Nya prislappar i trä

För något år sedan så sågade mannen ut tunna hjärtan av trä som jag skulle använda som prislappar när jag stod på marknad. Lite roligare än utklippta hjärtan i papp och mer hållbara också.

Dessa fina hjärtan kan ni se här.

Men nu är det så att jag gjorde i ordning ett fåtal med priser på och sedan gömde jag undan påsen med hjärtan. Gömde var ordet sa Bull för nu hittar jag inte påsen. Jag har letat som en galning men ingenstans hittar jag den förbaskade påsen. Så det var ett himla bra gömställe jag hittat åt den.

Häromsistens så var jag ute i boden och hämtade ett par grejer. Då såg jag en gammal kaffeburk med träbitar. Den fick följa med in. Det visade sig vara brickor av trä som min pappa sågat ut av trädgrenar. Han gjorde sedan två hål i varje och fäste ihop dem i en lång rad med metallringar emellan och när han gjort x antal rader så hängde han upp dem som ett draperi in till sovrummet på landet. Resterna efter det projektet låg i kaffeburken och jag trädde raskt mattvarp i hålen och vips så hade jag lite nya prislappar i trä.

DSC01131Grenarna pappa skivat kommer ifrån träd och buskar som vi hade vid sommarstugan när jag var barn. Så det är lite barndomsminnen att se dessa igen. Jag gillade draperiet av träbrickorna för det ”klapprade” på ett mjukt och hemtrevligt sätt när man rörde vid det.

Jag hoppas att ni haft en lika solig och fin tisdag som jag haft……med eller utan finfina träbrickor.

2 kommentarer (+lägga till din?)

 1. NinnaO
  Mar 25, 2015 @ 00:46:17

  Jo men visst är det så det är! Man har väldigt bra ställen att lägga undan saker på.

  Svara

 2. Anne-Lie
  Mar 25, 2015 @ 16:18:28

  Konstig fenomen det där…att man alltid gömmer på så bra ställen att man inte kan hitta det igen 🙂
  Nu har våra får börjat lamma…vi har fått 7 lamm sedan i lördags, ett av de tre som föddes inatt är ett flasklamm då tackan inte vill veta av det.
  Kram!

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Evas pysselsida

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Hantverkarglädje

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Soanspysselblogg

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

%d bloggare gillar detta: