Mormorsrutor för cancerfonden och en varmhjärtad kille

Härom sistens så läste jag ett inlägg hos Soili som har den här bloggen. Hon hade hittat någon på Facebook som ville ha mormorsrutor i bomullsgarn, 15×15 cm och enbart enfärgade rosa. Snälla Soili lovade att förmedla adressen till kvinnan som höll i det hela till oss som inte har Fb. Nu har jag fått till några stycken rutor som jag tänkte skicka iväg.

DSC00899

Alla rutor damen får in skall sys/virkas ihop och sedan ska filtarna säljas och alla pengar går till cancerfonden. Det kändes rätt att ställa upp på det.

Jag virkade små hjärtan som jag fäst i mitten på mormorsrutan så det skulle bli lite liv i rutan.  Så har ni lite rosa bomullsgarn i gömmorna så kan ni också vara med och virka.

Jag brukar ju sitta och sticka på bussen till och från jobbet. En morgon var en av mina killar på avdelningen med och han var väldigt nyfiken på vad det var jag stickade på. Jag berättade att det var en yemenväst och varför små barn ibland behöver ha hjälp med att hålla värmen. Plus att en del bebisar får följa med mamma hem inslagna i tidningspapper. Han såg ganska tagen ut och tyckte att det var fantastiskt att så många människor stickade fjärrvärme till de små.

Det gick någon vecka och så en morgon så kom han in på mitt rum och räckte över ett nystan garn. Lite generat frågade han om det var rätt garn och om jag kunde använda det. Så klart det var rätt och så klart jag kan använda det. Det blir finfina mössor av det.

DSC00895

Man blir varm i hela kroppen och hjärtat sväller av glädje när en kille i trettioårsåldern, mitt i karriären, tänker till och gör något så gott.  Jag ska sticka upp så många mössor jag kan av garnet och sedan visa honom hur många små barn han hållit värmen åt med sitt nystan. Ingen kan göra allt men många bäckar små gör att det sprids godhet över världen.

Hoppas ni har en solig härlig onsdagseftermiddag och kväll, med eller utan fjärrvärmegarn.

7 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Melody&M.E
  Aug 27, 2014 @ 19:17:58

  Så fint gjort att komma med ett garnnysta till dig! Det visar verkligen att han förstår vad det handlar om!
  Rosa garn har jag i gömmorna, men det är nog ull tyvärr!
  Men jag kan ju köpa mig ett nystan för det var ju en väldigt trevlig idé till ett gott ändamål!
  kram M.E

  Svara

  • bibbishantverk
   Aug 27, 2014 @ 20:04:50

   Ja häng me’ vettja. Ju fler vi blir desto bättre. Låt Melody välja nyans så tror jag det blir kanoners.
   Ja det värmde gott i hjärtat när man förstod att det jag berättade gick fram och att han tagit det till sig.

   Svara

 2. Louise
  Aug 27, 2014 @ 20:41:36

  Vilken underbar idé. Har så lite tid och ork just nu, men skulle verkligen vilja göra ett bidrag. Hoppas att jag kan få till en ruta iaf.
  Och vilken gullig liten kille … ^^ … Håller med dig. Sådant blir man jätteglad över …

  Svara

 3. Carol Thuresson
  Aug 27, 2014 @ 22:03:18

  Så vackra rutor med hjärtat på rätta stället! Precis som du… ❤
  Och nog är det häftigt när en karl köper garn och kommer med det till dej för att du ska GÖRA värme till de små! SÅ fint att du ska visa honom och verkligen ge honom FÖRSTÅELSE hur viktigt det han gjorde var. Och du gör… Stor kram!

  Svara

 4. Soili
  Sep 02, 2014 @ 18:01:22

  Vilka fina rutor du gjort:) ……och vilken härlig kille…han har hjärtat på rätta stället ♥
  Kram ♥

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Evas pysselsida

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Hantverkarglädje

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Soanspysselblogg

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

%d bloggare gillar detta: