Ibland har man tur och kan fynda

Ni har väl alla hört talas om ”svinnsmart” och vet vad det innebär. Jag brukar titta i svinnsmartboxen på Maxis mejeriavdelning. Mjölk och yoghurt står sig ju bra länge efter bäst-före-datumet. Det har hänt att jag kunnat fynd någon tetra här och där men de där stora fynden som en del gör dom har gått mig spårlöst förbi. Jag är väl ute och handlar vid fel tid kanske men så vips har man tur.

Jag var en tur till Lidl vid lunchtid för en tid sedan och jag hade inte cykeln med så jag skulle bara in och köpa yoghurt var det tänkt. Jag hämtade min yoghurt och gick direkt till kassan och när jag betalt och skulle lägga tetran i kassen så kom en kille dragande på en stor vagn och gick igenom kassan och parkerade vagnen precis utanför kassorna. Jag stod ju precis där så jag slängde ett getöga och såg att vagnen var lastad med papperskassar. I kassarna var det frukt och grönt så vitt jag kunde se och alla dessa kassar var ”svinnsmart” och kostade 20:-/styck. Kan man låta bli då? Nä, det kan man inte. Jag var ju först där så jag kikade lite snabbt och såg att det var i stort sett lika i kassarna så jag greppade en och gick tillbaka till kassan och fick betala min tjuga. Här ska ni se vad jag fick för den pengen:

2 mandariner….1 lök….13 potatisar….1/2 kg vindruvor…1 stor förpackning grönfoder…1/2 kg broccoli….5 stora apelsiner….1 stort äpple samt en mysko frukt som jag inte visste vad det var. För tjugo spänn! Gissa om jag kände mig nöjd när jag strävade hemåt efter att ha fått plocka om så jag fick lika mycket att bära i var hand. Det enda som jag kunde märka var på väg att gå ur tiden var att broccolin var lite gul på ovansidan. Det spelar ju ingen roll. Resten var perfekt. Det var första gången jag kommit till Lidl och det fanns kassar kvar. Jipppiiiiii! Det är bra att man kan få köpa lite billigare istället för att varor slängs helt i onödan.

Förr vet jag att några av våra uteliggare rotade runt i containrar som stod utanför ett par av matbutikerna här i stan men det går inte längre för dessa containrar är numera låsta och jag såg ett program om unga människor i Stockholm som gav sig ut på räder på kvällarna och dammsög containrar vid restauranger och mataffärer. De tog tillvara på det mesta och det gick ok att äta. Dom ville använda sina pengar till annat än att köpa dyr mat som de sa och det funkade ju för dem. Återigen kan vi konstatera att vi är alla olika. Jag är helnöjd med detta Lidlfynd men jag misstänker att jag förmodligen inte kommer att ha sådan tur igen så jag kommer först till svinnsmartvagnen.

Sedan beror det ju på vad man vill fynda. Jag var på Maxi för lite sedan och där sålde dom ut dukar och grejer från Hemtex. I botten på korgen låg det pennskrin för 20:- styck. Jag köpte alla fem som låg där och tänkte att dessa skulle gå till välgörenhet sedan. När jag kom hem så började jag rota i min nu överfulla välgörenhetskorg som fyllts på både av mig själv och min kompis G. Där fanns det grejer som jag också fyndat. DollarStore har ju tio tandborstar för 20:- och 75 plåster för 10:-. Rakhyvlar för 20:- och tandkräm för 10:- st.

Ja så här fick jag till det. I varje pennskrin ligger det då tre tandborstar, 2 engångshyvlar, 1 tub tandkräm och plåster i fyra olika storlekar. Det blev precis lagom mycket så blixlåset gick lätt att få igen. Det kan ju tyckas att det är en droppe i havet men om dropparna blir många så blir det ju …….ett hav. Så vi kämpar på i det lilla för tillsammans kan vi bilda något stort.

Nog är det väl vardagslycka att kunna fynda saker som gör en glad och lycklig och som man kan konsumera själv eller låta gå vidare till dem som behöver det bättre. Jag fick ett vardagslyckepaket från min vän C och det är toppen. Böckerna läser jag och lämnar vidare till min vän G, nallarna stickar jag kläder till och skänker till barn som behöver en vän, disktrasan med hjärtan på är en fin påminnelse om vilka goa vänner jag har och chokladen………där är jag snål för den har jag ätit upp själv. Gott var det och lycklig blev jag av det. Tack snällaste C.

Det här mina vänner var allt för idag. Jag hoppas ni haft en fin helg. Här har det varit snöfall på kvällen regn på natten och sedan köldgrader så det var skridskobana de luxe. Nu börjar isen försvinna och det blir torrt igen. Har man klarat sig över hela vintern så vill man helst inte ”tratta på asslet” (som min mamma sa) nu när vi går mot vår. Nej nu mina vänner ska vi vara försiktiga och rädda om oss för nu är det snart vår i luften och man blir glad i hela kroppen. Så det ser vi fram emot.

Jag hoppas ni alla har en vilsam söndag…..med eller utan fynd eller ”fådda paket”.

2 kommentarer (+lägga till din?)

  1. Carol
    Feb 20, 2023 @ 01:17:32

    Hej! Oj såna fynd du gjort! De där kassarna är som rena guldgruvan! Och säkert är det många som upptäckt dem… det,finns nästan aldrig några på mitt Lidl. Ibland bröd men sällan fruktkassarna. Jag tycker det är superbra att fler affärer tar hand om de lite skamfilade varorna och att kunderna får köpa till lägre pris. När maten blivit så mycket dyrare det senaste halvåret vore det ju galet att slänga så mycket som man gjorde tidigare.
    Kanoners med pennfacken som blev små necessärer! Du är så omtänksam och får till så att omsorgen kommer många till del. Tack för uppmuntran!

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Evas pysselsida

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Hantverkarglädje

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Soanspysselblogg

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

%d bloggare gillar detta: