Karaktär?

Ibland ställs man inför diverse val. Eller rättare sagt det gör man ju hela tiden livet igenom fast man egentligen inte tänker på det. Igår  hade jag jämt göra med mina val och ändå var de av de enklare slagen.

Jag var ju med i en viktgrupp och gick ner en massa kilon. Glad och nöjd med det så började jag lite vartefter släppa på mina egna konstruerade regler. Ditten och datten åkte in i munnen och vips var man på väg tillbaka på den felaktiga vägen.

Igår stod valet mellan dessa

DSC01643.JPG

En näve tomater ur skålen som alltid står på köksbordet eller en bit av den nybakade kakan med röda vinbär.

Eller

DSC01644.JPG

En banan eller ostbågar.

Eftersom jag tydligen har karaktär i storlek med en silverfisk så åt jag bananen och ett par tomater men efter ett par timmar åt jag kakan och ostbågarna också. Nä nu måste jag skärpa mig om det ska bli någon slags jädrans ordning på mig och mitt ätande. Jag har ju ingen annan att skylla på heller för det är ju jag själv som väljer vad jag vill stoppa i mig. Men gott var det. Alltihop.

Något som det går bättre med är babyfilten i fyrtrådigt maskingarn. Där rör det på sig åt rätt håll hela tiden.

DSC01645.JPG

Idag är det söndag och solen har visat sig en mycket kort stund. Det har även hunnit ramla ner en handfull pyttesnöflagor. Dessa är dock borta igen och så även solen. Så nu är det bara den eviga blåsten som är kvar.

Glad och nöjd känner jag mig ändå och har en hel del idéer som jag ska skriva ner i min idébok. Jag har en sådan för annars glömmer jag bort alla fiffigheter (?) som jag kommer på  fram till eventuellt genomförande. Bra då att ha en liten bok där man kan gå in och titta ibland när man inte kommer på något att göra.

Jag hoppas ni alla har en härlig söndag…….med eller utan dålig karaktär.

3 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Gunnel
  Feb 01, 2016 @ 10:05:43

  En bok att skriva upp idéer i är helt nödvändig för mig med, för mitt minne är inte att lita på. På tal om karaktär,så är det nåt som jag önskar gick att konservera. Ibland är jag så ståndaktig men sen helt hux flux är all vett och sans borta….speciellt när det står godsaker på bordet. Ha en bra början på veckan.

  Svara

 2. bibbipson
  Feb 01, 2016 @ 18:18:10

  Haha! Måste erkänna att jag hade nog valt att äta upp allt jag med. Det där sötsuget är ju inte lätt att tas med. Och ostbågar är ju så gott!
  Jag har också en sådan där idèbok som jag skriver i när jag kommer på något. Jättebra när man har lite dåligt minne. Man tror man kommer ihåg, men det gör jag aldrig.
  Du är så flitig som vanligt! 🙂

  Svara

 3. Eva
  Feb 02, 2016 @ 23:17:13

  Usch vad svårt det är att vara så där nyttig. Ibland blir det ett ryck här , men vi är svaga för god mat båda två. Vad toppen att du skriver ner idéer i en bok. Det har jag börjat med många gånger . Ha ha !!!
  Kram Eva

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Evas pysselsida

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Hantverkarglädje

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Soanspysselblogg

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

%d bloggare gillar detta: