Tiden rusar iväg

Vips så är det söndag igen. Jag tycker tiden går så fort numera. Man hinner knappt börja på veckan förrän den är slut. Så har det ju inte alltid varit utan den känslan har kommit med åren tror jag.

Jag visade ju bild på tvättlapparna som jag virkade av börjor av bomullsgarn som jag fått från L B i Västerås. Dessa skickades tillsammans med 4 Jolly jacket, 1 Yemenväst och tre små mössor till Aspeboda Foundation for Children. Att göra tvättlappar är ett toppentillfälle att göra av med små snuttar av restgarner. Mössorna och den blå JJ samt de två orangea JJ är stickade respektive virkade i marino soft. Den rödmönstrade JJ och yemenvästen är virkade /stickade i garn från Rångedala.

Eftersom jag inte har stickat några sockor på evinnerliga tider och före dessa tider endast stickat ett par som väl inte blev de allra snärtigaste man sett så brukar jag ju köpa små barnsockor från Röda Korset sygrupp och sedan skicka iväg. I och med pandemin så blev det ju inte så värst många besök på RK men jag hittade ett gäng sockor på Tradera för ett mycket förmånligt pris. Dessa sockor ska jag skicka till Slättmissionen och de hamnar förmodligen på Rumäniens landsbygd. Jag skrev till Ingrid på Slättis för något år sedan och frågade om man kunde öronmärka vissa plagg och annat till gamla människor. Det kunde man och det gjorde mig glad. För de små kutiga och värkbrutna små tanterna behöver ju också lite extra värme. Så de här sockorna och de tre mössorna i tjockt garn från Rångedala ska märkas med ”till äldre”. Det känns bra. Mössorna fick hjärtan på sig men de är lätta att ta bort om man inte vill ha dem. Det är min dotter som gjort hundratals små hjärtan i regnbågens alla färger och som jag kan ha att sätta på lite allt möjligt.

Jag var en sväng till DollarStore i veckan och då hittade jag målarböcker och kritor till mycket bra pris. Jag brukar ju köpa lite sådant och slå in och lägga under granen på Home Hotel. Dessa paket slussas vidare till utsatta barn vid jultid. Jag ska som vanligt göra i ordning några nallar också och göra paket av. Jag tycker att jag gång på gång blir påmind om hur bra jag har det och att jag kan dela med mig.

En dag när jag öppnade mitt minimala postfack så låg där ett litet paket. Det var från en speciell vän B E och det var en liten bok och en sten. Boken heter Guldregn och är skriven av Carina Ovesson. Det är en mängd små korta budskap och de enklaste passade mig fint. Här är ett exempel : Ge dig själv tid och utrymme för att bara vara. Tillåt dig att andas ut. Kom hem till dig själv. Det är ju precis det som jag själv brukar ge som råd till andra och där satt de på pränt. Det är dock ett väldigt bra budskap tycker jag. Tack raraste B för din gåva. Stenen hamnar i vanten sedan.

Och vips……lika fort som det här inlägget började, lika fort tar det slut. Ni ska dock få en liten blomma av mig. Det är märkvärdigt så mycket blomster det är som spjärnar emot och tvärvägrar ge upp andan. Men å andra sidan är det ju väldigt varmt ute fortfarande. Åtminstone dagtid. Så här har ni en liten tuffing som blommar så vackert. Det ser ut som något slags kärringtand. En vild gissning som ni förstår men den är vild och vacker och ni får den av mig. Till glädje.

Idag har det varit blandad kompott vad gäller vädret. Både sol, blåst och regn. Höstväder helt enkelt men ändå inte kallt. T-shirt och jeansskjorta räcker än så länge för min del och jag får nästan dånis dimpus när jag ser folk som kommer i täckjackor/täckkappor och läderstövlar. Nu! När det är mellan 12 och 16 grader varmt på dagarna. Det finns ju somrar som inte varit så varma en gång men då hade man likt förbaskat sommarkläder. Jag tror folk helt enkelt klär sig efter almanackan och inte efter vädret. Ett annat alternativ är ju att det är jag som är knasig. Nåja, vi är alla olika och vi får göra som vi vill och det är ju en jädrans tur det.

Jag hoppas ni alla har en skön och vilsam söndag…….med eller utan vinterkläder

8 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Carol
  Okt 16, 2022 @ 23:09:58

  Hej Bibji! Åh så fina saker du hade att visa denna gång! Underbar värme till både liten och stor🥰Färgglada och hjärtansbeströdda. Så fint av dottern att ge dej ett stort lager av små hjärtan så du kan strössla frikostigt till dem som fryser eller lider på annat sätt. ”All you knit is love”❤💚💙💛
  Så bra grejer från Dollarstore! Kanske att jag borde ta en tur förbi vår butik… nu stundar julen och många föräldrar går med ångest hur de ska kunna ge sina barn julklappar detta år med skyhöga elräkningar och stigande priser på allt. Så fint med er julgran där många kan bidra. Undrar hur det är i min del av Sverige? Jag har ju en massa böcker som skulle kunna få nya ägare. Tack för påminnelsen!🤓🎁📚
  Kram och tack för blommor och pepp! Du är för go du!

  Svara

  • Bibbis blandning
   Okt 18, 2022 @ 17:16:32

   Ja kolla upp om du inte har något hotell nära dig som har en välgörenhetsgran. Jag brukar ju säga att det är den viktigaste granen i stan.

   Så klart du ska gå in på DollarStore och botanisera bland allt fillijox som finns där. Det är kul. Jag köper ju tandborstar, plåster och gummisnoddar där. Sånt som jag skickar.
   Kram tillbaka till dig.

   Svara

 2. Bea E
  Okt 18, 2022 @ 16:07:21

  Hej bästa Bibbi.
  Tack för ditt härligt inspirerande blogginlägg. Håller med dig om tiden. Tycker också att den snurrar fort fram. Om drygt två månader är det jul och alla dina julpaket kommer att glädja många barn.
  Så många fina saker du delar med dig av i härliga färger och som kommer värma många framöver. Så fint att det går att påverka vart dina fina saker kan skickas och de fina hjärtana din dotter virkat blir till fina hjärtevärmande dekorationer
  Det var ett tänkvärt budskap som kom till dig i boken Guldregn. Vi behöver börja med oss själva för att ge vidare till andra.

  Tack för den lilla blomman. Så gul och fin den lyser som solen 💛 Det finns många som lyser upp vår värld och du Bibbi är en av dem.
  Tack för allt du delar. Kram kram

  Svara

  • Bibbis blandning
   Okt 18, 2022 @ 17:21:33

   Ja de små hjärtana i regnbågens alla färger som jag har fått är jättekul att sätta på lite olika saker. Jag har även fiffilurat på om jag inte ska göra en tavla också. Om jag får tid. Jag har ju sååååå mycket att stå i *S*.

   Tiden ramlar ju iväg så fort så jag förstår inte hur jag ska hinna med allt jag vill göra. Nog är det konstigt allt.

   Vi får hjälpas åt att lysa upp världen. Var och en på sitt sätt. I stort eller smått. Varje mån gör åt som dom sa förr.

   Kram till dig från mig

   Svara

 3. Lisa
  Okt 19, 2022 @ 16:37:40

  Hej Bibbi!
  Vilket fint inlägg, jag hittade din blogg när jag sökte runt efter stickade halsdukar. Funderar på att starta ett litet sticknings-projekt. Vad fint att se alla dina goda gärningar, det ger mig hopp om världen.
  Roligt att läsa om temperaturen, jag håller med att än är det varmt och nästan 15 grader ute.
  Bästa hälsningar,
  Lisa
  Student, 24 i miljövetenskap

  Svara

  • Bibbis blandning
   Okt 19, 2022 @ 16:56:02

   Hej och välkommen hit,
   det låter intressant med ett stickningsprojekt. Hur har du tänkt dig det? Jag blir nyfiken i en strut.
   Jag är inte världsmästare i stickning eller virkning utan gör mest enkla saker men det spelar ju egentligen ingen roll för de värmer lika gott som de komplicerade. Jag tycker det är härligt att man med ganska enkla medel kan göra skillnad. Det är fint.

   Jag hoppas jag får höra om ditt projekt.
   Ha en riktigt fin fortsättning på dagen

   Svara

 4. Essa
  Okt 20, 2022 @ 20:41:00

  Å vips rusar tiden iväg här också och det är plötsligt torsdagen efter söndagen och min smart-mackapär till telefon har återigen inte riktigt fixat uppdateringarna 🙃 Men nu är jag på banan igen som det brukar heta.

  Det är så roligt att ta del av dina alster och tankar om vart de tar sin resa ut i världen, lång eller kort 🌍

  Boktipset var riktigt intressant 📚 Tack för det!

  Å dotterns hjärtan var ju helt underbara. Hundratals! Vilken rikedom 💕

  Värmlandskramar från mig 🧶

  Svara

  • Bibbis blandning
   Okt 21, 2022 @ 12:18:17

   Skönt att höra att du hänger med i svängarna igen.
   Nog är det väl så att man kan aldrig få för många hjärtan. Jag har ett litet projekt som jag fiffilurar på och som jag ska återkomma till sedan.

   Dottern har smala fina fingrar som lämpar sig bra till virkning av pyttesmå saker. Mina tjocka krokiga tassar gör det svårt med sådana arbeten. Jo ett eller två kan jag väl knåpa ihop men inte så många som hon trollar fram.
   Skojigt att ha att sätta på lite olika saker. Har satt på nallekläder också.

   Eskilstunakram tillbaka till dig

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Evas pysselsida

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Hantverkarglädje

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Soanspysselblogg

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

%d bloggare gillar detta: