Lilla snigel akta dig

Ja jag vet att jag tidigare haft ett inlägg med exakt samma namn. Det här handlar dock om en helt annan snigel. Så häng med här.

På jobbet har det ju varit ett kontorslandskap där det ploppat upp chefsrum och konferensrum i rader ungefär i mitten så landskapet har brutits. Det har inte räckt till för att minska störande ljud och andra störande moment. Så nu skulle det fixas och trixas så att vi alla skulle få lugn och ro. Jag har redan lugn och ro för jag tillhör de få som har eget rum så jag har liksom aldrig blivit störd. Dessutom hör jag ju så jädrans dåligt så det har väl också gjort att jag inte störs av människors prat och skratt vid fikarasterna.

Nåväl, det har byggts och rivits i en salig blandning och helt plötsligt satt det glasdörrar i varenda korridor. Dessutom sattes glasväggar upp här och där. Nu var det många som inte uppmärksammade de nya glasfenomenen utan traskade rakt in i dörrar och väggar med den påföljd att de tappade allt de hade i händerna typ dator och kaffemugg. Då fick företaget som satt upp glasdörrarna och väggarna sätta klisterlappar  mitt på rutorna så folk skulle se att där var en vägg/dörr (senare ska det komma frostade ränder som ska klistras på).  Det såg för eländigt trist ut med en stor klisterlapp där det stod Moelven på. Jag tog ner lappen och klippte ut lite hjärtan på fri hand och kompisen satte dit rosa fina hjärtan. Det såg lite roligare ut i alla fall.

När jag kom till jobbet morgonen därpå så hade någon annan roat sig med att fortsätta skojseriet och dörren såg ut så här

DSC01978.JPG

Vi skrattade alla gott åt detta. Visst är det gulligt. Lite dagisvarning kanske men det är väl som jag brukar säga ett riktigt vuxendagis. Tyvärr så tyckte inte alla att det var lika roligt som vi på avdelningen utan ett par dagar efteråt så var lappen borttagen av någon humorbefriad individ. Synd eftersom det är så jobbigt nu med uppsägningar och indragningar så vi hade behövt det här lilla fnissframkallande spektaklet för att få lite glädje.  Ja ja, hjärtana sitter i alla fall kvar men nog är det lite sorgligt att vissa har tappat humorn på väg upp i karriären.

Men här kommer i alla fall ett par vardagslyckor.

När jag släpade mig in på jobbet en morgon, trött och eländig så såg det ut så här på mitt skrivbord

DSC01991.JPG

Tre enorma äpplen låg och var så vackra. Himmel och plättar när jag åt upp ett av dem på kvällen så var jag proppmätt. Fick dela det i två delar för att kunna bita bitar av det. Så nu har jag äppelglädje ett bra tag.

DSC01962.JPG

Och som om det inte räckte med det så blev jag presentad av en annan kamrat. Fina J hade med sig osötat äppelmos som hans hustru gjort. Ena butten snaskade jag ur på rekordtid för det var så himla gott. När jag lämnade tillbaka den tomma asken så fick jag tre nya askar och den här gången var det mos blandat med kanel. Så himla gott.

Som en liten extrabonus…..eller det kanske är en vardagslycka i sig att slippa ha staketbrädor vinande om benen när man går eller cyklar. Här är det nya fina staketet som kom upp på nolltid efter att det gamla gett upp andan. Så nu cyklar och går man säkert igen.

DSC01976.JPG

Jag hoppas ni alla har en härlig lördag…….med eller utan sniglar i olika former.

6 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Carol
  Okt 22, 2016 @ 14:39:21

  Hej Bibbi!
  Haha! Jag har arbetat på en förskoleavdelning som hette just Snigeln! 😄 Vi samlade på figurer av sniglar och satte upp på ett skåp i hallen. Jättetrevligt! Det kanske ni också ska göra, ni som har humorsinnet kvar 😉
  Ja visst är det märkligt att de som designar arbetsplatser för stora och små inte verkar ha nån verklighetserfarenhet av hur storlek av rum, material och belysning bör vara för att ge arbetsro/inspiration eller trevnad!😠
  Som på vår sprillans nya högstadieskola… Det är nästan som fontänen på ert torg, Bibbi! 😝
  Först så tar det 10 år innan man kan komma till skott för en välbehövlig ombyggnation. Sedan får några välutblidade och välbetalda personer (män antagligen) i uppdrag att rita hur det ska se ut. Därefter är det oändligt många möten med flera kvinnliga personer som faktiskt jobbar på skolan men ändå får de inte till det anpassat för just det byggnaden ska vara för.😫 Nämligen undervisning av tonåringar!
  Politiken och budgeten ger bara möjlighet att bygga en mindre skola än elevantalet (som ligger i ett område där man verkligen inte har 1,3 barn!) som ska gå där.
  På 4: e våning skulle socialkontoret inrymmas! Så vuxna som behöver gå dit ska alltså igenom hela skolan för att få kontakt för sina behov…😱
  När vi kom dit i våras för att se hur det blivit så höll vi på att baxna! Alla väggar var av GLAS! (Utan ens lappar) Inget som dolde insyn från alla som gick förbi! 😖
  Då är det jättelätt att hålla koncentrationen..
  Alla glasväggar fick lov att frostas för X antal pengar..
  Och så kom man på att det inte var så smart att ha socialkontoret mitt i en skola.. (jaså???😏) Så på 4:e våningen så stod nu alla 110 kontorsglasbås tomma. För man hade ju inte byggt enligt standard för att ha dem som klassrum, varken i takhöjd eller lufttillförsel..
  Nu ska då hela eländet rivas ut för att göra dem till klassrum! Och ett hål måste tas upp i ytterväggen för att kunna få ut alla glasväggar mm den vägen…
  Och bila upp och borra och bygga under pågående termin minst ett halvår!
  Detta är av VÅRA skattepengar!! Man kan bli galen för mindre!

  Skönt att du har fina kolleger som ger vardagslycka mitt i all röra och oro❤️Äppelmos är en favorit! Tänk så gott med kall mjölk.. eller på mannagrynsgröt..
  Njut av din lördag nu, med eller utan äppelmos 💕
  Kramis

  Svara

  • bibbishantverk
   Okt 22, 2016 @ 14:54:26

   Hur kan man ens komma på tanken att lägga ett socialkontor i en skola?
   Hur kul för en del elever är det då andra ropar: kolla där kommer din morsa, går ni på soc.
   Usch!
   Vissa av dem som har betalt för att fatta bra beslut verkar vara dumma som spån.

   Svara

 2. Carol
  Okt 22, 2016 @ 15:12:42

  Men precis!! Det var iofs inte bara soc utan kommunkontoret men just dessa människor skulle inte behöva vara där! Och om inte ens de som jobbar på soc vågar ha öppna kontor så borde det ju inte vara lämpligt att ha ingången genom skolan… Ja det är så dumt så man fattar inte..

  Svara

 3. Eva
  Okt 25, 2016 @ 22:01:42

  Det är verkligen livsfarligt med glasdörrar. Jag gick rakt in i en på ett hotell i somras. Smart att sätta små hjärtan på dörren. Vilka underbara vänner du har som överraskar med små presenter. Det är kärlek och omtanke det !!!
  Ha det gott. Kram Eva

  Svara

 4. Anne-Lie
  Okt 26, 2016 @ 07:41:32

  Så fint du dekorerat din glasvägg, vad var det för glädjedödare som plockat ner det.
  Härligt att läsa om din vardagsglädje.
  Kram från ett frostigt Småland (åtminstone där jag bor)

  Svara

 5. Soili
  Okt 26, 2016 @ 20:01:04

  Fick mej en trevlig lässtund igen 🙂 Ojoj…Beslutsfattarna har inte fattat hur dom ska fatta beslut …hihihi….galet så det förslår. Härligt gulliga arbetskamrater du har.
  Kram från ett kyligt Solna.

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Evas pysselsida

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Hantverkarglädje

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Soanspysselblogg

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

%d bloggare gillar detta: