Nä huvva va’ de’ kliar

Efter en liten virkstund med ullgarnet så ser mina armveck ut så här

DSC01055

Då är det bara att lägga undan virkningen och försöka låta bli att klia ihjäl sig.  Tvätta med kallt vatten över armvecken, ansiktet och händerna. Försöka låta bli att klia igen. Det finns ju hjälp emot det här också givetvis men den hjälpen heter cortison och det vill jag inte ha. Så då får jag skylla mig själv lite faktiskt.

Men så finns det andra klierier som inte har med allergier att göra och det kan man ge sig själva fanken på att när dom sätter in så inte är det på ställen som man når lätt. Nä det kliar alltid på ryggen. Jag har ingen möjlighet att klia mig på ryggen med händerna. Kontorsarbete och maskinskrivning/datorarbete  i 43 år har gjort att jag är stelare än stel i axlar och nacke. Då är det jädrar i mig inte lätt när det kliar på ryggen. Då tar man till de verktyg man kommer över i ren desperation, gafflar, spagettihämtaren, trägafflar samt saxar. Jag når oftast inte i alla fall. Mannen brukar köra med det långa skohornet men det tycker jag är värdelöst som rivhjälp.

Nu är vi för alltid förskonade från att behöva använda köksredskapen för i julas var min vän C på besök från Japan. Med sig i bagaget hade hon den här

DSC01057

Det är en första klassens instrument. En ryggkliare i polerat trä. En livräddare när man tror man ska bli vansinnig. Så himla skön att ha. Den skulle bli en nyårsgåva till gubben men jag tror jag sliter lika mycket på den. Tänk att en så enkel sak kan göra sådan skillnad för ens välbefinnande. Jag är glad som en lax över just den här fina gåvan. Tack finaste C.

Jag hoppas att ingen läsare tog illa vid sig av den lite halvläbbiga bilden på eksemet på övre bilden. Ville bara visa varför jag har så svårt för att sticka eller virka i ull. Jag lovar att inte lägga ut bilder på när det blommar ut på fullaste allvar för då är det inte roligt att se. Eller att ha.

Jag hoppas ni haft en bra helg…………med eller utan japanska ryggkliare.

 

8 kommentarer (+lägga till din?)

 1. I skuggan av Arvid och Lydia
  Jan 05, 2015 @ 02:21:55

  Hoppas att det slutat klia nu. 🙂

  Min mormor hade en ryggkliare som din. Hade glömt bort den tills du påminde mig. Tack. 🙂

  Svara

 2. Lollo
  Jan 05, 2015 @ 03:19:35

  Men vad i allsindar? Så du blir av ullen? Är det allergi, eller bara irriterat ändå?

  De där ryggkliarna är superbra! Jag har två olika. Dels en sådan där som du visar på bild, men sedan har jag en annan också med vassare klor som river lite bättre. Ibland är den skönast … 😉

  Ibland funderar jag på om man skulle sätta upp något riktigt skrovligt på väggen någonstans, så att man kan gno runt som Baloo när det krisar ordentligt … 😉

  Svara

 3. Anne-Lie
  Jan 05, 2015 @ 22:29:52

  I mitt hus finns också ryggkliare. Håller med dig, det är så skönt att klia med ryggkliarn.
  Kram!

  Svara

 4. Carro
  Jan 07, 2015 @ 04:20:56

  så bra att den kommer väl till anvädning! Behöver du fler så säg till för de finns runt hörnet å jag kommer ju snart igen så! 😉

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Evas pysselsida

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Hantverkarglädje

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Soanspysselblogg

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

%d bloggare gillar detta: