Kort resa med lång last, höstarbete och en kotte

Eftersom mannen inte kör bil nu så blir det till att pumpa upp plåtåsnan och ge sig ut på shoppingtur. Idag var det kanonväder och jag njöt när jag susade iväg. Åtminstone på ditvägen. Jag skulle cykla till ÖB och köpa kvastar och skaft till dessa. Efter en snabb räd i butiken så hade jag med mig mer än jag tänkt mig till kassan. Det brukar bli så. Lite mossa, lite röda bär, tandkräm, reflexer, fishermans friend i storpack och vit sprayfärg. Jag har aldrig använt sprayfärg förut utan hållit mig till pensel och burk. Det ska bli kul att pröva något nytt.

Kassen med småpryttlarna och kvastarna fick plats i cykelkorgen och skaften satte jag på pakethållaren. Jag kunde inte dra fram dem mer än till framänden på sadeln för om jag behöver hoppa av snabbt så hade jag blivit hängandes  på pinnarna liksom.  Nu stack skaften ut väldigt långt bakom mig så jag tog en av reflexerna och vek om vid skaftänden. Tänkte att det skulle vara lite enklare att se dem då.

Upp på cykeln med lätt besvär och sedan skulle jag då trampa. Förmodligen såg jag ut som en kopia på Quasimodo när jag böjd över styret försökte cykla med höger ben liksom utåtvridet från cykeln. Fick ha foten vriden längst ut på trampan för att inte brallorna skulle haka i kvastskaften. Men det var bara att cykla på och se glad ut. Det gick finfint att ta sig hem för man vande sig efter en stund vid den annorlunda kroppsställningen.

DSC01475Väl hemma kom jag på att jag skulle ju köpa bananer åt mannen också. På hojen igen och denna gången var det mycket mer lättrampat än med kvastskaft som last. Iväg till Hemköp. In och haffade ett gäng bananer. Och kan ni tänka er……när jag kom till kassan så var det någon som hade lagt ner en burk Baileys-glass i korgen också. Tänk så det kan bli. Så bra. Så gott.

När jag kommit hem satte jag mig med glassen och smaskade på en god stund. Sedan råkade jag slänga en blick utanför fönstret och det hade jag kunnat låta bli inser jag så här i efterhand. För ute på gräsmattan hade syrenen tappat ännu mer blad än dem jag räfsade upp förra helgen. Fy farao.

Jag stoppade tillbaka glassen i frysen och tog på mig skorna och gick ut. Fick tag i räfsan och gav mig på busken. Ja just det. Jag tänkte förebygga lite så att det inte var lövhögar under buskeländet redan i morgon. Så jag gick lös på busken och piskade upp den ordentligt med krattan. Bladen for hej vilt och när jag var klar så var hela busken nästan helt kal. Joråsåatt man är väl lite fiffig.

DSC01476När jag räfsat upp allt så kom jag på att igelkottar ju gärna övervintrar i lövhögar. Här hade jag snott den chansen för eventuella närboende kottar. Jag fick lite dåligt samvete för det.  I det läget kunde jag strunta i att räfsa fram löven som låg under de tre vinbärsbuskarna vi har. Man vet ju aldrig om det kommer någon hemlös kotte.

En kotte som definitivt inte är hemlös är den här raringen

DSC01470Mannen som nuförtiden vilar mycket fick ett litet sängsällskap av dotter och barnbarn när han fyllde år.  Enligt dem heter varelsen Iglis men jag kallar den Onkel Kotte. Söt, rar och mjuk är han och en kanonbra present till en som har det mesta.

Jag hoppas ni har en fin och bra lördag………..med eller utan kottar.

4 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Gunnel
  Okt 31, 2015 @ 17:45:47

  Tänk om man haft din kondis! Jag blir riktigt avundsjuk. Så konstigt att någon stoppade glass i din varukorg….sån tur har aldrig jag. Ännu mer tur var det ju om det var din favoritsmak. Du kunde äta den med gott samvete, tycker jag, eftersom du är så flitig. Ha en fin helg.

  Svara

 2. bibbipson
  Nov 02, 2015 @ 21:21:32

  Vilken besvärlig cykeltur det blev. Men det var väl tur att det var någon som stoppat ner goglass i korgen till dig. Det behövdes säkert! 😉

  Svara

 3. Anne-Lie
  Nov 03, 2015 @ 23:31:08

  Haha, fram och tillbaka på cykeln. Och efter alla de cykelturerna gjorde det inget att glassburken av någon anledning hamnat i din cykelkorg. Det var dig väl unnat.
  Kram!

  Svara

 4. Melody&M.E
  Nov 05, 2015 @ 08:26:10

  Den som la glassen i din kundkorg visste vad du behövde! Så som du far fram så kan du helt klart unna dig något gott! Förstår att mannen din har det tungt och igelkotten var en riktigt rar present!
  Varma kramar och nospussar till dig!

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Evas pysselsida

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Hantverkarglädje

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Soanspysselblogg

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

%d bloggare gillar detta: