Busenkel getingfälla

Jag är en ganska bredkäftad och kaxig person. Normalt. Men kommer det en liten geting farande och vill hälsa på mig så förvandlas jag till en pytteliten tummelisa som skriker hysteriskt och skenar iväg. Jag försöker skärpa mig men det bara går inte. Jag är så jädra rädd för getingar så det är helt galet. Till saken hör kanske att jag blir ganska dålig varje gång jag blir stucken.  Mannen brukar ta de små liven av daga med hjälp av en ihopvikt tidning eller en flugsmälla. Jo det har väl hänt att jag greppat en tidning eller flugsmällan jag också. Men när getingen kommer för nära så kastar jag iväg hela rasket och flyr skrikande som en jädra vilde.

Men här ska ni få tips på en fungerande getingfälla. Så enkelt så det är löjligt men funkar kanoners.

Jag använde mig av en tom 2-liters petflaska. Kapade av den enligt nedan

DSC00889

Fyll sedan på med söt saft, sirap eller vad sött man har att tillgå och tryck sedan ner den avskurna överdelen upp och ned i bottendelen enligt nästa bild. Se bara till så att ”pipen” inte kommer för långt ner så odjuren kan klättra upp igen och smita ut.

DSC00890

Placera fällan på en bra plats och låt de illvilliga små jäklarna få sig en simtur. Hmmmm…….fast jag kan inte låta bli att få lite dåligt samvete för att jag tar död på dem bara för att jag är rädd för dem.  Banne mig att man alltid ska ha dåligt samvete för något.

Hoppas ni alla har en härlig tisdagskväll med eller utan getingar.

13 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Melody & M.E
  Aug 12, 2014 @ 19:59:29

  Är som du, både allergisk och livrädd för getingar!
  Haft en getingfälla i glas, men den fungerade inget vidare. Ska absolut testa din modell !

  Svara

 2. Ninna
  Aug 12, 2014 @ 21:51:26

  Det där med saft är ju inte så nytt, men så fiffigt att göra så där med en flaska! Då kan dom definitivt inte kravla sig upp igen.
  Och visst känner man sig lite grym…

  Svara

 3. Maidi
  Aug 13, 2014 @ 11:14:54

  5 veckor har vi varit i Jämtland och knappt sett en geting.. Så kommer vi hem och genast när vi går ut på balkongen blir vi attackerade av massor med getingar. En sökte sig in under min blusärm och stack mig naturligtvis.
  Jag gjorde en likadan fälla som du gjort och nu njuter jag varje gång jag går ut på balkongen och ser att det blir fler och fler i min fälla 🙂

  Kram Maidi

  Svara

  • bibbishantverk
   Aug 13, 2014 @ 13:09:08

   Ja visst är det härligt när enkla saker funkar bra.
   Fy farao för getingar och dom är verkligen aggressiva i år de små kräken.
   Stackars dig som blev stucken. Hoppas du inte mår dåligt av det.

   Svara

 4. Soili
  Aug 14, 2014 @ 20:10:31

  Jaaa….getingar är ett gissel…för dom som är rädda och allergiska…Själv bryr jag mej inte om dom.Dom letar efter vatten när det är varmt….jag är nog lite galen….jag tycker det är spännande att titta på dom när dom dricker sej otörstiga tex på min arm…sen flyger dom ju iväg…skrämmer man inte dom så sticks dom inte.

  Svara

  • bibbishantverk
   Aug 15, 2014 @ 18:20:25

   Jösses Soili jag önskar jag var lika orädd som du. Skulle en geting parkera ändan på min arm då fick jag förmodligen nervkollaps. Urk! Men du gör ju på det rätta sättet, är stilla.

   Svara

 5. Carro
  Aug 16, 2014 @ 05:26:04

  vilken smart fälla!
  Å vissa saker behöver man inte ha dåligt samvete över! Som getingar, myggor, fästingar och kackerlackor…de är bara äckliga!
  Här har vi inga jobbiga getingar som stör, väldigt befriande ska jag säga!
  Se till så du inte blir stucken å sjuk! 😀

  Svara

 6. Louise
  Aug 22, 2014 @ 20:04:45

  Bra idé med flaskan där … 😉
  Nu förstår jag ju att du kanske på ett sätt VILL döda de små kräken, och det är ju förståeligt när du är allergisk.
  Men jag är varken allergisk (vad jag vet) eller rädd för dem, så jag tror jag ägnar mig åt mindre dödliga metoder. Det är värre med gubben min. Han ser dem komma fast de är 10 m bort, och börjar sammanbitet vifta fast de knappt är i närheten. Han är ju man och vill inte visa sin rädsla alltför tydligt … hehe. Men … getingar avskyr han verkligen!
  Nästa år ska jag prova tipset jag läste någonstans, om att lägga kaffe på ett aluminiumklätt fat och tända på tills det börjar ryka och glöda. Förhoppningsvis håller det dem borta i alla fall, och slipper dåligt samvete för sina mordiska motiv … hehe
  Däremot undrar jag om det ska vara bönor eller malt kaffe? Det stod inte? Får väl prova mig fram … 😉

  Svara

 7. Liia Gamelius
  Jun 24, 2015 @ 00:12:06

  Tack för tipset 🙂 jag är själv sjukt rädd för getingar och jag vågar knappt gå ut för att jag är så rädd men jag ska testa att göra en getingfälla 🙂

  Svara

 8. Trackback: Alla dessa getingfällor – livet runt stugknuten
 9. Trackback: Dags att hänga upp getingfällorna – livet runt stugknuten

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Evas pysselsida

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Hantverkarglädje

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Soanspysselblogg

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

%d bloggare gillar detta: