Men vart tog vintern vägen?

DSC01641.JPG

Fy farao så eländigt trist. På vintern ska det vara snö och kallt. Gnistrande vitt och hög klar luft. Men hur är det nu? Jo som en sunkig höstdag. Rått, blåsigt, blött och alldeles förfärligt trist och färglöst. Man fryser mer nu än när det är fem grader kallt och vacker vit snö. Apropå ingenting då, ni ser kaprifolen till höger. När är det dags att klippa ner den eller bara frisera den lite? Nu? Snart? Sen? Jag är AB Noll Koll när det gäller växtlighet faktiskt.

Mitt i allt det här höstlika så är det i alla fall en som står med ryggen rak och luvan nerdragen över öronen.

DSC01642.JPG

Den här tomten fick vi ju av våra vänner A och B långt före jul. Jag tyckte att den kan få stå på bänken utanför och titta in genom vårt köksfönster tills han helt tappat kläderna. Men ser ni det ser ut att dröja för han har bara tappat ett (1) endaste barr hittills. Dottern var här i söndags och då drog hon lite i barren och blev jätteförvånad över att det faktiskt var som jag sa. De sitter fast. Bergfast. Och inte kan man kasta en fullt frisk tomte på sophögen bara för att almanackan säger att julen ska ut. Ånej, den får allt stå och vakta huset tills han börjar frysa om ändan av barrbrist.

Är vädret eländigt så har man i alla fall ett kanonsäkert glädjekort att dra. Barnbarnet. Han har varit här och lagat mat några gånger nu och han tycker det är jättekul. Igår var det plättar som gällde och det var jättekul ända tills han brände sig. Före det var det pannbiffar och gången före det stekt lax. Det är lite kul med honom för han är både höger och vänsterhänt. Han skriver med höger, skär med höger, klipper med vänster och använder stekspaden med vänster hand.

DSC01617.JPG

Och så en liten uppdatering om Fristadstorget i vintertid. Igår, torsdag, var det ju blåsigt och dant kvart över sex på morgonen. Då såg det ut så här

DSC01640.JPG

Av någon underlig anledning så stod bägge varningspinnarna kvar. De var de enda som stått pall för blåsten. Den personen som lyckats få fast dem så duktigt borde anlitas att få fast den äkta halkmattan också. Jag tror han är rätt person för det arbetet. Förmodligen hade någon tröttnat på att hämta upp varningspinnarna ur betonggravarna på sidan om och i rena ilskan bankat fast dom i brädorna. Fortsättning följer förmodligen.

Idag har jag ledigt och håller på att koka ingefärasnaps. Den sätter sprutt (nåja) på mig varje morgon när jag tar mig en hutt.

Jag hoppas ni alla har en finfin fredag……….med eller utan ingefärasnaps.

6 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Gunnel
  Jan 29, 2016 @ 16:29:48

  Min gran var då inte släkt med din tomte, för den började barra bara den kom inom dörren. Så mysigt att laga mat med barnbarnet. Håller med dig om att den personen måste letas upp. Han eller hon verkar var som klippt och skuren för mattjobbet. Trevlig helg.

  Svara

 2. Melody&M.E
  Jan 30, 2016 @ 09:49:17

  Jag har ett barnbarn som är riktigt duktig i köket, men just nu när jag försöker minska midjemåttet är det en utmaning för hon bakar de ljuvligaste bakverken, gör choklapraliner som ser ut som de vore köpta och steker gärna pannkakor!
  Så vill hon ju förstås att jag ska äta av det hon bakar och lagar! Och inte kan man säga nej till en liten tjej som bara är 8 år!
  Här är det så trist väder idag att hundarna inte vill gå ut!
  Önskar dig en skön helg i stugvärmen!
  Kram M.E

  Svara

 3. EvaP
  Jan 30, 2016 @ 11:53:09

  Ja, vart tog vintern vägen? Jag muntrar upp mej med väderprognosen, som lovar minusgrader och lite snö nästa vecka. Under tiden vore det ju inte fy skam med lite sprutt, så en liten anvisning för hur man gör ingefärasnaps mottages tacksamt 🙂 Kram och ha en skön helg!

  Svara

 4. Eva
  Jan 31, 2016 @ 10:35:23

  Höst här med, grått och blåsigt. Trädgården ser skräpig ut. Man blir inte uppåt precis. Jo precis som du säger av barn och barnbarn. Så jag jublar över eftermiddagens kalas där det vimlar av dem.
  Kram Eva

  Svara

 5. bibbipson
  Feb 01, 2016 @ 18:27:00

  Ojsan! Såg lite blaskigt ut där. Här har vi åter fått frost, dock inte så vackert som det var för några dagar sedan.
  Vilket begåvat barnbarn du har! Såg så himla gott ut med de där biffarna i pannan. Kurrade till rejält i magen. Måste börja med maten nu. Kram! 🙂

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Evas pysselsida

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Hantverkarglädje

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Soanspysselblogg

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

%d bloggare gillar detta: