Små små krukor och grusfritt

I måndags morse när jag strävade fram emot bussen kl 06.15 så möttes jag av dessa efterlängtade gubbar och maskiner

DSC00764Två maskiner som sopade och en som fungerade som tömningsstation. Välkomna säger jag bara. Det är så lättgått nu när det är grusfritt på trottoarer och gator. Det är nästan det ultimata vårtecknet. Undrar förresten när dom började sopa eftersom dom hunnit med nästan hela gatan och klockan var bara kvart över sex.  Finemangs är det i alla fall.

I går fick jag oväntat vägarna förbi Netto vilket inte sker särskilt ofta. Då blev jag lite småkär i ett par små miniytterkrukor. Det fanns massor av olika blommotiv att välja emellan. Krukorna är bara 7 cm höga och ungefär lika vida upptill. De kostade 8:-/st så jag slog till på två stycken på direkten. Jag tänker plantera en liten planta viol eller någon annan pytteblomma i. Sedan ska de få ge sig ut på vandring till var sin dam som bägge är värda en liten vårpresent.

DSC00766I morgon är det torsdag och då kommer barnbarnet på besök. Han är det raraste och finaste som finns. Synd bara att dom växer så fort dom där som nyss var pyttesmå och behändiga. Men å andra sidan har varje ålder sin tjusning. Hej hjärte säger jag när han kommer och han finns verkligen i mitt hjärta. För alltid.  Så i morgon är det alltså dags för pannkaka med sylt och grädde igen. Undrar hur mycket pannkaka det går i en liten kille under en livstid. Många blir det.

5 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Ninna
  Apr 02, 2014 @ 20:39:23

  Å det är väl skönt när gruset är bortsopat! Men det är minsann inte bortsopat överallt. Vissa stadsdelar, cykelbanor etc är tydligen inte lika viktiga som andra. 😉
  Vilka fina muggar! Den där med röda och orange blommor hade jag gärna tsgit mig en slurk ur.

  Svara

 2. Melody and M.E
  Apr 02, 2014 @ 21:34:10

  Härligt med rena gator! Hoppas bara att alla hundägare plockar upp efter de fyrbenta så det får fortsätta att vara rent! Så söta små krukor! Underbara presenter.
  Ha det gott!
  Kram o nospussar!

  Svara

 3. Louise
  Apr 02, 2014 @ 22:13:20

  Jätteskönt är det när gruset försvinner. Det känns som om de har varit väldigt flitiga med det i år, men det har ju funnits utrymme för att ”städa” lite tidigare. Inte mycket till vinter det som var, och definitivt väldigt kort …

  Hur gammal är ditt pannkaksglada hjärtegryn? 🙂

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Evas pysselsida

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Hantverkarglädje

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Soanspysselblogg

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

%d bloggare gillar detta: