Smått, gott och höst

Jösses så fort tiden går. Nu är snart första höstmånaden avklarad och oktober närmar sig med stormsteg. Idag är det ljuvligt väder, över 20 grader och jag har trippat runt barbent i sommarklänning utomhus. Det gillar jag. Jag får nästan dåndimpen när jag ser folk traska förbi i täckjacka och tjockskor i värmen. Vad sjutton ska dom ha på sig när det blir kallt på riktigt sedan? Nåja, var och en gör som den vill och jag fortsätter gå barfota i sandalerna denna ljuvliga soliga höstdag.

För lite sedan fräste jag iväg med cykeln på en runda och hamnade på Smörtorget där det var torghandel. Jag gillar torghandel. Att kunna köpa frukt och grönsaker direkt från den som producerat eller plockat det jag äter med ögonen. Det blev lite av varje inköpt och jag har kokat lingonsylt på 1kg lingon. Det räcker åt mig under året. Nog är det smaskens med nykokta rödbetor. Det är barndomsminnen för mig när mamma kokade rödbetor och man fick ha smör på. Oh, så gott! Något annat som är jättegott är vårrullar som ni också ser på bilden. Det är en thailändsk familj som gör dem själva och säljer på torget sedan. När jag har vägarna förbi så brukar jag handla några stycken. Kanongoda!

Ibland behöver man inte ens cykla iväg till marknadsplatser för att handla godsaker. Dom liksom bara hamnar utanför min dörr. Är man inte hemma när vännerna L o S kommer förbi så kan det se ut så här på sittbrädan utanför

Sylt och saft gjorda av krikon. Mina vänner bor på en ö i Mälaren under vår, sommar och delvis höst och där finns det allt möjligt ätbart som jag och vår gemensamma vän G får ta del av. Tack för allt smarrigt vi fått. Vännerna skickade också bilder till mig på räv, grävling, vildsvin och andra djur som dom har i sin sommarvärld på ön. De hade t o m sett en varg. Simmandes! Det finns mycket både spännande och gott i vår Herres hage minsann. Jag gillar dessutom tanken på att alla kan leva tillsammans. Vildsvinen är jag dock inte så förtjust i för de förstör så mycket och förökar sig alldeles för fort och mycket men deras randiga bebisar är jättesöta. Ett tag. Sedan blir de fort stora och väldigt mycket mindre söta. Snarare otäcka. Nåja, vi har väl alla vår plats i tillvaron.

När det skramlar i brevlådan så blir man ju nyfiken. Numera har jag de flesta räkningar neddimpandes i min minimala telefon eller via bank/dator så brevlådelocksskrammel tar jag på stort allvar och far ut som en oljad blixt så fort jag hör det. En dag kom det ett litet paket som hade så rart innehåll. Se själva

Vykort! En hel liten bunt med fina vykort. Jag älskar vykort. Jag skriver faktiskt en del vykort och skickar och det här gulliga kortet med den sovande kissen skickade jag till en vän som bjudit på mat några dagar innan. Hon blev så himla glad och ringde direkt när hon kom hem och fann kortet på dörrmattan. Hon, precis som jag älskar kattor. Tack snälla S för de vackra korten. Eftersom jag är lite lagom förvirrad mellan varven så har jag lagt dessa kort i en egen liten påse med info om vem som gett mig dem. På det sättet borde jag kunna avhålla mig ifrån att skicka något av korten tillbaka till S vid något senare tillfälle. Tror jag. Men som jag och en vän brukar säga…….Orsa kompani lovar ingenting bestämt! Ibland hjälper det inte fast man har både hängslen och livrem.

Jag tänker ofta på hur fantastiskt livet ändå är och att jag har haft lyckan att föras samman med så fina nya vänner genom att blogga eller genom att sticka och skicka. Jag tror att allt har en mening. Det var meningen att vi skulle mötas. För kortare eller längre tid. Att vi ska tillföra varandra goda energier och lejonkrafter. Nu kommer det där ordet som jag gillar…….tillsammans. Tillsammans är vi starkare än var och en för sig och vi kan ge varandra glädje och energier, hopp och tro på att saker ändras. Jag är ju i grunden en ensamvarg men är den första att tillstå att ibland behöver man göra saker tillsammans för att det ska fungera och ge mening, att vara en länk i en väl fungerande kedja. Det ligger mycket glädje och kraft i att möta människor som har samma grundvärderingar och som strävar åt samma håll. Så tack för att ni finns! Ni gör skillnad.

Nu har ni fått dela mina vardagslyckor igen. Solen, barfota i sandaler i slutet på september, torghandel och de vackra korten. Jag hoppas ni alla har egna jättegoa vardagslyckor. De finns där om man ser det stora i det lilla och det lilla i det stora.

Sist men inte minst så vill jag be er att ni fortsätter vara rädda om er trots att alla restriktioner tas bort från och med nästa vecka. Det känns nästan lite skrämmande tidigt så jag fortsätter nog året ut att vara lite extra försiktig och hålla avstånd och tvätta händerna. Det kan räcka så.

Jag har släppt lite på mina egna personliga restriktioner må ni tro för jag har kramat min dotter och mitt barnbarn för första gången på över ett år och det var banne mig vardagslycka de luxe. Vi är alla fullvaccinerade nu och det kändes ok. Jag hoppas var och en av er också har någon eller några som ni kan känna er säkra med att krama. För fy farao så jag har saknat att få kramas.

Jag hoppas ni har en härlig söndag……..med eller utan vackra vykort o lingon

6 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Carol
  Sep 26, 2021 @ 15:31:01

  Åh, så underbara bilder på allt gott! Så mycket c-vitamin i naturlig form och gottis för frusna dagar i vinter. Och vykorten var ju ljuvliga🥰
  Att få promenixa barbent i slutet av september är otroligt! Inte för att jag skulle kunna det, sån fryslort som jag är men har suttit på altanen och lapat sol både igår och idag. Känner mej verkligen tacksam och upplyft.
  Och att få kramas igen är en stor nåd. Till helgen ska min mamma få många🤗❤️

  Tack att du finns och att du ger kraft och energi till oss Bibbi🧶🌸🍁

  Svara

  • Bibbis blandning
   Sep 27, 2021 @ 10:56:51

   För en liten fryslort som dig Carol är det dags att putsa upp scoteroverallen nu inför höstens och vinterns friggestunder. Glöm inte långkalsongerna!
   Ja du visst är vi alla olika. Jag är alltid varm och har alltid varit det. Min pappa var likadan. Mannen min var också en fryslort de luxe.
   Jag i sommarklänning och han i fårskinnstofflor och fleecetröja *S*.
   Men vilken tur att vi får vara olika och annorlunda. Tjohoooooooo!
   Varm kram till en fryslort från en värmekamin.

   Svara

 2. Bea E
  Sep 27, 2021 @ 19:24:13

  Hej Bibbi,
  Tack för härligt blogginlägg och ljuvliga bilder. Visst är det underbart att gå på torghandel och köpa närproducerat och få språka med de som producerat och plockat det. Allt ser så ljuvligt gott och inbjudande ut och doften från allt – frukt, grönt och blommor mm på torget är underbart. Mmm det är verkligen vardagslycka på hög nivå.
  Här har också varit underbart sensommarväder i helgen, men jag är din raka motsats, frusen som bara den. Sockorna åkte på för längesedan, men vinterjackan har inte kommit fram ännu.
  Vilken lycka att finna hemmagjord saft och sylt utanför dörren. Det ser verkligen jättegott ut.
  Korten har underbara motiv med vad naturen bjuder på och kissarna är så fina. Jag älskar också katter. De är verkligen speciella djur. Jag har två änglakatter. De gav så mycket kärlek och glädje.
  Ja det finns mycket av vara tacksam för i livet och jag tror också att det som sker är menat att ske. Tillsammans kan vi göra skillnad. Jag är så glad och tacksam att jag hittade till dig när jag satt på nätet och sökte efter mönster. Du sprider så mycket glädje, hopp och klokskap och en massa annat och du har en härlig humor. Tack för du finns Bibbi och tack för allt du skriver och delar.
  Jag har också kramat mina barn och barnbarn. Åh det var ljuvligt att känna de små armarna runt halsen.
  Ja nu fortsätter vi vara rädda om oss för varandra. Tycker också att det är lite väl tidigt att släppa på restriktionerna. Det gäller att vara försiktig.

  Kramar till dig.

  Svara

  • Bibbis blandning
   Sep 28, 2021 @ 09:06:38

   Jag har också änglakatter, 3 stycken ljuvligt vackra kärleksfulla pälsbollar. Framtiden får utvisa huruvida jag ska kampera ihop med en fjärde men det får bli en gammal kisse som inte har behov av att hänga i gardinerna *S*. Gammal och lite trött, ungefär som jag själv. Är det meningen så kommer det att bli så.
   Tack själv för att du hittade mig bland alla andra sticktanter. Det var meningen så.
   Värmande kram tillbaka till dig.

   Svara

 3. Soili Andersson
  Sep 30, 2021 @ 12:14:07

  Hej efter en lång tids tystnad. Min blogg ligger i malpåse 😔för tillfället. Telefoner får vara ett substitut…trevligt att läsa dina funderingar …
  Mina handarbeten går fortfarande till välgörenhet . I dagsläget är det vantar och strumpor som dimper ner från mina stickor.
  Dom ska värma hemlösa i STHLM via organisationen ”Gatans Vänner”
  Ha det gott 💕🌿

  Svara

  • Bibbis blandning
   Sep 30, 2021 @ 12:53:12

   Men så härligt att höra ifrån dig Soili. Jag har saknat dig må du tro och jag är så glad att du hörde av dig.
   Ja nu när det inte varit några marknader eller någonting på ett och ett halvt år så har jag stickat enbart till välgörenhet. Stickat och skickat.
   Tänker ibland på att vi faktiskt behöver ge värme till dem som finns här och som inte har någon bostad utan far illa ute på gatorna.
   Jag kanske behöver gå in och läsa igen om Gatans Vänner.
   Tidigare lämnade jag mycket till Kvinnojouren här och till lite andra ställen.
   Vi fortsätter låta stickorna gå varma Soili. Tack för att du hörde av dig. Det blev en riktig vardagslycka.
   Må gott och fortsätt vara rädd om dig.

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Evas pysselsida

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Hantverkarglädje

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Soanspysselblogg

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

%d bloggare gillar detta: