Inlägg med Zlatan i ögonvrån

Mannen tittar på EM-kvalmatchen mellan Sverige och Ryssland och jag tittar på Zlatan. Samtidigt ska jag försöka få till ett hyfsat inlägg här på bloggen. Det ska nog gå med lite god vilja.

Den första september stod den här vackra rosbuketten på bordet när jag kom hem från jobbet.

DSC01396Gula blommor är det finaste jag vet. Allra finast tycker jag att gula tulpaner är. Men jag blev jätteglad för den här buketten. Mannen fick det bästa han vet av mig…….en bit prinsesstårta. Så det var en alla tiders dag.

Ni som hängt med ett tag vet att jag var med i en viktgrupp på min avdelning på jobbet. Vi var tolv stycken som bestämde vår egen målvikt och kämpade för att nå den. De eller den som inte nådde sin målvikt skulle bjuda de andra på lunch. Tack och lov så nådde jag min målvikt med god marginal. Men det var två tjejer som inte hade lika stor tur. I fredags så var det dags för dem att bjuda oss andra på lunch.

DSC01398Det blev mycket mat må ni tro. Och gott. En av tjejerna är från Kina och hade lagat fiskfileer med stora räkor uppepå, någon slags fiskkuddar, fisk med champinjoner och honungsglaserad kyckling. Till det fanns en stor sallad med jättemycket gott och nyttigt till samt en stor skål med ris. Till efterrätt var det vindruvor och melon. Det var en rejäl festmåltid och jag kan lova att ingen gick hungrig därifrån. Tjejerna var dock rörande överens om att nästa etapp i viktgruppen skulle de inte förlora.  Nu hoppas jag att det blir min kollega från Eritrea som förlorar så man får smaka mat från hans land. Hmmm…….det lät inte snällt men det var heller inte elakt menat. Jag är bara nyfiken på hans mat. Att det blev mycket fisk och kyckling i den här omgången beror på att de tagit hänsyn till oss som inte äter kött.

Som en liten bonus så ska ni få se på vår mångmiljonfontän. I fredags morse var den faktiskt igång. Jag höll på att cykla ner i ån av pur förvåning. Jo jädrars nog var den igång. Det var dimmigt ute och det blev inte mindre dimmigt av att den sprutade hysteriskt mycket vatten av vilket väldigt mycket blåste ut på gång- och cykelbanan. Men jag stannade och tog ett kort på skapelsen. Hittills har den ju fungerat som måsparkering eftersom den bara var igång en vecka efter att den var ny. Sedan packade en av motorerna ihop p g a att den inte tålde vatten. Jorå så var det.

Jag blev något förvånad när jag upptäckte att det var en cirkusfontän vi fått. Eller vad sägs om färgerna här

DSC01397Ja jag vet inte vad jag ska säga mer. Det bästa är nog om jag håller truten och låter cirkusfontänen sköta sitt. På vägen hem så tog jag och cyklade på cykelbanan som var på andra sidan. Då är det alltså en bred cykelbana, en bred gångbana, en bilfil, en bred refug och en bilfil emellan. Ändå kom det vatten från fontänen på mig där jag hojade fram. Så nog fasen är det drag i den fontänen. Men jag undrar……….var parkerar måsarna nu?

Jag hoppas ni alla har en mysig lördagskväll…….med eller utan rosor och cirkusfontäner.

3 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Anne-Lie
  Sep 05, 2015 @ 21:26:35

  Några rosor har jag inte på bordet, men en stor fin bukett med blandade blommor från min trädgård. Tyvärr missade jag matchen med Zlatan ikväll då jag inte var hemma. Men sonen har berättat om matchen.
  Maten ni blev bjudna på ser jättegod ut.
  Kram!

  Svara

 2. Gunnel
  Sep 07, 2015 @ 12:28:23

  Du får cykla runt och leta upp var måsarna parkerar nu. Den där fontän verkar aningen felkonstruerad. Ha det bra.

  Svara

 3. ninnie
  Sep 11, 2015 @ 09:38:31

  Vilken fin fontän! Ibland när jag skriver mina inlägg så finns det massor som liksom bara sprutar ur mig…men ibland känner jag som du…kanske bäst att stänga käften 😁😁😁 Ha en fin finfredag!

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Evas pysselsida

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Hantverkarglädje

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Soanspysselblogg

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

%d bloggare gillar detta: