Slut på ledigheten

Jisses så fort tiden går. Jag har varit ledig sedan ett par dagar före julafton men i morgon bär det av till jobbet igen.  När jag smygkikar lite bakåt så upptäcker jag att de flesta saker jag föresatte mig att göra under min ledighet inte har blivit gjorda. Hmmmm…… Men va’ sjutton det fixar sig. Istället har jag ju pysslat lite med min stickning och virkat ihop filten och börjat klippa remsor av en gammal t-shirt, skött om min f n giktbrutne man och städat bort alla julsaker, läst i mina julklappsböcker och ätit upp julklappschokladen. Igår packade jag en liten kartong med saker (som jag givetvis glömde att fota först) som jag ska skicka till Carol på Aspeboda Foundation for children i morgon.  Så något litet har det i alla fall blivit gjort. Jag fick två jättefina orkideér av två olika grannar. Nu har jag delat upp dessa mellan mannen och mig. Den vita är definitivt min. Lättskött och kommer att överleva min uselhet i att sköta blommor. Den rosa tillföll mannen som är mycket mer lämpad att sköta växter än vad jag är. Vi har så fantastiskt snälla och goa grannar så det är inte klokt. Det är verkligen något att vara tacksam för.
Av någon underlig anledning så känner jag absolut inget sug efter att halka iväg till jobbet i svinottan i morgon. I bästa Ferdinandstil piper jag ”jag trivs bättre hääär under mitt täcke där jag kan läsa och mysa”. Alternativ 2 ”jag trivs bättre häääär där jag kan sitta i min loppisfåtölj och sticka”.

DSC00252

 

6 kommentarer (+lägga till din?)

 1. MariaB
  Jan 06, 2013 @ 18:12:54

  Vafalls!? Har planerna gått om intet? Då tycker jag det är alldeles i sin ordning, för du har ju varit kreativ. Sånt återhämtar själen. Levande blommor sägs ju också bidra till välmåendet. Som trädgårdsmästare kan jag skamset meddela att min orkideé vissnat. Fast bladen är fina.
  Imorgon en ny början även för detta hushåll. Man kanske borde anlita Kalle Ankas fotograferingsassistent för väckningen imorgon. Hörs!

  Svara

  • bibbishantverk
   Jan 07, 2013 @ 20:57:42

   Jag valde den vita orkiden för att den aldrig kommer att vissna för mig. Den är ju virkad med kruka och allt. Lagom för mig att sköta *S*

   Svara

   • MariaB
    Jan 07, 2013 @ 21:07:21

    Nå nu skådar mitt norra öga en liten vän av kortare modell. Fattade inte innan du PEKADE med hela handen 🙂 Jo, en sån orkidee skulle jag få att överleva också. Tror jag.

 2. Carol Thuresson
  Jan 06, 2013 @ 20:04:31

  Hej Birgit! Jag ser med spänning fram emot paketet! 🙂 Men det låter som du haft en alldeles underbart bra ledighet! Att ta hand om sin make, läsa, handarbeta och äta choklad hör ju till det allra viktigaste i livet! Lycka till imorgon. Jag har en dags respit, jag. Men man får nog se till att inte förvänta NÅGOT utöver arbete och vila den första veckan! Allt gott

  Svara

 3. Maidi
  Jan 07, 2013 @ 20:11:48

  Jag tycker det verkar som om det spritter av energi här hos dig..
  Önskar dig en riktigt God fortsättning på det nya året..

  Kram Maidi

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Evas pysselsida

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Hantverkarglädje

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Soanspysselblogg

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

%d bloggare gillar detta: