Kaxig vinst……..yiiiiiihaaaaa!

När det är stora turneringar i fotboll så brukar killarna på min avdelning ha ett interntips. Jag brukar vara med fast jag har noll koll på fotboll. Mitt sportintresse är = 0. Förra gången det var EM så tippade vi och jag hamnade näst sist (av ca 25 personer). Men till min stora lycka så hamnade min chef som är mycket fotbollsintresserad på sista plats. Alltså efter mig. Det tyckte jag var rackarns kul……men det tyckte inte han. Konstig prick. Inte blev det bättre av att jag talade om för honom att han tippade sämre än en kärring. Jag är ju en liten kärring och jag vann över honom så med mitt sätt att se det så var det ju fullständigt korrekt.

Som tröst för den eländiga förlusten mot mig så köpte jag en ram på loppis, målade den röd och satte in resultatlistan bakom glaset. Som grädde på moset så hängde jag   godisnappar på långsidorna, till tröst. På ett sätt blev han glad för presenten och på ett annat sätt blev han det inte.

Nu när det var fotbolls-VM så skulle ju killarna på,t igen. Chefen var taggad och jag tippade min rad och lämnade in den först av alla. Det går ju ganska fort när man inte har så mycket koll utan tippar lite hipp som happ. Chefen låg i som en gnu med sin tipsrad och var övertygad om att han skulle köra över mig som en stridsvagn. Det var jag också övertygad om för man kan väl inte ha tur två gånger. Han är en tävlingsmänniska av guds nåde och jag sk*ter precis i hur det går i sådana tävlingar men det är kul att vara med.

Men se tur det hade jag. Slutresultatet blev att jag hamnade i mitten på listan och han flera poäng efter mig.  Han och jag hade alltså en intern tävling i tävlingen.  Han som hade hand om hela tipset mailade ut resultatet och på en rad stod det så här:

I kampen mellan Aram och Birgit så lyckas även denna gång Birgit vinna. Så just nu 2 – 0 till Birgits fördel.

När vi möttes första gången efter tipsutgången så sträckte han över en påse till mig och sa: Grattis till vinsten.

DSC00887

Jädrars vilken smaskig vinst. Jag åt den till frukost kl 9 den dagen. Mumma.

Nåja chefen ska ju givetvis inte slippa undan spott och spe när han tippar så jädrans illa så han fick den här tröstpresenten av mig:

DSC00891

Två förpackningar pappersnäsdukar att torka förlusttårarna med och en stor godisnapp att trösta sig med.

Nu har chefen börjat borsta upp sig igen inför EM-tipset. Då jädrar ska jag få däng (tror han). Det borde jag ju få för man kan ju inte har svintur hur länge som helst. Eller kan man det? I vilket fall är det rackarns kul när saker och ting går ens väg utan att man kan påverka det själv.

Hoppas ni alla har en härlig fredagskväll med eller utan tröstgodis.

7 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Melody&M.E
  Aug 22, 2014 @ 20:06:15

  Så härligt att få kamma hem en sådan vinst!
  Hur det än går nästa gång så är det ju ändå du som är i ledningen!
  Härlig stämning ni verkar ha på jobbet!
  kram M.E

  Svara

  • bibbishantverk
   Aug 22, 2014 @ 21:29:12

   Ja han ska få ligga i som en utter för att komma om mig. Det ska jag bli kvinna för.
   Vi har oftast väldigt roligt tillsammans faktiskt. Mycket humor och högt till tak.

   Svara

 2. Louise
  Aug 22, 2014 @ 20:11:19

  Hahaha … det verkar som att ni har härligt mysigt på jobbet. En rå men hjärtlig jargong är den bästa sorten tycker jag … 😉
  Grattis till vinsten i alla fall …
  Men … jag hoppas att det inte betyder att du har otur i kärlek i stället … :S

  Svara

 3. Mycket annat och lite betong
  Aug 23, 2014 @ 23:21:41

  Haha, så roligt! Det blir många presenter hit och dit. Hoppas att det går lika bra nästa gång!
  En sådan där getingfälla har vi också gjort. Funkar bra tills jag ser getingarna ligga där och kravla. Då räddar jag dem…

  Kram Agneta

  Svara

 4. Maidi
  Aug 25, 2014 @ 10:55:04

  Haha, du verkar ha en rolig chef i alla fall. Vad roligt med tävling i tävlingen..

  Kram Maidi

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Evas pysselsida

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Hantverkarglädje

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Soanspysselblogg

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

%d bloggare gillar detta: