Yemenväst och mössor

Något litet har jag lyckats få ihop och klart att lägga i min välgörenhetslåda. Det är bra att ha ett litet lager när det är någon som efterlyser fjärrvärme.  Detta är stickat i Frejagarn och ena sidan på västen är gul och den andra rostfärgad. Ett bra sätt att göra av med restgarner. Mönster till Yemenväst finns här.

DSC00282Jag har även startat upp ett nytt projekt med det tunna ullgarnet jag köpte på Röda Korset i somras.  Så jag stickar och kliar mig om vartannat. Jag hoppas att det blir som jag förväntar mig så jag kan visa upp något annat i bloggen än bara mössor, filtar och västar.  Idag skickade jag iväg paketet som ska färdas över vatten till små och större som behöver värme. Nu får jag vänta på att höra att det kommit fram ordentligt.  Som vanligt är det väl tejpat mitt paket. Det har jag efter min mormor. När hon tejpade ihop julklappar fick man nästan använda dynamit för att få upp dem. Ungefär så är väl mina paket som jag skickar. Jag tejpar för kung och fosterland för jag är rädd att postverket som inte hanterar paket särskilt varligt ska göra sönder papperet och något ska ramla ut. Så innerpåse, ytterpapper och en förbåld massa tejp det är min melodi.
Nu ska jag spola i ett varmt bubbelbad och lägga mig i det och vippa med tårna. Skönt. Hoppas ni alla har en skön måndag.

5 kommentarer (+lägga till din?)

 1. MariaB
  Feb 11, 2013 @ 19:05:01

  Ahaaa 🙂 Så tejpningen går i arv… Jag log nog några extra gånger när mössorna anlände för ett tag sedan. Och tog fram STORA saxen.

  Svara

 2. Carol Thuresson
  Feb 12, 2013 @ 20:19:28

  Hur lång tid tar det för dej att göra en Yemenväst? Jag tycker det tar förfärligt lång tid då jag ALDRIG stickar i så tunt garn annars.. Men hade nu bestämt att jag skulle följa mönstret så jag får en som är rätt i size. den 1:a repade jag upp för den var snudd på lagom till mej! Ha det så bra du varma människa!

  Svara

  • bibbishantverk
   Feb 12, 2013 @ 21:19:08

   Den här är stickad i Frejagarn med stickor nr 4. Det brukar kunna ta ett par kvällar om jag stickar idogt till tv-programmen. Ofta har jag flera arbeten på gång samtidigt så då blir den liggande ett tag tills man får lust igen. Ge inte upp syster. Nu tar vi nya tag.

   Svara

 3. Carol
  Feb 13, 2013 @ 11:17:22

  Okidock! =-} Jag stickar i nr 3…

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Evas pysselsida

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Hantverkarglädje

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Soanspysselblogg

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

%d bloggare gillar detta: