Vardagslycka

Lycka kan vara så många olika saker. Men för mig är vardagslyckan det som gör mig allra mest glad. Att någon visar omtanke och ger stöd är värt allt guld i världen. Lycka kan för mig inte räknas i pengar och ägande. Lycka för mig är de små små detaljerna som inte har kostat en massa pengar utan som visar att någon finns där och bryr sig. Så nu ska ni få några exempel på veckans vardagslycka.

Lycka kan vara att öppna dörren efter arbetsdagen (som slutar 11.30) och upptäcka att mannen känner sig skapligt pigg och har tagit sig ur sängen. Att han sitter uppe och vi äter tillsammans.

En annan vardagslycka är när min närmaste granne ringer på vår dörr och lämnar över en halv limpa när hon bakat. Ljummen och gyllene ligger den och doftar av omtanke.

DSC01445En annan vardagslycka är när vår vän A skjutsat mannen och mig till sjukhuset och tålmodigt väntat på oss för hemfärd och hans hustru B bjuder på morots- och potatissoppa vid hemkomsten. Till efterrätt fick vi plättar med grädde och blåbär. Om inte det är lycka då vet jag inte.

DSC01446Efter två månaders Baileystorka hade Hemköp äntligen fått hem det jag längtat så mycket efter. Baileysglass. För säkerhets skull så investerade jag i två bunkar på samma gång. Himlars så lycklig jag kände mig när jag cyklade hem med dessa bunkar i cykelkorgen.

DSC01447Lycka är också att få en snabbtid till han som fixar min nacke. Det är lycka att kliva ut på trappan efter ”knöcklandet” och vara smärtfri. Hurra!

Lycka är också att dottern mår bra och känner sig stark. Att hon är vän med livet och trivs med tillvaron. Det är fint.

Jättevardagslycka är när barnbarnet säger: Jag älskar dig mormor…….jag älskar dig morfar. Då blir man som en stor jädra våt fläck liksom. Man får kramp i hjärtat av lycka. Älskade barn.

Jag hoppas att ni alla har möjlighet att känna lite vardagslycka………med eller utan Baileysglass.

3 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Carol
  Okt 07, 2015 @ 21:40:53

  Så härligt att läsa… Önskar dej mer av allt detta!
  Jag njuter för fulla muggar av den ljuvliga höstprakten då jag kör i min pålitliga bil hit och dit dessa dagar. Det är så vackert… Var dags lycka! Och garnleveranser, billiga böcker och saker att skicka både till Rumänien och Gambia. Ett munspel för 12kr kan sprida stor lycka!
  Tack för att du påminner oss att vara tacksam och njuta!
  Kramelikram

  Svara

 2. ninnie
  Okt 08, 2015 @ 08:21:55

  Ja, om man sätter sig ner och riktigt manar fram tankarna så finns det mkt att vara lycklig över. Det är bara alltför sällan som man tänker på det… Nog bra att tänka till ibland… Ha en skön dag!

  Svara

 3. Anne-Lie
  Okt 08, 2015 @ 21:46:33

  Så härligt. Håller med dig om att Lycka inte behöver kosta en massa pengar. Jag blir så lycklig när en av våra flyktingpojkar skickar små meddelande til mig från skolan.
  Kram!

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Evas pysselsida

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Hantverkarglädje

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Soanspysselblogg

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

%d bloggare gillar detta: