Nu är det hett om öronen

Jisses vilken värme. Det är över trettio grader och jag har inte stuckit ut nosen sedan klockan var åtta i morse. Då satt jag ute på altanen på baksidan och det var lagoma 19 grader. Så för första gången den här sommaren åt jag min frukost ute. Jag gillar inte att äta ute annars för jag får ju spader om det kommer en geting eller två. Nu var det dock 24 grader inomhus och 19 på baksidan så då var det lätt att strunta i eventuella getingar och ta kaffe, macka och tidningar ut i svalkan.

Apropå getingar. Dom skrämde sk*ten ur mig i våras när dom hotade med att det skulle bli getingsommar. Det blidde visst inte det. Jag har fått in en enda geting under sommaren hittills och den fick jag iväg ut med lite idogt viftande med flugsmällan samt en hel del mycket väl valda ord. Han gav upp och tog samma väg ut som han tog in. Jag ska väl kanske inte stödda upp mig för mycket för än är det ju sommar och dom hinner nog hitta mig. Om dom prompt vill.

Nu är det i alla fall hett, inte bara om öronen utan om hela Karlsson. Jag har ju väldans svårt med värmen men jag tror jag klarar mig finfint idag faktiskt. Jag har vidtagit åtgärder för överlevnaden i god tid så här finns det resurser. Kylskåpet, frysen och badkaret är mina bästa vänner vid värmeböljor.

Frysen är välförsedd med Piggelinglassar och isbitar och i kylen ligger två vattenmeloner och så har jag som vanligt blöta handdukar i plastpåsar i kylen och när det blir riktigt besvärligt ligger det även en och annan blöt klänning i en plastpåse. Handduken är jätteskön att lägga om halsen för det blir skönt för huvudet och klänningen tar jag på mig och den är så jädrans kall så tänderna klapprar nästan men oj så skönt jag tycker att det är. Då kyler jag ner kroppen lite fort och jag låter klänningen torka på kroppen. Det brukar gå ganska fort faktiskt. Annars är ju badkaret till hälften fyllt med kallt vatten toppen att gå och doppa sig i med jämna mellanrum. Jag gillar det.

Istället för att gå och köpa dyrt te på tetra så kokar jag en väldans massa te och ställer in i kylen när det har svalnat.

Det är himla gott att dricka när det är varmt. Annars är det väl mest vatten som gäller.

En annan sorts värme håller dom ju på med här hemma på min gata i stan. De byter ut fjärrvärmerör. När jag skulle iväg till affären en dag så såg jag hur en lastare drog iväg med de gigantiska rören som var inbäddade i gammal cement. Vart han gjorde av hela fadderasket har jag inte en susning om men han drog alltihop efter gatan med viss möda.

Som vanligt var jag så trög och seg med att få upp min kamera så det hann ju nästan försvinna bakom häckar och träd. Men ni ser på ett ungefär hur det såg ut.

När vi ändå är inne på fjärrvärme och lite väder och närmiljö så såg jag den här finfina lådhojen en dag när jag var ute och flaxade omkring. Det är tydligen något som en del inom kommunen använder. Det var en karl som höll på att göra snyggt och få bort ogräs längs kanten mot ån och han hade parkerat den här vid sidan om. Jag tyckte den var himla fin och jag blev faktiskt lite extra glad att se den. Tillbaka till det enkla kändes det som. Det blev nästan lite nostalgi för jag kom att tänka på pappas kompis som alltid körde flakmoppe och andra som byggde lådor på sina flakmoppar och de såg ju nästan ut som den här fast hemmabyggda då.

Jag hoppas ni har det bra och att ni inte har det alltför svårt med värmen. Förr när det var varmt som själva vojvoj så åkte man och badade. Det har jag inte gjort på många herrans år. Jag som egentligen älskar att bada och ligga i blöt. Jag har ju dykcertifikat också men det är också många år sedan jag dök. Undrar varför man slutar med saker som man egentligen älskar att göra. Hmmm……..jag får fundera på det. Ja detta var allt för idag och jag laddar för att gå ut i solen och titta om posten har kommit. Numera kan man ju inte bara öppna ytterdörren och lyfta på postlådelocket utan nu ska man ju ut och runt hörnet till garagen men det går ju det också men jag tänker inte stanna kvar och sola mig precis utan jag far nog ut och in igen som en oljad blixt eller förmodligen mer likt en trimmad köttbulle.

Jag hoppas ni alla har det bra …………med eller utan iste och lådhojar

8 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Carol
  Jul 20, 2022 @ 14:11:43

  Här hukar vi också i värmen. Äter fil med jordgubbar.
  Fläkten står och svalkar oss men det är ändå nästan 29˚ inomhus…
  All verksamhet får läggas ner och kvar blir att läsa eller sticka med ljudbok i öronen. Passar mej utmärkt😅
  Men stackars, stackars dem som inte kan svalka sig eller måste bekämpa skogsbränder. Läskigt!
  Heja dej som har kyl och frys preparerade! Vi kommer klara det🌸

  Svara

  • Bibbis blandning
   Jul 20, 2022 @ 21:55:13

   Nu är det 27 grader inne och 24 ute men för mig sitter ju mycket av värmen i tegelväggen som går över hela kortsidan. Där jag har båda sovrummen. Så nu behöver jag inte frysa i natt.

   Svara

 2. Mirre - Sweetwords
  Jul 20, 2022 @ 21:01:15

  Ka vi har också mestadels hållit oss undan från värmen idag, vår dotter har lätt till värmeslag också så vågar inte vara för långa stunder i solen när det är såhär varmt

  Svara

  • Bibbis blandning
   Jul 20, 2022 @ 21:53:51

   Ja nu får man verkligen vara försiktig. Barn och gamla har ju lätt att bli uttorkade och för varma. I morgon ska det bli ännu varmare här men man måste ju härda ut. Stackars din lilla tös som har det besvärligt i värmen. Men det bästa är att man får faktiskt äta väldans mycket isglass. Var rädd om dig du också i värmen.
   Det var skojsigt att se dig här och du är så välkommen tillbaka.

   Svara

 3. Mirre - Sweetwords
  Jul 20, 2022 @ 22:17:44

  Tack för alla dina positiva rader, så här som på min blogg =D. Ja lite läskigt ibland att hon har lätt till värmeslag så när det är såhär varmt som nu och ja det skulle bli än varmare i morgon är det trots allt bäst i skuggan eller faktiskt inne

  Svara

  • Bibbis blandning
   Jul 20, 2022 @ 23:36:39

   Det finns ju så många gulliga solhattar för barn du kanske skulle testa med en sådan till flickan din. Jag vet att jag påverkas inte lika mycket om inte solen får steka direkt på huvudknoppen. Jag fick en gigantisk solhatt av mitt barnbarn för några år sedan och den har jag haft ibland när jag suttit ute i halvskugga och läst.

   Svara

 4. Essa
  Jul 22, 2022 @ 16:02:41

  Ja gode tid, vilken värme det har varit under några dagar. Vi har dock altanen i österläge, så där var det rätt okej att vistas. Hoppas att du fick det någorlunda drägligt efter dina förberedelser.

  Idag är dock kontrasten total med ungefär 16 grader just nu. SMHI varnar dessutom för skyfallsliknande regn, så vi får se hur det hela avlöper. Hittills har vi inte fått några större mängder här, men i de västra delarna av vårt landskap har det tydligen varit mer problematiskt på sina håll.

  Allt gott, kram från östra Värmland

  Svara

  • Bibbis blandning
   Jul 23, 2022 @ 10:01:46

   Ja det här var det allra värsta. När så värmeböljan tar slut och det går från 34 grader ner till 17 grader med blixtens hastighet då hinner inte kroppen med.
   Jag fick bara 5 mm regn här trots att de lovat 21 men man får väl vara nöjd med det lilla.

   Skönt att höra att du är med i svängarna trots värmen. Ha det så bra som du bara kan och jag skickar en kram tillbaka till östra Värmland.

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Evas pysselsida

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Hantverkarglädje

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Soanspysselblogg

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

%d bloggare gillar detta: