Färdig fjärrvärme

Jag fick ju ett paket med en massa restgarner och udda nystan av lilla tanten i julklapp. Nu har jag stickat upp allt det garnet och det blev en hel del.

DSC00761Det blev 13 mössor och fyra yemenvästar.  Nu ska jag packa ner alltihop i min ryggsäck och ta med mig till jobbet i morgon. På lunchen tänker jag nämligen visa hela rasket för lilla tanten så hon får se så mycket det räckte till. Och det är ju dessutom roligare att få se och känna på grejerna istället för att bara få en rapport per telefon. Jag ska ta och köpa med mig mat till henne också så kan vi äta tillsammans. Det är mysigt.

Nu när allt är fäst och klart så ska jag ta och plocka i ordning ett litet paket som ska få färdas över vattnet. Det blir ett par sjalar och några mössor. Resten får ligga i ro i välgörenhetslådan tills det är dags att göra en insats någonstans.

Nu har halva söndagen gått och sommartiden inträtt. Jag tycker det är bra knepigt det där med att byta tid två gånger om året. Min kropp är nog inte gjord för det för det tar lång tid innan jag kommer in i en bra lunk igen. Men det är som det är och inget man kan göra åt så det är bara att bita ihop och knevla på.

Jag hoppas att ni alla haft en bra helg och att nästa arbetsvecka eller pensionärsvecka blir toppen.

8 kommentarer (+lägga till din?)

 1. bibbipson
  Mar 30, 2014 @ 15:26:36

  Oj, det blev en hel del av det garnet! Du är så snäll som stickar till andra och skickar iväg till de som behöver det. Och så snällt tänkt till ”lilla tanten”, hon kommer säkert att bli jätteglad både över det du gjort och maten som du tar med. 🙂

  Svara

 2. Louise
  Mar 30, 2014 @ 16:03:47

  Oj, vad duktig du har varit! Vilken produktion! 😀

  Jag tillhör dem som trivs med sommar- och vintertid. Men även om jag gör det så tar det i regel en vecka innan jag ställt om mig, Och det spelar ingen roll om vi flyttar fram eller tillbaka. Att det känns nu när vi förlorar en timme kanske inte är så konstigt, men hur kommer det sig att man blir lika medtagen på hösten när man får tillbaka den? Konstigt?

  Svara

 3. Anne-Lie
  Mar 30, 2014 @ 17:00:32

  Så mycket fint du fick till av garnet. Får man fråga vart du skickar dina saker.
  Kram!

  Svara

  • bibbishantverk
   Mar 30, 2014 @ 17:17:46

   Det är lite olika. Kyrkkaffebloggen har ju haft insamlingar och även Slättmissionens hjälpande hand.
   Lite ska till Finland till ett asylboende och det håller Knappmakerskan i.

   Svara

 4. Maidi
  Mar 31, 2014 @ 11:26:49

  Men vad flitig du har varit.. Nu blir nog lilla tanten stolt över dig 🙂
  Jag känner precis likadant som du när det gäller tiggarna som snart finns i varje gathörn..
  Mest dåligt samvete får jag när jag kommer ut från systemet och det sitter någon alldeles utanför.. Det är ju så sällan jag har kontanter också..

  Kram Maidi

  Svara

 5. Carol Thuresson
  Mar 31, 2014 @ 20:32:16

  SÅ mycket fint det blev Bibbi! En stor bukett krokus ser det ut som! Här är det bråda dagar för jag fick tillstånd av rektorn att ha försäljning. Han sa att de ” blivit en institution och en mycket trevlig återkommande sak – till ett gott syfte!” Så här skapas det i parti och minut. Och är just nu inkommen från friggeboden där jag gått igenom alla kassar med böcker jag köpt det senaste halvåret. Det var en hel del dubbletter (vilket jag visste) så TRE kassar är nu utsorterade och ska med till försäljningen 🙂 Du skulle komma! Vi fortsätter att värma och hjälpa på de sätt som vi kan och gillar bäst eller hur?! Kramis

  Svara

 6. Soili
  Apr 01, 2014 @ 22:42:15

  Där ligger det härlig fjärrvärme.Lilla tanten blir säkert glad att se hur du har trollat med hennes garn.Kram // Soili

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Evas pysselsida

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Hantverkarglädje

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Soanspysselblogg

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

%d bloggare gillar detta: