Marknad i Westerqvarn

så där ja då var den avklarad. Den första julmarknaden för året gick av stapeln i helgen och hölls i Westerqvarn. Som vanligt var huset fyllt med glada hantverkare. Det är dock liiiiite svårt att uppbringa den allra minsta julkänsla när det ösregnar och är lerigt utanför dörren. Det blåste så man fick lov att spjärna emot för att inte landa i diket bredvid. Men hantverkare är av ett hårt virke och trotsade regn och blåst och tomtade på för fulla muggar. Jisses att det kan finnas så många olika tomtesaker.

I år hade det kommit en ny tjej med i hantverksgänget. Hon sålde ljus i olika storlekar. Decoupageljus som var de finaste jag sett. Så fina motiv och så välgjorda. De var helt underbara. Dessvärre tyckte inte min kamera om att fota mot fönstret så bilderna blev lite sådär. Men ni kan i alla fall se på ett ungefär.

DSC01479

DSC01481Kvinnan som dekorerar ljus heter Anna Pettersson och har Bolandet design. De håller till i Fjärdhundra uppe i Västmanland. Hon hade en specialare som var jättefint. Det var ett bröllopsljus. Det var nog närmare halvmetern högt och där fanns brudpar och ringar och hon sa att hon pratar ihop sig med beställaren och lägger till detaljer på ljuset. Kyrkans namn, dag och om man vill ha någon vers på och lite så. Jag tyckte det var en alldeles underbar ide. Vilken jättefin present till ett brudpar. Det är verkligen one of a kind. Här kommer en mycket skunkig bild på bröllopsljuset men om ni klickar på bilden så kanske ni kan se det lite bättre.

DSC01487Och nu till något helt annat, maskinbroderi av textilier samt tillverkning av quiltade varor. Hon gör så vackra saker den här damen. Hon kan till skillnad från mig……trä symaskinen. Hon heter Beryel Thelin och om ni googlar på hennes namn så kan ni se jättemånga fina bilder på hennes arbeten. Här kommer ett litet smakprov från marknaden.

DSC01494DSC01486Jag tyckte att förklädet var fantastiskt fint och duken/bonaden med domherrar väckte barndomsminnen.

Här kommer också en liten bonusbild på ett bord där det inte var lika stor ordning och reda.

DSC01482Ja jisses nu är det snart jul igen även om jag är lite motståndare till att börja jula redan i början på november. Men det är väl bara att hänga med i svängarna. Min marknadskompis älskar julen och tomtar. Hon har banne mig tomtar i hela huset, överallt. Jag har två. Jag har aldrig varit förtjust i julen för den är för mig förknippad med besvärliga saker och minnen. Men vi har alltid sett till att det pyntats och lagats mat och fixats och trixats inför julen när vår dotter var liten. Nu är hon ju vuxen och har eget och då får hon och barnbarnet pynta där så mycket de vill. Själv nöjer jag mig med mina två tomtar och två juldukar. Sedan är det jul.

Jag hoppas ni alla har en riktigt bra torsdag…………med eller utan tomtar på loftet.

3 kommentarer (+lägga till din?)

 1. bibbipson
  Nov 12, 2015 @ 15:46:18

  Oj så mycket fint ni hade där! Man fick verkligen julstämning av att läsa detta och se på dina bilder! Håller med om att det blir mindre med åren med dekorationer till jul. Blir inte mycket här längre. Men det är fint att se andras fina juldekorationer! 🙂

  Svara

 2. Melody&M.E
  Nov 14, 2015 @ 08:32:42

  En sådan julmarknad skulle jag vilja besöka, vilka fina saker! Ja, det där med julen kan vara svårt. Själv har jag inga minnen från varma goa jular i min barndom, men jag bestämde mig , när jag fick mitt första barn, för att mina barn skulle få det. Jag bestämde mig för att älska julen och det har jag gjort ända tills i år, då jag har svårt att känna inspiration för att börja ”jula”. Kanske är det flyktingströmmen som påverkar mig, alla dessa människor som kommer hit med sina tragiska livsöden.
  Bor man i Trelleborg och Malmö, så blir man påmind hela tiden och det är svårt att inte bli berörd.
  Önskar dig en fin fortsättning på helgen!
  Kram M.E

  Svara

 3. Gunnel
  Nov 14, 2015 @ 18:14:56

  Så mycket fint det fanns på den marknaden. Jag älskar och har alltid älskat julen. Jag försöker att hålla kvar så många traditioner jag minns från min farmor och mina barn är väldigt noga med att jag inte hoppar över någon, även om de all har egna hem nu. De år vi inte kan fira tillsammans tar vi hjälp av Skype och gör en liten rundtur i huset. För oss är julen den största högtiden. Kram

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Evas pysselsida

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Hantverkarglädje

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Soanspysselblogg

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

%d bloggare gillar detta: