Nu så kommer julen nu är julen här…..

…..lite mörk och kulen men ändå så kär.Precis så som Karl Bertil Jonsson sjunger. Jo så är det väl när inte snön fått ligga kvar. Det är ju inget vi kan göra något åt heller utan vi får vackert ta det som det är. Ute. Inomhus ska det inte vara mörkt och kulet utan ljust, varmt och ombonat. Det räcker ju med att tända några ljus så får man en hemtrevnadskänsla. Vanliga stearinljus i ljusstakar är så vackert att ha på bordet och vill man ha lite extra värme kan man tända en mängd värmeljus och ställa i en pajform eller på ett fat. Det ger faktiskt extra värme och dessutom ett vackert sken.

Det är ju den här tiden på året då jag alltid önskar att ingen skulle behöva vara ensam. Den tiden då det för mig blir extra tydligt hur bra jag har det som har familj och vänner. Alla har ju inte det och blir kanske sittande ofrivilligt ensamma. Det är ju nu jag önskar att jag kunde trolla med knäna, svinga ett trollspö eller vad som helst som kunde ge alla gemenskap, glädje och ljus. Förresten är ju det man önskar för alla människor året om egentligen. En gemenskap, en tillhörighet, glädje och trygghet.

Jag ska lasta min cykel och promenera hem till dottern, hennes kille och barnbarnet och fira julafton. Dottern är väldans duktig på att laga mat så jag ser fram emot årets julmiddag. Sedan ska det diskas och efter det så är det ju dags för den årliga gråtstunden när jag får spader på alla söta pippisar och tjocka och magra rådisar som är så ljuvligt underbara och visar så mycket kärlek så jag gråter LilleSkutt-tårar. Fy farao så gulligt! Ja inte mitt bölande utan mer pippisarna och rådisarna. Undrar om man inte blir mer och mer gråtmild för varje år som går. Jag tror det och jag bjuder på det.

Jag fick en liten julen och en hyacint i en kruka av mina grannar som ”tack för tapperhet i snösvängen” som hon sa. Jag klädde den lilla enen med ullgarn med öglor och klippte små ullgarnsbitar som julkulor. Det blir min julgran och den delar jag med alla er som tittar in.

Jag hoppas ni alla är friska och pigga och redo att fira jul. Var och en på sitt eget sätt. Till er som är ensamma så sänder jag ut en stor varm cyberkram och hoppas att ni känner värmen från den *kramar hårt*.

6 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Bea E
  Dec 23, 2022 @ 21:18:22

  Hej Bibbi,
  Tack för ditt härliga värmande julstämningsfulla blogginlägg. Du förmedlar så mycket kärlek, värme och omtanke till oss följare.
  Vill tacka dig för alla fina blogginlägg du delat under året. Så många härliga betraktelser, en massa härlig inspiration, så mycket fint du gjort och skickat vidare till behövande runtom i världen och alla dina julklappar du placerat under årets viktigaste julgran och du har påmint oss att vi ska vara rädda om oss själva och varandra. Det är så härligt att få dela allt detta med dig. Så tack bästa Bibbi och en massa julkramar till dig kommer här med en önskan om en fin och kärleksfull jul.

  Svara

  • Bibbis blandning
   Dec 24, 2022 @ 09:52:46

   Jag hoppas din jul blir fylld av goda energier och många kramar.
   Vi fortsätter väl allihop med att vara rädda om oss och varandra för vi ska ju hänga med i svängarna länge än. Vi har så mycket att göra och uppleva.
   En stor varm julkram till dig från mig.

   Svara

 2. Carol
  Dec 23, 2022 @ 21:54:07

  Ja nu är julen hääär.
  Oavsett vad vi hunnit med, om vi pyntat till max eller ej. Om vi har stor fest eller blir liggandes sjuka. Har flera vänner som kroknat i både det ena och det andra denna vecka.
  Då gäller det att ha julens budskap inom sig när allt det yttre förändras.
  Jag har tänkt en hel del på detta med julklappar. Att det blir sån stress kring det.,
  Hoppas att Årets julklapp 2023 blir att ge till dem som inte
  har något. Så som du gjort hela året Bibbi! Vi har bestämt att skicka ngr kaminer till Ukraina i år. Det känns rätt. Alla andra får böcker från 2nd hand😉
  Stor julkram till dej Bibbi, och tack för alla goda inlägg du gjort detta år. De värmer och gör gott i hjärtat samt peppar till goda verk! 💕

  Svara

  • Bibbis blandning
   Dec 24, 2022 @ 09:50:10

   Ja lugnt och fint. Plocka bort så många måsten man bara kan och se, det blir jul ändå.
   Och nog kan vi värma världen. Var och en på sitt eget sätt.
   Stor julkram till dig från mig. Ha en fin och lugn julhelg.

   Svara

 3. Gunilla
  Dec 24, 2022 @ 07:32:06

  Jag kan inte annat än att instämma i ovanstående kommentarer. Du är så inspirerande. Det känns så bra att kunna hjälpa andra som har det mindre bra. Det är sann glädje. God Jul till dig, och jag ser fram emot dina kommande inlägg. Kram.🤗

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Evas pysselsida

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Hantverkarglädje

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Soanspysselblogg

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

%d bloggare gillar detta: