Vårtecken och krokade remsor

Min arbetskamrat K hade ställt in en liten bukett tussilago i mitt rum förra veckan. Jag blir så sprittande glad varje år när jag får årets första tussilago. Då är det vår.

DSC01124Ett annat vårtecken är att sopmaskinerna jobbar för högtryck. Det är så härligt när man kan susa fram på cykel igen utan att slira i lösgrus. Då är det vår.

DSC01127Under torsdagens Huddingeresa hann jag fästa alla trådar på de krokade remsor jag gjort till en filt. Så nu ska den bara virkas ihop enligt anvisningarna från Knappmakerskan. Det blir nog bra. Jag hann även sticka 1 1/2 barnmössa innan vi var hemma igen.

Vid hemkomsten bjöds vi på middag av våra grannar A och B. Den här gången var det fiskgratäng med crabstick och till det fick vi det jag älskar…..skalpotatis. Maten var så himla god och efter att ha svalt sista tuggan så gick mannen och jag hem till oss och stjälpte ikull oss i våra sängar. Sen blev det sova av. Det är skönt när man får komma hem och koppla av.

Jag hoppas ni har en avkopplande fredagskväll………..med eller utan vårtecken och skalpotatis.

2 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Lollo
  Mar 14, 2015 @ 02:43:54

  Jag tror att dessa oansenliga tussilago är de finaste vårtecknen för mig. Det kommer en underbar tid med alla vitsippebackar och annat, men tussilagona kommer med det tidiga budskapet … att nu är det vår.
  Hoppas att jag får en chans att hitta några i år. Förra våren blev det inga tussilagon för mig, annat än på bild från andra ….

  Svara

 2. Anne-Lie
  Mar 14, 2015 @ 11:04:05

  Tussilago finns det inte gått om där jag bor. Trevlig Helg!

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Evas pysselsida

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Hantverkarglädje

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Soanspysselblogg

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

%d bloggare gillar detta: