behöva förstoringsglas men nu lotsade barnbarnet mig runt och visade vilka knappar och rattar jag behövde använda så nu jädrar lever jag livet med Kurt Olsson må ni tro och inte nog med det jag har fådda blommor också. Vardagslycka är när grannens son ringer på och lämnar en bukett vackra rosor. Är inte det rart så säg. Man blir glad och lycklig i hela kroppen.

Fast nu har jag ju en del saker som Kurtan inte ens är i närheten av, nämligen en hel massa fådda garner. Som ni såg för några inlägg sedan så fick jag ju en stor låda garner från goa L i Västerås. Nu har jag ju använt mig av dessa garner på kvällarna framför tvn och varenda gång jag vill smita undan från tråkjobb. Vilket är väldans ofta. Här ser ni vad det blivit så här långt

Två halsdukar, ett gäng mössor och en grön filt. Jag älskar alla de härliga färgerna. Man, eller rättare sagt jag blir väldigt glad och lycklig av färger. Gäller det sedan garn då kan det få vara hur starka färger som helst. Det är lätt att sticka då. Stickorna flyger i luften av glädje över att få bearbeta så vackert garn. Jag ska packa detta och se hur mycket det väger för det är dags att skicka lite till Slättmissionen. Nog är väl det här lagarbete när det är som bäst. Tillsammans kan man uträtta storverk faktiskt. Tillsammans är ett väldigt fint och bra ord.

När jag cyklade runt lite häromdagen så blev jag när jag åter närmade mig hemmet varse att om bara ett ögonblick är det slut med höstfägringen i form av färggranna löv. De blåser av och iväg med väldig fart så jag hoppade av cykeln och tog det här kortet. Två buskar av samma sort och som är planterade samtidigt men har olika färgskrud. Var och en är vacker på sitt sätt. Precis som vi människor, olika men ändå lika och alla duger, var och en på sitt sätt.

Jag hoppas ni alla har en riktigt fin höstdag……med eller utan färggranna buskar

7 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Carol
  Nov 04, 2020 @ 21:33:38

  Så vackra färgsprakande kort!😍 Sånt gillar vi skarpt! Härligt att du fått igång musikmaskinen också så att Livet kan spraka på även i strupe och ben😄
  Många kommer tacka dej och L för värme som kommer behövas i bistra tider. Du har ett hjärta av guld och händer som lärkvingar💛🤗

  Svara

  • bibbishantverk
   Nov 05, 2020 @ 21:33:13

   Ja vissa saker får jag igång medan andra strejkar. Har upptäckt att jag inte får mail när det ramlar in kommentarer här. Det får jag fiffilura på.
   Ja det är härligt med färg. Barn ska ha starka färger. Tjohoooooo!

   Svara

 2. Lillemor
  Nov 05, 2020 @ 19:33:13

  Du har legat i som vanligt. Blev ju himla fina grejer det där! Känns extra roligt att de kommer just till Slättmissionen tycker jag.
  Fina rådda blommor har du också.
  Kram på dig.

  Svara

  • bibbishantverk
   Nov 05, 2020 @ 21:37:49

   Jag skickar ju oftast till Slättmissionen och jag vet ju att du också har lämnat mycket dit så det passar ju jättebra för oss båda.
   Jag har saktat stickfarten lite för jag har haft lite ont i tassarna men jag plockar och joxar med mina garner och stickar på en ljusgrå mössa just nu.
   Kram tillbaka till dig.

   Svara

 3. Lillemor
  Nov 05, 2020 @ 19:34:19

  Oj, det ska ju stå FÅDDA blommor! Så tokigt det kan bli…

  Svara

 4. Heljeredsbackar
  Nov 06, 2020 @ 17:05:19

  Hej Bibbi, Vilket härligt nyhetsbrev du delat med dig av. Det är min vardagslycka när det kommer brev från dig.
  Underbart att bli bjuden på blommor och färgprakt, Kurtan-musik och se alla dina fina hantverk du stickar till de små. Du är helt otroligt duktig och har ett stort värmande hjärta.
  Kram och trevlig helg.

  Svara

  • bibbishantverk
   Nov 07, 2020 @ 12:27:48

   Och du må tro att jag blir lycklig över att få så många fina ord från dig.
   Jag är inte särskilt duktig men jag tycker det är roligt och det får kompensera för att jag inte ger mig på mer avancerade saker.
   Och vet du……det är inte bara mössor och halsdukar som värmer utan ord värmer också så tack så mycket för hälsningen från Heljereds backar och kram tillbaka givetvis.

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Evas pysselsida

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Hantverkarglädje

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Soanspysselblogg

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

%d bloggare gillar detta: