Postnord ger mig skrämselhicka

När jag stickar eller virkar små små filtar som ska användas vid kistläggning av små små barn som det inte gått så bra för så arbetar jag in så mycket känslor i dessa små filtar. Under tiden man håller på så tänker jag på föräldrarna som drabbats av det oerhörda. Då kan det kännas trösterikt att när man tar farväl av sin lilla att han eller hon ligger under ett mjukt och varmt täcke eller filt. Jag fick veta att föräldrars första tanke och ord var att -fryser han/hon inte- och då kom idén upp att lägga små filtar på. Jag var ju först lite tveksam till det hela men det kan ni läsa om i ett tidigare inlägg. Grundidén kom från en obduktionstekniker (S) vid Karolinska i Huddinge.

Jag är med och jag stickar och virkar och skickar till S på Karolinska. Det känns bra inuti mig när jag viker ihop en färdig filt och lägger den i en påse med mått angivna på en liten lapp i varje påse. Då blir det lättare för S att plocka fram den storlek hon just då behöver tänker jag.

När man då tillverkat 12 små filtar och 2 mycket små mössor och gör ett fint paket och adresserar det efter konstens alla regler och skickar det med Postnords spårbara paket 1kg så tror man att man är bergsäker eftersom det är spårbart. Det är det inte. Det är nu det börjar tjorva till sig.

Jag skickade paketet 17/7 och kände mig väldigt nöjd med det. Eftersom man skickar spårbart så kan man ju själv gå in och följa paketets färd. Det var bara det att fem dagar efter inlämningen hade det inte rört sig ur fläcken sedan jag lämnade in det på Willys postavdelning. Inte en millimeter. Det stod bara att jag hade lämnat in det, dag och tid. Sedan ingenting. Nada. Noll och inkentinken.

Jag mailade PNs kundtjänst och fick detta svar: ”Det finns inga skanningar efter att du lämnat försändelsen, registrera en reklamation via vår hemsida så för vi undersöka vad som hänt”. Givetvis gick jag direkt in och påbörjade reklamationsifyllandet. När jag var klar fick jag upp en informationsruta som sa att jag inte kunde reklamera förrän det gått 7 eller 8 dagar. Jag minns inte riktigt antalet. Så då var det bara att vänta och göra om processen igen.

Det gjorde jag den 27/8 och den här gången gick det igenom. Jag såg ingenstans hur jag skulle kunna följa ärendet så 29/7 mailade jag återigen till PNs kundtjänst och frågade hur jag kan följa gången på reklamationen. Fick till svar att det kunde jag inte göra alls utan jag skulle vänta på att en handläggare skulle höra av sig när han/hon tagit sig an ärendet.

Ok. Då är det bara att vänta tills handläggaren plockar upp ärendet och hör av sig.

Väntar……..väntar……..väntar……zzzzzzzzz

Den 18/8 får jag ett mail från PN som lyder enligt följande: ”Reklamationen är nu klar och vi kommer att ersätta dig för frakten 66:- vilka kommer att sättas in på ditt konto xxxxxx. Vi ber om ursäkt för det inträffade”.

Eh? What? Va’ f*n är det här? Jag vill ju för fasen veta hur dom gått till väga i sitt sökande efter mitt paket. Det kändes som om luften gick ur mig och jag blev faktiskt ledsen när jag tänkte på att just det paketet kommit bort. Det paketet som var fyllt med så extra mycket kärlek, omsorg och så många goda tankar. Paketet vars innehåll betydde så mycket för mig känslomässigt.

Efter någon vecka så mailade jag I B i Hålanda i ett annat ärende och nämnde då detta och att jag var så ledsen över att just det paketet var borta. Hon erbjöd sig då att kontakta S på Karolinska för hon hade kontaktuppgifterna till henne och kolla om hon blivit tillfrågad angående paketet. Det kändes så härligt att någon steg in och hjälpte mig för jag ville ju fortfarande veta gången på reklamationen och vilka de kontaktat för att söka efter paketet.

30/8 fick jag glädjefnatt efter att min kamrat i Hålanda mailade mig: ”Jag kan härmed glatt meddela att ditt paket har kommit fram till S S och de små filtarna mm finns att värma de små”.

Problemet var förmodligen att de som hanterat paketet inte scannat det för varje steg i förflyttningen. Jag var och är fortfarande så otroligt tacksam för att I B hjälpte mig att få ordning på det hela. Jag har inte ens dåligt samvete för att PN betalt tillbaka 66 riksdaler för frakten. Det kan dom gärna ha när de inte har bättre rutiner och kontroll i arbetet.

Nu slutar inte min otur med PN med detta må ni tro för den 16/8 skickade jag 2 kg med spårbart paket via PN till min kamrat I B i Hålanda. Det paketet satte full fart men så sket det sig tydligen med det här med scanningen även där för trots att hon fått sitt paket så står det än idag på ”spårasidan” :

18 aug. 09:59 Det gick inte att leverera. Mottagaren kommer att få ett meddelande om var försändelsen kan hämtas.

Ja, vad ska man säga. Så urdåligt. Jag har funderat på om det är värt att fortsätta med PN eller om jag fortsättningsvis får använda mig av Schenker. Nu i dagarna skickade jag i alla fall ett 2kg paket fullt med tyger från H W spårbart med PN till Hålanda. Massor av tyger och lite småsaker som jag hoppas ska komma väl till pass för I B. Och vet ni vad…….det kom fram! Jipppiiiiiii!

Något annat som kom fram var det gulliga och hjärtevärmande vardagslyckepaketet till mig från B E i Mölndal. Så mycket bra-att-ha-saker. Synålar, knappnålar och säkerhetsnålar sådant som I B behöver till sina husmorspåsar. Det rara kortet har jag sparat undan.

Ängeln står på plats på min änglahylla och allt annat utom bokmärkena har packats med i tygpaketen som går till Hålanda. Bokmärkena ska gå andra vägar var och en tillsammans med en bok. Tusen tack raraste B E. Du är en länk i en stark och bra kedja.

Ja nu har ni fått läsa och se lite vad som kan och inte kan hända när man anlitar Postnord. Man får nästan lite skrämselhicka när man ser deras egen statistik över borttappade paket under ett år. Jösses! Konstigt att det inte sköts bättre och att det får fortgå men det är väl inte min sak att styra och ställa med även om jag skulle ha god lust att gå en match med någon ansvarig.

Slutet blev ju gott i alla fall. Allt kom fram som det skulle till slut och mitt egna lilla lyckopaket som så fint ramlade ner i min brevlåda är jag väldans glad för. Om vi räknar bort PNs opålitliga inblandning så är vi alla starka tillsammans. Vi skickar hit och dit och packar om och grejar till. Stickar, virkar och syr av skänkta garner och tyger. Fixar och trixar och ser till så att alla i kedjan kan vara med och bidra. Det är fint. Jag är tacksam för att jag får vara en länk i den fungerande kedjan.

Lova att ni alla fortsätter att vara försiktiga trots att restriktionerna hävts. Ha era egna personliga restriktioner kvar åtminstone året ut för vi har mycket kvar att göra och utföra. Många att se starta sina vuxenliv och mycket mycket mer att lära oss. Var bara så ända in i baljan rädda om er som det bara går.

Ha en fortsatt god söndag……….med eller utan ”fådda” spännande paket.

11 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Carol
  Okt 03, 2021 @ 14:20:41

  Usch man blir alldeles matt inombords när man läser alla turer det faktiskt tog innan den ljuvliga dagen kom då S meddelat I att all din hjärtevärmande kärlek kommit fram!😰
  Läskigt är ordet, sa Bill. Urdåligt, sa Bull! Man vill ju att det man skickar ska komma fram till sin destination! Tänk förr i tiden då breven levererades med ridande postiljoner och de fick vänta medans madammerna skrev svar osv…
  Och då mina kompisar sprang som ekorrar upp och ner i hyreshusen med postleveranser! Då försvann det sällan något alls! Men NU då det ska scannas och joxas med datorer och maskiner och stora hallar med kanaler rätt in i lastbilar – DÅ försvinner det mängder av paket! Sååå märkligt.
  Tack gode Gud att det var ”fel åt rätt håll” denna gång – att de inte var borta!🤗
  Tänk så fint det är att få vara med i dessa starka kedjor som gör gott och som har de rätta kanalerna så att garnvärmen och kärleksarbetet kommer fram till dem som behöver det❤️💕 Det är stort och ger så mycket mening i ens eget liv! Det gör också den hårda vardagen lite mindre hård och kall. Att gå emot mörkret, att vägra ge upp för kärlekslöshet och egoism!
  Bara kärleken segrar över ondskan. Det är stort att få vara med och sprida det goda!🤗

  Svara

  • Bibbis blandning
   Okt 05, 2021 @ 09:16:16

   Allting var inte bättre förr men postutdelningen funkade i alla fall bättre. Vi får springa runt som postiljoner här i området med post som inte hamnat i rätt låda trots att det är tydligt adresserat med maskintext.
   Jag är jätteglad för att filtpaketet kom fram som det skulle till slut.
   Så nu är det bara att ta nya tag och göra några nya små filtar.
   Tjolahopptjolahej!

   Svara

 2. bibbipson
  Okt 04, 2021 @ 15:04:33

  Oj, jag blev alldeles varm i hjärtat av ditt inlägg, du gör så mycket gott. Så skönt att paketet kom rätt till slut. Ja vi får fortsätta att vara försiktiga, Kram! ❤

  Svara

  • Bibbis blandning
   Okt 05, 2021 @ 09:20:00

   Hej, så roligt att se dig här igen. Tänker du börja blogga igen och visa alla dina fina saker som du tillverkar?
   Nu under pandemin har det ju blivit så att jag inte gjort några marknadsgrejer eftersom det inte varit några marknader på över ett år och då är det kanoners att lägga all inneboende stick och virklust på välgörenhetsarbete istället.
   Tror det kommer att bli väldigt mycket sådant i framtiden också och färre marknader för min del.
   Tack för att du tittade in och hörde av mig. Det gjorde mig glad.
   Kram.

   Svara

   • bibbipson
    Apr 05, 2022 @ 20:52:54

    Nja, blev ingen fortsättning på bloggningen då heller. Får se hur jag gör i framtiden. Men är här och kikar runt ändå emellanåt. Speciellt på din sida.
    Här har inte blivit så mycket marknader heller på sista tiden. Men nu ska väl alla restriktioner vara undanlagda så vi får se till sommaren nu.
    Får se om jag in och berättar vad som hänt de sista åren snart.
    Tack för att du kommenterade på min sida.
    Kram! ❤

 3. Essa
  Okt 04, 2021 @ 20:39:34

  Bästa Bibbi. Å så glad jag blev att läsa att ditt paket med de viktiga filtarna och mössorna till S nått fram. Jag har funderat en del på hur det gått med den försändelsen. Det är väl ändå rackarns bananer att det var så omöjligt att spåra det. Fint att IB kunde förmedla budskapet att det nått fram.

  Å sen tvärtom, att paket som nått fram rapporteras som försvunnet… Man bara baxnar och jag inser att jag verkar ha haft tur med PN så här långt.

  Fina och viktiga saker samt ett vackert kort har dessutom nått dig och jag gläds med dig.

  Allt gott i höstrusket, Värmlandskram

  Svara

  • Bibbis blandning
   Okt 05, 2021 @ 09:26:48

   Ja det var en stor lättnad när jag fick veta att de kommit fram. Det är ju så mycket känslor med i just de små filtarna och nu fick vi ju se hur bra den här kedjan fungerade. Vi hjälper varandra när det kör ihop sig och den personliga kontakten den ena inte har……har den andra och tillsammans så kunde problemet lösas.
   Det blir som med musketörerna…..en för alla alla för en.
   Tillsammans.
   Ja det lilla paketet innehöll mycket goda ting. Nog har jag mycket att vara tacksam för. Varje dag.
   Sörmlandskram tillbaka till dig.

   Svara

 4. Soili
  Okt 05, 2021 @ 10:12:35

  Viĺket stök och bök det har blivit med PN.
  Jag är lyckligt lottad 🙂 har kontakter som hämtar hos mej. Det har blivit lite filtar mm.
  Nu är det strumpor och vantar till Gatans Vänner i STHLM som har prio nr 1.
  GV delar ut mat och ”värme” 2 ggr i veckan.
  Ha det gott 🙂🤗

  Svara

  • Bibbis blandning
   Okt 06, 2021 @ 19:37:56

   Tänk så mycket du har gjort under alla år Soili. Din blogg är en guldgruva som jag besöker då och då. Den är proppfull med inspiration.
   Gatans Vänner gör mycket gott och jag förstår att de ligger dig varmt om hjärtat.
   Fortsätt vara riktigt rädd om dig Soili för jag är så glad att vi har ”hittat” varandra igen.

   Svara

 5. Bea E
  Okt 05, 2021 @ 16:18:22

  Vilken pärs och en massa jobb du haft med Postnord. Så mycket tid och många turer för att spåra ditt paket. Så oansvarigt av dem att missa scanningarna under vägen. Postnord är en riktig långkörare i reklamationer.
  Så skönt och vilken lättnad att höra att ditt paket med de små filtarna kommit fram och att detta viktiga paket inte var borta.
  Mitt hjärta blir alldeles varmt över hur mycket fint du gör med så mycket kärlek och omtanke till så många behövande. All kärlek och ljus till dig.
  Jag är också tacksam att få vara en länk i kedjan att få bidra med en del bra-att-ha-saker till husmorspåsarna. Ett fint samarbete tillsammans kan göra stor skillnad för så många.
  Kram och du får ha fina höstdagar.

  Svara

  • Bibbis blandning
   Okt 06, 2021 @ 19:42:41

   Det är ju så som det är Bea att tillsammans kan vi göra små underverk. Vi jobbar på i smått och stort.
   Tack för kärlek och ljus min vän. Det behöver vi alla så jag låter det lysa och värma oss alla här….*myser i den mjuka värmen*
   Kram med extra höstkrafter tillbaka till dig.

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Evas pysselsida

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Hantverkarglädje

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Soanspysselblogg

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

%d bloggare gillar detta: