Det regnar och är grått ute

men inomhus är det precis som det ska vara. Varmt, gott och ombonat. Det är ju Allhelgonahelg så ljus är tända och jag känner som vanligt närhet till den jag saknar allra mest. Det gör jag ju i o f s oavsett vad det är för dag på året. På något sätt finns bandet kvar och jag är glad för det.

När jag är ute på mina strövtåg så ser jag hur alla vackra färger är på väg bort och ersätts av kala grenar och kvistar. Jag gillar ju mysko träd så jag kan tycka att nakna träd är väldigt vackra men när de färgrika löven och bladen försvinner så kommer ju mörkret tassande och tar över. Det har jag inte heller något emot för jag tycker om att tända ljus inomhus men på mina promenader vill jag helst ha det ljust och fint. Men så är det ju. Man får inte alltid som man vill och vi är ju väldigt många viljor här i världen så om alla fick bestämma så skulle väl dagarnas utformning bli som ett flipperspel och man skulle inte orka titta och njuta så det är väl lika bra att det är som det är. Dessutom ska vi vara glada över att bo i ett land med fyra fantastiska årstider. Vi får lite av allt. Här får ni en bild på de sista vackra löven på en buske som stått på min promenadväg. Det blir som ett farväl till den vackra färgrika delen av hösten.

Jag funderar ju ofta på hur jag vill ha det framledes i tiden och då kommer jag ständigt fram till att jag vill ha en liten tvåa där jag inte behöver olja, måla, fixa och trixa utomhus utan där jag bara har mina två rum och kök och inget mer. Dessutom vill jag ha hiss. Det vore kanoners och jag tittar mig omkring lite då och då för att se vad som kan erbjudas. Tidigare blev man inbjuden att lämna in intresseanmälan till ett nytt seniorboende som byggs ganska nära mig. Det kommer att bli några höga smala hus med loftgångar som är modernt nu. Där vill jag inte bo. Det ligger precis mellan en rondell och en fyrvägskorsning med rödljus och det är ständiga bilköer precis bara några meter ifrån fönstret vid rusningstrafik. Som vanligt i den här kommunen så bygger man inte utåt utan alla ska bo nere i centrum eller så nära centrum som möjligt och det här bygget tar bort väldigt mycket av ett grönområde. En kulle med träd och buskar som varit jättefin. De stackare som bott i hyreshuset mitt emot får nu dessa höga hus som utsikt och granne istället för den fina gröna gräsmattan och träddungen. Dessutom har jag bott bara tvärs över gården där fast med fönstren mot Västergatan som då för trettiofem år sedan var Eskilstunas mest trafikerade väg och jag vill inte bo så nära en gata med rödljus igen för ni kan inte tro vilket väsen det är. Så tack men nej tack. Jag nosar vidare efter intressanta ställen som kan tilltala mig mer. Men här ska ni få se en bild från min promenadväg där ni kan se hur nybygget växer fram. Det ser nästan ut som ett insektshotell men det blir nog fint när det är klart.

Jag har i alla fall grejat till ett paket till Slättmissionen. Det blev lite gott och blandat och jag har angett att jag helst ser att det går till gamla/äldre frusna.

Så nu fick alla sockorna jag köpt, ett par köpta ullvantar med foder, en filt, 6 trosor och en halskrage från min vän C i Rångedala följa med. Det blev ett bra paket som jag känner mig nöjd med. Det är ju inte bara barn som fryser. Nu när jag själv har värk i ena handen och fingrarna där så tänker jag på alla gamla som inte har så de kan värma de onda ställena och jag undrar så hur jag kan hjälpa till med det. Jag är ju inte bra på att sticka vantar men långa handledsvärmare med hål för tummen och som går ner över knogarna och första fingerleden borde väl kunna hjälpa till eller vad tror ni?

En tur till RödaKorset blev det förra veckan. Jag lämnade in en stor kasse gott och blandat och fick med mig detta hem.

Vi har ju så bra här så RK säljer ju en kasse böcker för 20:- så det plockade jag på mig. Man får ju ta vad som finns och har man tur finns ju en och annan önskebok i hyllorna. Så var det inte den här gången men jag är helt nöjd med det som blev. Det blev en väldigt blandad kompott av böcker som jag inte ofta brukar välja men jag tror det blir bra i alla fall. Man måste ju ha lite extraböcker när vintern närmar sig och man kan ju inte vara säker på att man kan ta sig till RK om det blir mycket snö. Jag behöver ju ha cykeln med mig så jag har att forsla hem det jag köpt på så jag slipper gå och bära. Jag hittade också ett jättefint påslakan som jag ska skicka vidare till Hålanda där det ska få bli taxar till utsatta barn. Dom är väldigt populära och med lite tur kan jag kanske få ett par till mig också. Jag gillar ju att kunna visa upp resultatet av skickade tyger så de som jag pratar med och är intresserade kan få hålla i och se vad det kan bli.

Jag är så tacksam för att jag får vara med och göra skillnad. Det är vardagslycka

Nu är det ju Allhelgona och jag har tänt mitt ljus på köksbordet där det får sällskap av mig och ett gäng färdiga nallar i stickade klänningar som jag ska lägga i plastpåsar och stänga med en rosett. Dessa nallar ska sedan skänkas till något väldigt bra ställe som jag får återkomma till sedan. Det känns i alla fall som ett bra allhelgonapyssel i lugn och ro tillsammans vid köksbordet.

Jag hoppas ni alla har en fin helg……..med eller utan hjärtan och nallar

4 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Carol
  Nov 05, 2022 @ 23:45:03

  Fick sången ”Jag ska måla hela världen, lilla mamma” i huvudet när jag läste rubriken.🤗”Om det regnar och är grått det gör detsamma, du ska solsken i ditt fönster ändå ha”🌻🌼
  Det ser riktigt mysigt ut där i köket med ljus, hjärta och ett gäng finklädda nallar.
  Ja träden har lämnat sin finaste skrud och går snart mot sin vila. Inte död, utan vila. Så att de ska ha kraft och ork att tjusa oss till våren igen. Det är en talande bild även till oss, att vila för att orka igen. Det är inte min supertalang direkt men jag övar ibland. Och hösten kan hjälpa till.
  Såg ett nytt begrepp häromdagen: Novent. Fler och fler börjar tjuvstarta med att adventspynta med stjärnor och ljus redan nu. Inte julpynta men smått adventsmys. Och jag tror det är bra att vi ljusar upp november på något sätt. Så vi inte förbannar mörkret utan tänder ett litet ljus istället.
  Och ljus är du bra på. Inte bara de i stearin utan även de där söta små nallarna som sitter på bordet, taxtyget, äldrevärmen och allt annat som skapas där i radhuset! Som ska ut och lysa och värma i världen. Det är att tända ljus och mota bort mörkret!
  Så bra att du tittar dej omkring efter en liten ny vrå när det är dags. Och jag hoppas det finns precis det du söker! Med lite natur omkring och inget bilstråk utanför. Håller tummarna!

  Svara

  • Bibbis blandning
   Nov 06, 2022 @ 21:10:48

   Jag vill inte adventspynta förrän det är advent. Jag behöver ha någon ordning i tillvaron och vissa saker ska vara på sin tid och plats.

   Däremot tänder jag ju ljus året om egentligen men det är ju en annan historia.

   Tillsammans kan vi göra världen varmare och ljusare med kärlek och omsorg om varandra.
   Du är allt väldigt bra på att värma världen du också.

   Nallarna är i sina påsar och jag måste hitta ett bra ställe för dem att resa till.

   Svara

 2. Eva
  Nov 08, 2022 @ 22:19:40

  Det var ett tänkvärt inlägg på olika sätt. Inte så lätt att hitta det där speciella stället när man vill/måste flytta. Det är många aspekter på hur man kan bo på bästa sätt.
  De där handledsvärmarna du beskriver är ett perfekt handarbete. Jag har stickat många sådana. Bara raka bitar och hål för tummen när man syr ihop.
  Blir nyfiken på vad som ska hända med dina nallar.
  Ha det gott. //Eva

  Svara

  • Bibbis blandning
   Nov 09, 2022 @ 17:12:34

   Jag skulle vilja bo utanför stan men eftersom jag inte kör bil så blir det lite knepigare. Men var sak har sin tid och rätt som det är så dimper helt rätt ställe upp det är jag säker på. Det gäller bara att inte ha för bråttom.

   Tack för svar angående handledsvärmarna. Jag ska ta och göra ett gäng sådana. Jag kan ju göra dem extra långa både mot fingrarna och upp mot underarmen. Borde ju också gå att använda sådana för knäna. Lite bredare då bara. Nu fick jag fler idéer.
   Tack för att du tittade in och peppade.

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Evas pysselsida

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Hantverkarglädje

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Soanspysselblogg

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

%d bloggare gillar detta: