Matmarknad

För lite sedan var det matmarknad här nere i stan och jag gick med cykeln ner för att se om de även sålde blommor som de gjort tidigare år. Det har ju inte varit någon matmarknad på flera år p g a pandemin och den marknad som var nu var lite mindre än de som varit tidigare. Den räckte då gott och väl för min del. Det var väldigt mycket folk och trängsel så jag kände mig faktiskt lite obekväm med det. Det är konstigt att gå från i stort sett isolering till att traska runt och ha folk som går så nära så man nuddar varandra.

Jag bestämde mig för att gå runt området från utsidan och se var jag kunde hitta blommorna. De stod lite utanför och jag traskade fram och köpte tre pelargoner. Det var så vacker stark cerise färg på dem och jag blev glad och nöjd. Dock var det inte samma kille som sålde som stått åren innan och inte samma tält heller men jag tänkte det blir nog finemang i alla fall. Jag bestämde mig för att gå rakt igenom marknaden mot cykelparkeringen och fota lite på vägen.

Det fanns massor av olika maträtter i stora runda formar. Det doftade så härligt från alla möjliga olika länders rätter. Tyvärr sviker minnet och jag kommer inte ihåg vilket land den här färgglada rätten representerade men nog ser det gott ut.

Franska bakverk fanns det i massor men det är inte riktigt sådant som jag är sugen på faktiskt men de hade en strykande åtgång och det var kö till disken. Förresten det var kö till alla diskar. Folk passade väl på att handla allt som de inte kan handla årets övriga dagar.

Italienska ostar fanns det gott om. Bordet var många meter långt men jag tog en bild där det fanns en ledig lucka. Parmesan mina damer och herrar.

Ett gigantiskt långt och brett bord med engelsk fudge och nougat. 98 olika smaker. Hur kan man ens välja bland så många. När man tittade in under taket var det som att se en tavla i regnbågens alla färger och fler därtill. Det var så vackert. Bitarna var väl tilltagna och jag såg många gå därifrån med fyllda påsar.

Det här var en ny upplevelse för mig. Så himla kul. Det var i det polska tältet det förutom riktig lagad mat även fanns en kille som gjorde sådana här spett av en potatis. Man fick se hur han körde in pinnen i potatisen och sedan hade han någon grej som han satte potatisen i och vevade och då blev det en sammanhängande spiral av potatis på pinnen. Sedan lade han allt i flottyrgrytan och där fick de fräsa runt tills det blev gyllenbrunt. Min förklaring till hur det gick till kanske inte är den bästa men jag stod storögt och tittade på och en snäll dam lät mig ta kort på sin potatisspiral när den var klar. Jag kan tänka mig att det blev som potatischips på pinne. Kul var det att se i alla fall.

Själv är jag nöjd och stolt över mig själv som faktiskt nöjde mig med att handla mina tre pelargoner och en chicken fajitas wrap som jag tog med mig och åt hemma. Det var lagom för mig.

Jag blev dock lite förvånad över hur folk trängdes och stod i grupper och köade väldigt tätt. Det var som om tanken på pandemin var helt bortträngd och bortglömd. Det var som att se kalvar på grönbete. Visst är det väl härligt att folk är glada och jag förstår att benen är fulla av skutt och själen törstar efter upplevelser, musik, mat, glädje och rörelse. Som tur är så var det ju utomhus så det är kanske mer ok då. Själv ser jag nog gärna att jag får lite avstånd när jag är ute och rör mig. Men det är jag det och det är tur att vi får bestämma själva hur vi vill göra för vi är ju alla olika.

När det är mycket stök och oro både i den egna staden och i länder omkring oss så gäller det att hitta saker som ger goda energier och kraft. Saker som lyser upp tillvaron lite extra. Vi får hantera det som händer men aldrig förlora tron på att det ska bli bättre.

För att sluta det här inlägget i en mycket positiv anda så bjussar jag på ett……..positiv! Givetvis med vidhängande apa samt en välklädd positivhalare.

Jag och den lilla positivapan hoppas att ni alla har en härligt go söndag……med eller utan potatissnurror.

5 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Carol
  Jul 03, 2022 @ 13:52:28

  Wow vilken matkarneval!😍 Så vackert och spännande. Den där potatissnurran hade jag nog köpt men annars känns det ff rätt läskigt att köpa mat som legat på display. Folk som hänger över och hostar och nyser. För visst ÄR det märkligt! Precis som vi inte fattat någonting av de två åren med restriktioner.😳
  Men det var härliga bilder du fick med dej!
  Ska särskilt tänka på positivhalaren😍 Att vara en sån (utan vevspelare då) är nog det viktigaste vi kan vara🤗 Sprida goda, positiva och vänliga handlingar och ord omkring oss! Inte låta det onda ta över. ”För Ljuset lyser i mörkret och mörkret har inte fått makt därmed”.
  Kramis

  Svara

  • Bibbis blandning
   Jul 04, 2022 @ 19:53:50

   Det var glas framför allt utom fudgen/nougaten för där fick folk plocka själva i påsar. Annars var man inte i närheten av maten. Osten på bilden var förpackad men jag tror det var glas för resten av bordet där det låg andra ostar som skars upp vart efter.
   Det var nog så bra skyddat som det kunde vara.
   Då var det värre med de besökare som inte höll avstånd utan man hade dom nästan på ryggen. Det gillade jag inte.

   Jag ångrar att jag inte köpte en sådan potatissnurra men det ska jag göra nästa gång. Då har jag något att se fram emot tills dess.

   Svara

 2. Bibbis blandning
  Jul 05, 2022 @ 12:21:51

  Jag får nog backa lite för jag kan ju inte skriva att det var glas framför allt för jag var ju inte runt och tittade på allt. Där jag var och tittade var det glas framför. Jag är trött i mössan!

  Svara

 3. Lisbeth
  Jul 06, 2022 @ 10:26:02

  Så trevligt med matmarknad, kul att se bilder på så mycket gott!
  Kakorna hade jag inte kunnat motstå. Men trängsel är inte kul, speciellt inte när det fortfarande är smittorisk. Folk glömmer så lätt.

  Svara

  • Bibbis blandning
   Jul 07, 2022 @ 16:37:25

   Ja det är ju en jättehärlig festlig grej med matmarknad. Jag tog de bilder jag kom åt att ta där det inte var så tjockt med folk. Vi får fortsätta vara försiktiga och rädda om oss tycker jag.

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Evas pysselsida

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Hantverkarglädje

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Soanspysselblogg

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

%d bloggare gillar detta: