Moss hare och jag har startat det nya året……var och en på sitt sätt

I morse när jag flaxade ut på altanen för att titta på fåglarna (röka) så stegade jag omkring där lite på måfå. När jag vände mig om för att gå in så ser jag Moss hare liggande vid grannens buskar. Han låg och tittade på mig och jag sa god morgon men han iddes väl inte svara utan vippade bara med nosen.  Det blåser ute så han hade väl hittat lite lä och lugn och ro där i buskaget.  Han ser i alla fall ut som om han tänker börja det nya året lugnt och fint och utan stress.

DSC01047

DSC01049

Från lugn och ro till ett jädrans flängande. Som de flesta har förstått så är inte städning min starkaste gren eller mitt största intresse. Jag tar hellre fram stickningen, virkningen, boken, räknar tapetvåder, pillar mig i naveln, tittar på hur gräset växer, ja ni fattar eller hur.  Jag är inte som Bamses farmor som städar en gång om året vare sig det behövs eller inte. Men i närheten. Lite.

Det ska det nog bli slut på nu för av min dotter fick jag de här tingestarna i julklapp

DSC01051

Det ska då föreställa någon slags städtofflor. Sa hon. Dotterna alltså. Städtofflor?! Ja jisses vad folk kan hitta på. Undrar om det var någon slags pik att jag borde städa mer. Kan det ha varit så? Nä det kan jag väl aldrig tro. Barnbarnet var dock eld och lågor och sa: Får jag låna dom där mormor så ska jag städa åt dig. Klart han fick. Sedan for han runt som en tornado och var därefter mycket nöjd och belåten. Dock ville han inte att jag skulle införskaffa ett par åt honom. Han såg väl framför sig ett evigt hasande och slasande runt i hemmet i jakten på dammtussar. Klok kille.

Dock tog jag dem på mig idag och hasade fram som ett tukthusjon i environgerna. Mannen glodde lite försiktigt och frågade hur jag hade tänkt göra när jag skulle städa under sängen. Ibland är han alldeles väck. Inte fasen hade jag tänkt att städa under sängen. Det får väl han göra, den frågvisa och insinuanta lilla trallgöken. Så de’så.

Nåja, städtofflorna var mjuka att gå i och när jag tittade under dem så hade det fastnat lite allt möjligt smått och gott i svansarna. Så de gör säkert nytta och fungerar. Men nu ska jag parkera dem på ett säkert ställe (där ingen hittar dem) och ta fram då och då när jag är ensam hemma och smygstäda lite.

Tjingeling på er alla……jag hoppas ni har en kanonbra början på 2015…..med eller utan harar och städtofflor.

8 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Carol Thuresson
  Jan 01, 2015 @ 13:16:17

  Där är det alltid nått på gång! HAHAHA! Kan se dej hasa omkring.. Kanske kan de också alstra elektrisk energi så det sprakar om fötterna? Kanske kan du få tillräckligt till en lampa vid handarbetshörnan? Men låt du barnbarnet stå för det mesta hasandet! Han är ju så bra på att nysta garn och säkert även detta. 🙂 Pojkar i barnbarnsåldern brukar kunna ha spring i benen.
  Nu ska jag ta fram min stickning och komma en bit på blåbärsmössan… ingen städning här inte!
  Kram och gott nytt ❤

  Svara

 2. Melody&M.E
  Jan 01, 2015 @ 20:48:08

  Städtofflor är något nytt för mig! Har något minne av att Pippi Långstrum satte skurborstar på fötterna när hon skulle städa, så det är nog ett väl beprövat sätt att få rent i huset. Själv fortsätter jag att låta mannen valsa runt med dammsugaren och medan jag själv lägger upp fötterna på fotpallen!
  Idag blev det inte mycket gjort här, förkylningen tryckte ner mig i fåtöljen och där
  blev jag sittande mest hela dagen.
  Kram och god fortsättning…

  Svara

 3. Soili
  Jan 02, 2015 @ 23:03:37

  Dom där städtofflorna är häftiga…men tror inte att det är direkt min melodi 🙂
  Jag föredrar nog att ta en svängom med ” Mr Dammsugare” istället…ibland.
  Trevligt med Moss hare som håller koll på dej.
  Kram och god fortsättning…..

  Svara

 4. Cecilia RockBabe Kärvegård
  Jan 03, 2015 @ 00:06:43

  Rolig idé med städtofflorna. 🙂

  Önskar dig en suverän helg!

  You Rock!!!

  Svara

 5. Lilla gummann
  Jan 04, 2015 @ 10:12:24

  Vilken underhållande blogg! Hit tänkte jag mig fler gånger…

  Svara

 6. Cecilia RockBabe Kärvegård
  Jan 04, 2015 @ 18:12:23

  Tack för besöket och kommentaren inne hos mig. 🙂

  Önskar dig en suverän söndag!

  You Rock!!!

  Svara

 7. Carro
  Jan 07, 2015 @ 04:24:30

  bättre kan det väl ändå inte bli! Nu gör du ju lite nytta när du släpar runt fötterna där hemma 😉

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Evas pysselsida

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Hantverkarglädje

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Soanspysselblogg

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

%d bloggare gillar detta: