Här ska stickas

Knappmakerskan har en insamling för asylsökande. Jag har lovat att skicka 20 små mössor. Men när jag tittade igenom mösslagret så såg jag att de flesta var för ”Afrikabruk” alltså lite tunnare. Men nu har jag varit iväg och köpt lite annat garn och nu stickas det hej vilt.  Just nu stickar jag rostfärgade pyttemössor i Frejagarn. Mönstret på den lilla mössan är busenkelt. Jag lägger upp 56 maskor och stickar resårstickning hela vägen upp. När jag tycker den är tillräckligt stor vilket kan variera så stickar jag ihop varje avigt maskpar ena varvet och sedan stickas tillbakavarvet utan minskningar. Nästa varv stickar jag ihop varje rätt maskpar och tillbakavarvet utan minskningar. Varvet därpå stickar jag ihop kvarvarande maskor 2 och 2. Sedan drar jag tråden genom de få maskor som är kvar på stickan och syr ihop den lilla mössan.

Hittade ett par Raggi soft som var melerade. Det blir också några mössor. Det är ett blandgarn med ull i. Oj så kul det är att sticka när man vet att det är till ett särskilt ändamål och så fint det är att ha möjlighet att ge något värmande till en liten. Man blir liksom glad i hela kroppen av att kunna dela med sig.

DSC00253

3 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Carol Thuresson
  Jan 10, 2013 @ 19:21:32

  Bibbi! Du är bara såå underbar! Stort, stort TACK för paketet som anlände till mej för AFFCs räkning! Oj så mycket fint det innehöll :-)) Tack för ditt hjärta som vill dela med dej av så mycken värme och vackert till dem som behöver. Jag snodde åt mej luddsjalen och ett halsband direkt som jag vill köpa. TACK TACK goa du!
  Och tack för mössmönstret här ovanför. Jättebra att ha som TVsporttittarmönster! 😉 Kram Carol

  Svara

 2. Melody
  Jan 10, 2013 @ 23:42:09

  Vilket bra och snabbstickat mössmönster! Det ska jag testa.
  Lätt att göra passande storlekar. Alltid intressant att titta in här i din blogg och se
  alla projekt som du håller på med.
  Kram
  Melodys matte

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Evas pysselsida

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Hantverkarglädje

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Soanspysselblogg

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

%d bloggare gillar detta: