Välkomna till år 2023

Nu när vi lämnat det gamla året som för en del var riktigt jobbigt och för andra riktigt bra bakom oss och just har klivit över tröskeln och tagit första steget in i det nya året 2023 så känns det skönt tycker jag. Som att lägga av en gammal utsliten rock som är full med hål och revor så både regn och kyla slipper in. Nu tackar vi den rocken för tiden som varit och byter till en ny och fräsch rock helt utan hål och revor.

Det händer ju mycket i våra egna privata liv och ännu mer i omvärlden. Saker vi inte kan styra över men som vi ändå behöver ha någon slags kontroll över vad som händer. Man lider med människor i krig och nöd. Det tycks ju aldrig ta någon ände utan vårt lilla trygga hörn här uppe i Norden har helt plötsligt blivit väldigt osäkert och svajigt. Men, vi ska absolut inte tappa sugen och ge upp utan vi fortsätter som vi brukar göra även när åren är riktigt besvärliga. Vi gör vår egna plats på jorden, hemmet, till en lugn och trygg plats för oss. Vi fortsätter jobba för att värma frusna, att ta hand om varandra och att göra det allra bästa av varje dag.

Jag tror och hoppas att 2023 kommer att bli ett bra år. Jag tänker i alla fall jobba för att det ska bli det för min del och jag är säker på att varje människa egentligen strävar framåt för att få ett bra liv. Var och en på sitt sätt utefter de förutsättningar som finns. Ni vet ju att jag ofta önskar att jag kunde trolla. Om jag kunde det så skulle världen inte se ut som den gör idag det är då säkert.

Nu blev det en liten epistel när jag egentligen bara skulle kila in här och önska er alla välkomna till 2023. Det gör jag med det här hjärtat lagt av små virkade hjärtan som min dotter gjort av restgarner i bomull. Nu mina vänner tar vi nya friska tag!

6 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Bea E
  Jan 01, 2023 @ 14:51:52

  Vilken härlig hjärtevärmande hälsning du sänder ut till oss. Underbara små hjärtan i härliga färger som värmer mitt hjärta inifrån och ut.
  Det känns bra att ha tagit de första stegen in i 2023. Jag hoppas också att det kommer bli ett bra år och att världen kan förändras. Kärlek, Förlåtelse och Tacksamhet är ord som kommer till mig. Önskar alla här en fin start på 2023.

  Svara

  • Bibbis blandning
   Jan 02, 2023 @ 10:50:53

   ag är förälskad i de små hjärtana och sätter dem på nallekläder, filtar och mössor.
   Vi får säga som Sonya Hedenbratt…..”låt hjärtat va’ me’ ”.
   Nu tassar vi med små steg in i 2023.
   Kram

   Svara

 2. Carol
  Jan 01, 2023 @ 15:44:09

  Gott nytt år till alla här på Bibbis sida!
  Ja det känns spännande – och skönt att få börja på nytt. Tänka över vad man vill göra annorlunda eller helt nya saker. Jag vill lära mej sticka vantar så några fler slipper frysa om håmderna. Det får bli mitt nyårslöfte! Kram och tack för alla fina uppmuntrande inlägg, Bibbi!

  Svara

  • Bibbis blandning
   Jan 02, 2023 @ 10:53:43

   Jag skulle behöva lära mig att sticka små sockor. Vi får väl se hur det blir med den saken. Men du, om vi inte lyckas med våra föresatser så fortsätter vi med det vi vet vi är bra på och det blir bra det också.

   Mitt ständiga nyårslöfte är att inte ge några nyårslöften. Då slipper man bli besviken på sig själv.
   Kram

   Svara

 3. Essa
  Jan 01, 2023 @ 21:48:58

  Bästa Bibbi! Vilket underbart hjärta ❤ Jag önskar dig det bästaste 2023.
  Värmlandskram 🧶

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Evas pysselsida

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Hantverkarglädje

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Soanspysselblogg

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

%d bloggare gillar detta: