Men, jag skulle ju bara…….

Jag har varit i kontakt med Ingrid på Slättmissionen via mail och kollat om de åker något mer till Ukraina och hon skrev att lastbilen nyss kommit hem därifrån och att om inget inträffade så skulle den gå med förnödenheter till Ukraina i februari också. Det var toppen tycker jag så nu har jag hållit på och plockat fram mössor, sjalar, halsdukar och annat från min stora marknadsväska. Dessa får gå iväg och värma frusna i Ukraina istället för att ligga i min väska i garderoben. Det känns vettigare. Jag vet ju inte om jag alls kommer att vilja åka på fler marknader framledes och skulle jag vilja det så får jag väl sätta fräs på mig och tillverka lite nytt att ha på bordet. Det ordnar sig. Var sak har sin tid och nu är tiden inne för dessa alster att göra nytta och värma frusna.

Jag tog mig i kragen och sydde ihop och fäste trådarna på en yemenklänning, tre mössor och en halsduk en kväll och dessa får också hänga med på resan

Yemenklänningen ställde till lite oreda i mitt garntänk för jag har ju bestämt att jag ska inte köpa något mer garn utan göra slut på det som finns i skåp och lådor innan jag ens får gå förbi utanför garnaffärens fönster. Nu blev det ju lite mental brottning där kan jag säga för när jag hade kommit så här långt så insåg jag att det här kommer ju inte att räcka till en klänning. Om jag hade stickat en väst hade det funkat men nu var det för lite garn kvar.

Jag kanske skulle ha repat upp och gjort en väst istället men nu blev det inte så utan dagen efter tog jag bussen och skuttade glatt in i garnaffären och skulle bara ha ett nystan av det här garnet. Ett endaste litet nystan. Det är ju inte så mycket och vips har jag ju dessutom stickat upp det så det kommer ju inte att märkas att jag fuskat och köpt nytt garn. Joråsåatt! Trodde ni på det? Jag gjorde det en liten stund när jag plockat ner två nystan av den här färgställningen och fått syn på att det även fast den och den och den och den färgen också och titta här rea på det tunna bomullsgarnet och så fanns det bra ullgarn för tovning i maskin……..

Ja vad ska man säga. Karaktär som en silverfisk. Det här är vad jag kom hem med. Jag som bara skulle ha ett enda litet litet nystan. De tre rosa till höger är till en buff till mig. Frågan är om den ens blir klar innan den här vintern är slut men det är väl strunt samma för det kommer ju fler vintrar. De två självrandande nystanen nederst till höger är bomullsgarnet som ska bli nallekläder tillsammans med de fem nystanen minicryl i olika färger. De två nystanen limagarn är till tillverkning av tovade sittunderlag. Jag har massor av ullgarn ligger i en box och jag borde göra av med dessa men jag drar mig lite för det för det mesta är äldre ullgarn och de kliar så ända in i hoppsan när jag stickar med det. Dessutom är det trista färger och det är då de här två nystanen ska kunna sätta lite färgprakt på rumpvärmarna.

Nu jädrar i min lilla låda kan jag sticka nallekläder tills jag får dåndimpen av det. Jag kollade med Ingrid på Slättis om hon tyckte det var en bra idé att skicka med nallar till Ukraina och hon tyckte det var en härlig idé att kunna dela ut dem till barnen så hon ville gärna ha nallar. Jag stickade klart nalleklänningen när jag nu fick hem påfyllning av röd/rosa/vit-garnet och här sitter de färdiga kompisgänget och bara väntar på att få starta sin resa till Ukraina.

Nu ska jag sticka ett gäng yemenvästar för jag har några nallebyxor kvar att använda till nallar. Sedan får jag nog höra av mig till symaskinsvirtuosen i Hålanda och be om några fler framöver. Nallekläder är något som jag kan sticka utan att få ont i högertassen. Tror att det är när det blir lite tyngd i arbetet som lederna protesterar. Så när jag stickat mössor får jag göra ett mellanstick med nallekläder ett tag och vila händerna. Det funkar.

Som avslutning på det här inlägget ska ni få ett par vackra vinterbilder som jag tog under en av promenaderna tidigt i veckan. Det är nästan magiskt när rimfrosten lägger sig på träd och buskar. Som en förtrollad värld där allt brunt och svart är borta och allt är vackert vinterfrostat.

Nog kan världen vara väldigt vacker och för mig är det en vardagslycka att få se det lilla i det stora och det stora i det lilla. Se den här grenen som är helt klädd med miljarders av froststjärnor som bildar taggar. Så vansinnigt vackert!

Jag hoppas ni alla haft åtminstone några dagar av riktig vinter där ni bor. Här har det varit en trist vinter där det endast några dagar här och där varit kallt och hög klar luft men det är som det är med det och vi får väl ta det som det är. Nästa vinter kanske blir bättre. Det har inte varit så kallt så sidensvansarna kommit och ätit upp nyponen på busken utanför mitt fönster. De brukar ju annars dyka upp en gång per år och det blir som ett svart moln utanför fönstret. På ett par tre minuter har flocken rensat totalt rent på busken. Det är häftigt att se.

Jag hoppas att ni alla fortsätter att vara rädda om er. Nu verkar det ju som om covid övergått till att vara en form av årstidsinfluensa läste jag men vi fortsätter att hålla lite avstånd och tvätta händerna så får det vara som det vill med det. Nu går vi dessutom mot ljuset, värmen, våren och sommaren och då vill vi vara med så lova att vara rädda om er och varandra.

Jag hoppas ni alla har en riktigt fin början på söndagskvällen……….med eller utan frost och skojsiga garner

6 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Evy Nyman
  Jan 30, 2023 @ 10:52:01

  Hej vad glada barnen ska bli i Ukraina för nallarna. Jag bor i Norrbotten och vi har full vinter ett bra tag till. Jag läser din blogg sen några år men kommenterar sällan.

  Svara

  • Bibbis blandning
   Jan 30, 2023 @ 11:44:05

   Hej, jag blir jätteglad när du tittar in och lämnar spår efter dig.

   Åh så härligt med full vinter. Det är ju så man vill ha det. Jag vill ha tillbaka min barndoms vintrar. Sista åren har ju varit bedrövliga här nere.

   Det ska få följa med lite sydda gosedjur också som jag fått ifrån Trolledalens hantverk i Hålanda.
   Jag tänker mycket på barnen som far illa och jag önskar att jag kunde trolla.

   Ha det fint och njut av din vinter.
   Kram från Bibbi

   Svara

 2. Bea E
  Jan 30, 2023 @ 16:58:47

  Hej Bibbi,
  Det var stor igenkänning när du bestämt att handla 1 nystan garn. Jag är också bra på att få med mig en massa andra fina garn än vad jag tänkt mig. Inspirationen bara flödar när man ser allt fint i garnbutiken och det bästa är ju att det finns inget bäst-före-datum på garn. Så härliga färger på dina garner. Det lyser verkligen om dem.
  Så mycket fint du gjort till barnen som ska få följa med din sändning till Ukraina. De behöver både värmande mössor och söta nallar som kan lysa upp dagen för dem. Du är fantastisk med allt du gör.
  Så vackra vinterbilder du delar. Det är vardagslycka på hög nivå.
  På mina breddgrader lyser vintern med sin frånvaro. Här blåser mest och regnar på tvären, men hoppas vintern hinner komma på besök, än är det vinter kvar ”säger mor”.

  Ha det så fint. Kram kram

  Svara

  • Bibbis blandning
   Jan 31, 2023 @ 10:18:10

   Ha ha ha så härligt att höra att det ju faktiskt inte finns något bäst-före-datum på garn. Det innebär ju att man kan ha precis hur mycket garn som helst i sina gömmor. Tjohoooooooo!
   Kram

   Svara

 3. Eva
  Feb 01, 2023 @ 17:43:13

  WOW så flitig du är. Många fina alster som kommer att bli såå omtyckta. Väldans vinter du har . Här är gräset grönt, men man varnar för snö i slutet av veckan. Inget jag gillar. Nu kan det fortsätta vara grönt och gärna lite mer sol och värme. Heja våren !!!!!!! //Eva

  Svara

  • Bibbis blandning
   Feb 02, 2023 @ 09:53:16

   Ja inte sjutton är man intresserad av att få mer snö nu! Snön ska komma i december så man får en vit jul och sedan kan den ligga kvar och göra dagarna lite ljusare.
   Vi spanar efter våren och här verkar det som om den vill tjyvstarta för snödropparna är uppe och har stora knoppar i grannens rabatt.
   Alldeles för tidigt.

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Evas pysselsida

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Hantverkarglädje

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Soanspysselblogg

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

%d bloggare gillar detta: