Nu är det hett inte bara om öronen

Jösses amandus så himla varmt det är. Jag som inte gillar värme över 23 grader får snart både spatt och spader alternativt dånis dimpus på det här. Som tur är har jag ett fungerande kylskåp där jag kan lägga in klänningar eller t-shirts som jag blött i kallvatten och lagt i plastpåse. När det blir alldeles för varmt och man känner att topplocket är färdigt att gå då kan man ta på sig en iskall klänning och kyla ner sig. Det är så jädra skönt. Ett mindre alternativ är ju att blöta en handduk i kallvatten och vira om halsen. Kyler man nacken så känns det genast lite skönare.

Idag är det F1-race men det blir inget stickande av nallekläder för det. Jag brukar ju göra det under träningar och lopp men jag har lite annat pyssel som ska göras klart. Jag har i alla fall sytt ihop och fäst trådar på de klänningar jag hade klara och det här gänget lider inte av värmen trots att de är fullt påklädda. Den längst upp till vänster ser dock lite trött ut men hälsar att hon bara njuter av att titta på molnen och njuter av att sträcka ut sig på gräset.

Jag har tre stycken nallar kvar att sticka till. En kompis till mig skulle till IKEA men jag glömde att be om medskick så jag får väl försöka beställa på nätet vilket jag misslyckats med två gånger. Nåja, det är väl bara att försöka igen. Det känns dock inte så akut för jag ska göra klart de övriga tre nallarna och lägga i julklappslådan. Jag har en sådan där jag samlar saker som jag ska slå in och lägga under granen nere på Home Hotel eller Hotell Bolinder Munktell som det också heter. Där finns ju en gran till varje jul och man kan skänka paket till utsatta barn i kommunen. Vill ni veta mer så titta på inlägg som jag gjort före jul här i bloggen. I julklappslådan finns även en bunt målarböcker och askar med färgkritor som jag fyndat. Det här torde vara rekord för mig i att vara nästan klar med alla julklappar till denna låda.

Några tvättlappar i varierande storlek med garn från min vän C har fått åka till affc. Tvättlappar är ju jättebra grejer man kan göra med restgarner. Bara pussla ihop färger efter lust och glädje. Nu hade jag ju flera nystan av detta garn så det enda som skiljer dem åt är väl storlekarna. Ibland när det blir små tvättlappar så brukar jag tänka att det kan ju vara bra att det finns sådana också för då kan ju små barnhänder hantera dem bättre än en stor om de vill tvätta sig själva lite. Eller lära sig att tvätta sig med tvättlapp.

Det blir ingen nalleklänning till F1-racet idag för jag håller på att sticka och virka små små filtar som ska till Sofia S att användas vid kistläggning av små små barn som det inte gått så bra för. Det känns angeläget att göra det och det känns bra att stötta Sofia i hennes fina val. Hon har ett svårt jobb och behöver även hon omtanke och vetskap om att vi tycker att hon gör något fantastiskt. Här är några små filtar som är klara men jag håller på med ett par till för att utnyttja hela portokostnaden. Som ni ser så har jag gjort luddiga hjärtan och dom ligger lösa på filtarna så dessa kan man placera var man vill på filten sedan eller inte använda dem alls om man inte vill det. Jag lägger filtarna i var sin plastpåse med storleken angiven och info om att hjärtat ligger löst.

Ja mina vänner det var väl allt för denna varma dag. Jag hoppas ni alla är riktigt rädda om er och även om ni fått två vaccinsprutor så vill jag att ni fortsätter vara rädda om er för det känns som om det här inte är över på länge än.

Jag vill också påminna om att ni får försöka göra som jag, drick som en kamel. Man behöver dricka mer än vad man tror när det är extremvärme. Allra helst vatten för då blir knoppen, kroppen och njurarna jätteglada.

Jag hoppas att ni alla får må bra i värmen………..med eller utan hinkvis med vatten.

4 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Carol
  Jun 20, 2021 @ 14:52:50

  Hej du!
  Ja även på min kant av tillvaron är det varmt så in i bomben! När t o m jag flämtar så är det VARMT!
  Så underbara små damer som sitter och njuter i gröngräset! Underbara😍
  Och filtarna är också så vackra och lyser av omsorg och kärlek. Vilket mått är det på dem?
  Jag har krypt in i min friggebod och donar där idag. Det är en aaaning svalare där så då är det möjligt att kroppsarbeta. Ogräset får sannerligen stå i rabatterna ett tag till.
  Det ska bli oväder här lite senare så jag har en fixardag inomhus. Både för den rådande värmen och att det sedan blir rejält blött. Morgondagen kanske bjuder på svalare väder efter åska och regn så man kan vara ute utan att få dånas dimpus. Tack för uppmuntran till att det går att glädja många genom det man gör i sin ensamhet💕💕

  Svara

  • Bibbis blandning
   Jun 20, 2021 @ 21:20:48

   Nu har det i alla fall med hjälp av ihärdigt vädrande gått ner från 29,7 till 26,9. INOMHUS! Det blir nog inte lättsovet till natten.
   De små filtarna är 25×25…..30×30….35×35 och den jag gör nu är 40×40.
   När den är klar ska jag skicka iväg allihop. Sedan vet jag inte vad jag ska göra. Det har varit så varmt så inspirationen har gått i stå.
   Nåja, det finns massor av praktiska saker jag behöver göra inne och ute så arbetslös blir jag i vilket fall inte.
   Ha det så bra som du bara kan och glöm inte att dricka mycket vatten.
   Kram

   Svara

 2. Essa
  Jun 21, 2021 @ 17:53:41

  Bästa Bibbi, de senaste dagarna har t o m jag gått barfota, hihi. Igår eftermiddag sänktes dock temperaturen här på ett dramatiskt sätt. Hastigt kom en skur med både regn, hagel, åska och starka vindar. Jag tror inte att jag varit med om något liknande. Två av fem dynor på altanen hann jag få in. Resten fick bli kvar ute, då jag inte var så sugen på att bli totalt genomblöt. Åtskilliga träd blåste tydligen omkull här i krokarna i samband med ovädret.

  Med det sagt, tack för ditt trevliga blogginlägg. Som vanligt uppskattar jag att att få ta del av dina bilder, tankar, funderingar, synpunkter och framförallt inspiration.

  Allt gott och hoppas att du har en något behagligare temperatur idag. Kram!

  Svara

  • Bibbis blandning
   Jun 21, 2021 @ 18:43:07

   Åh fy då har du också fått dig en omgång av det svenska sommarvädret. Hagel är ju riktigt otrevligt då det dels gör ont att få på sig och det kan ju slå sönder blommor och annat.
   Jag fick också en omgång i natt när det åskade från två håll samtidigt och rummen lystes upp som om slog på en strålkastare med jämna mellanrum.
   Jädrar så rädd jag var. Hade packat min lilla väska med det jag vill ha med mig ut om åskan slår ner.
   Så för min del blev det inget sovet i natt och jag tycker att jag är som en trasa idag.
   Men det är bara att vila, dricka och ta nya tag igen men någon mer åska vill jag inte ha. Hujedamej.
   Ha det så bra som du bara kan och var rädd om dig.
   Kram

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Evas pysselsida

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Hantverkarglädje

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Soanspysselblogg

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

%d bloggare gillar detta: