Ibland är jag mer än lovligt korkad

Jag älskar att äta. Om det gick att mäta så skulle jag förmodligen ha svart bälte i ätning. Det är i alla fall min bästa gren. Jag tycker det är så gott och mumsigt. Godast är allt som är med mycket ”klet”. T ex lasagne med mycket klet och vitlök. Mannen är ihärdig med sina påpekanden om att det inte heter klet utan sås. Och jag framhärdar i min inställning om att när en sås inte är rinnig utan tjock och smaskig då är det klet.

Glass är också en stor favorit. Året om. I stora lass. Mumsfilibabba.

Ja som om det inte räckte med det så är jag också vanvettigt förtjust i choklad. I alla former men gärna ljus choklad.

Nu är det ju så här att jag är en liten rulta och skulle ju behöva gå ner i vikt. Men jag är inte mycket för det här med jo-jo-bantning och att hålla på att dricka en massa dyra tetror med färdigblandat jox som påstås vara fullt av nyttigheter och inga dåligheter. Jag är skeptisk.

För en dryg vecka sedan drog min chef och två av mina arbetskamrater igång en viktgrupp på avdelningen. Jag min fåntratt anmälde mig morskt och satte mitt mål 5,7 kilo. Undrar hur jag tänkte där för i reglerna står det att den eller de som inte uppnått sin målvikt till midsommarveckan ska bjuda övriga deltagare på lunch. Jag har meddelat mannen att jag måste börja spara ihop lunchpengar till den veckan för jädrars så dyrt det kommer att bli. I alla fall för mig som har karaktär som en badanka. Jag borde hållit mig så långt ifrån den där viktgruppen som det bara var möjligt. Men är man bredkäftad och kaxig så kostar det. Mycket.

Nåja……i fredags var första invägningen och jag hade banne mig tappat 0,7 kg. Var jag har tappat dom vet jag inte men jag hoppas att jag inte hittar dom igen i alla fall.

Som om min granne A-M hade haft en vision av att jag behövde nyttig och bra mat så kom hon till mig med en bunke morotssoppa. Det var förmodligen den som räddade mig från att behöva skämmas på vågen i fredags. Nyttig och god soppa.

DSC01119I går var mannen ute på vift och då passade jag på att äta nyttigt klet. En burk krossade tomater, en hackad halv lök och två jättestora falafel. Massor av kryddor och det blev jättegott.  Jag får passa på att äta sådana röror när mannen inte är hemma för han är sådan att han vill ha all mat för sig på tallriken. Potatis på ett ställe, sovel bredvid och såsen för sig och så grönsakerna i en liten hög för sig. Jag rör gärna ihop hela rasket och det tycker han är döäckligt.  Vi är så otroligt olika i allt vi gör och tycker så det är fantastiskt att vi lyckats hålla ihop i 34 år. Vi har t o m olika tallrikar. Men besticken är samma. Som väl är.

Nu hoppas jag att ni har en härlig solig söndag………….med eller utan ruskiga viktgrupper.

3 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Lollo
  Mar 15, 2015 @ 20:52:18

  Det var som attan. Det är ju fantastiskt bra och betyder nog att du kan mer än du tror …
  Jag vill också tappa 0,7 kg utan att förstå hur det går till … Ännu hellre om det bara plötsligt försvann 10 kg … 😀
  Största delen av mitt hittillsvarande liv har jag varit näst intill mager. Förr skämdes jag över min knotiga benighet (Hur dum får man vara?????) och längtade gruvligt efter mjuka och kvinnliga former? I min strävan att gå upp i vikt åt jag både mycket och fel, utan att det hände ett dugg på vågen. Dessutom har jag haft en mamma som alltid varit mager, in i det sista. Jag trodde att det skulle bli så för mig också, men jag fick nog mer än jag trodde av pappas gener än bara konstnärstalang … hihi
  Jag begär inte att jag ska väga som jag gjorde när jag var 25 år (65-68 kg till 180 cm). Men fick jag ännu en gång väga 75 kg, eller åtminstone 78, då kommer jag aldrig mer att klaga över vikten … jag loooooooooooooovar!!!!

  Heja du! Jag tror på dig!!! Du fixar det här! Tänk på pengarna om inte annat … det kan hjälpa ibland när inget annat gör det … 😉

  Svara

 2. bibbipson
  Mar 16, 2015 @ 03:07:07

  Hihi! Här är en till utan karaktär, älskar godsaker och onyttigheter. Men jag håller tummarna för dig att du ska lyckas.
  Då har du och din karl varit ihop lika länge som jag och min gubbe! Vi är också oerhört olika till personligheten, lika förvånad här att det gått så många år. 😉

  Svara

 3. Carol
  Mar 16, 2015 @ 16:57:24

  Greit Bibbi! 👍👍 Vilket mod (elelr dumhet) som fick dej att gå med i gruppen! Jag behöver också gå ner för nu insåg jag att bikinisäsongen närmar sig. Och ska man inte skrämma små barn vid poolkanten på semestern så kanske man blr göra nåt åt val-valkarna.. 😳 stort grattis och fortsatt lycka till med att slarva bort lite vikt varje vecka!

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Evas pysselsida

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Hantverkarglädje

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Soanspysselblogg

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

%d bloggare gillar detta: