Smått och gott samt en reflexväst

DSC01467Ja den som inte har arbete den skaffar sig. Här har jag en korg som jag hittat på loppis och som jag tänker spraymåla vit och sätta spetsrosetter på handtagen. Jag fick fem stycken hjärtan av min marknadskompis när hon varit iväg på utförsäljning av en blomsteraffär. De går att dekorera med någon text. Sedan har jag faktiskt virkat en festremsa ,med hjärtan i pärlgarn. Den blev ganska fin och nu är det bara att fästa trådar och stryka så är den klar att tillsammans med de andra grejerna få följa med ut på julmarknader.

DSC01458Min vän och granne B har stickat en väst med knytband i sidorna. Den är stickad i Svarta Fårets reflexgarn och på grova stickor. Jag tror att det är barnbarnen ska använda västen men eftersom det är knytband i sidorna så kan man variera storleken så även mamman kan använda västen i höstmörkret.

Själv har jag lite svårt att komma igång med nya projekt så jag gjorde det förfärligt enkelt för mig och köpte en döskallereflex på Hemköp. Den ska jag sätta på barnbarnets skolväska. Men jag kanske ska investera i ett par nystan reflexgarn och låta dottern få virka en mössa till barnbarnet. Hon är kanonduktig på just virkade mössor. Ja jädrars vilken bra idé varför har jag inte kommit på det tidigare. Nu måste jag under veckan ta mig iväg till garnaffären Avig och Rät i Torshälla och se till att få tag på garnet.

Jag hoppas att ni har en riktigt fin och solig lördag……..med eller utan pyssel och reflexer.

4 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Gunnel
  Okt 25, 2015 @ 11:03:40

  Så praktiskt med knytband på reflexvästen. Då passar den lite längre. Det är ett vackert mönster på din festremsa. I rött blir det en perfekt duk till julkalasen. Kram

  Svara

 2. Melody&M.E
  Okt 27, 2015 @ 08:10:58

  Vilken kanonbra idé med mössa i reflexgarn! Tänk om alla barn hade det!
  Nu måste även jag ta mig till en garnaffär!
  Önskar dig en fortsatt fin vecka!
  Kram och nospussar från oss

  Svara

 3. Helen
  Feb 16, 2017 @ 17:08:39

  Vilken otroligt fin duk du gjort. Jag har virkat fönsterremsan (den enkla) i lila. Tack för mönstret!

  Svara

  • bibbishantverk
   Feb 19, 2017 @ 22:53:19

   Tack själv. Det är alltid roligt att höra ifrån någon som använt mitt mönster.
   Duken är lika enkel och du fixar att göra en sådan också det är jag bergsäker på.

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Evas pysselsida

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Hantverkarglädje

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Soanspysselblogg

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

%d bloggare gillar detta: