Roliga paket

Min vän C skickar paket till mig ibland och de är så smockfulla så det är helt galet. Jag brukar plocka upp allt som är i paketet för att ta kort och sedan försöka lägga tillbaka allt i paketet igen. Jag misslyckas varenda gång. Får aldrig i allt i paketet utan det blir alltid några pinaler över. Hon är en magisk packare. När jag packar paket brukar mottagaren alltid förundra sig över hur mycket tejp jag använt. Ibland är det nästan svårt att hitta ett ställe att kunna börja öppna på. Så nog packar vi olika allt.

Finaste C skickar böcker, garn och servetter och lite annat smått och gott. Den här gången följde det med rundstickor och även färdigstickade mössor och tossor. Ser ni det vita ulliga gulliga garnet nere till vänster, det ska jag använda till att kanta filtar och annat med. Jag tycker väldans mycket om ulligt gulligt garn. Inte nog med alla bra-att-ha-saker det brukar följa med ett kort med fin text på också och det gjorde det den här gången också. Själv glömmer jag alltid att lägga i en handskriven lapp eller ett brev. Kommer på det när jag vråltejpat och då har ju tåget liksom gått. Sådant glömmer inte vännen C. Här ser ni vilken julafton jag har haft mitt i våren.

Jag ska kanske berätta att min vän C och jag aldrig har träffats och aldrig pratat med varandra i telefonen. Vi träffades genom uppropet Sticka & Skicka för många herrans år sedan och vi skriver till varandra varje dag. Ibland flera gånger om dagen. Vi delar glädje och sorg. Vi stöttar varandra och är glada för den gemenskap vi har.

Garnet som ni ser ovan är en gåva som jag i min tur förvandlar till en gåva när jag stickar och skickar det som blir av det till den insamling som bäst behöver den. Så allt förvandlas till värme och omsorg. Det ingår i den kedja av många länkar som tillsammans arbetar för att göra världen lite varmare.

Detta var en sorts värme. En annan sorts värme kan ju komma sig av att man får ett paket som ser helt knasigt ut, ihoptejpat med silvertejp men när man öppnar det så skrattar man så man både blir svettig och håller på att kissa på sig. Den presenten ska jag presentera om en liten stund men först en liten översyn av min image. Ni som läst här länge kanske tror att jag är en vän varelse som alltid är väldigt snäll och god. Så är det inte. Jag är en mycket bestämd tant som har åsikter om det mesta och det är oftast starka åsikter. Jag räds heller inte att säga ifrån och dra gränser. Avskyr orättvisor och har väldigt svårt att ha fördragsamhet med dumt folk. Jag är väl medveten om att jag ser världen och det som händer i svart eller vitt men kämpar varenda dag för att få med lite av gråzonerna att sudda ut de skarpa gränserna. Det är ingen lätt kamp ska ni veta men den behövs och är nödvändig för att få en bättre balans än med svart/vitt.

Så nu vet ni det om mig. Jag har ju bestämt från början att min blogg skulle vara så utformad att den skulle tillföra goda energier och glädje till den som läste här för allt elände får man ju till sig ändå via tv, radio och tidningar och verkligheten ute i samhället. Så därför är min blogg så som den är. Jag är snäll, omtänksam och givmild men absolut ingen mespropp. Eller joooo, ibland kanske men man är ju bara människa.

Så nu är det dags att presentera den andra presenten jag fick för lite sedan. Den fick jag av min allra bästa vän TP som jag jobbat ihop med i femton år och som jag fortfarande umgås med efter pensionen. Vi har delat glädje och sorg och han brukade även prata och skratta tillsammans med min man tidigare. Då handlade det väl mest om mina tillkortakommanden eller underliga idéer om hur saker och ting skulle fixas eller något annat mysko. Jag är även den första att skratta åt mig själv och det jag lyckas ställa till med. Inga problem heller med att erkänna fel och brister hos mig själv. Den gemensamma nämnaren var väl humorn. Vi skrattade gott åt varandra men aldrig på ett elakt sätt utan med kärlek. Det är också enklare att kunna skratta åt sig själv mellan varven istället för att ta sig själv på alltför blodigt allvar hela tiden.

Så nu kan vi efter den här episteln konstatera att jag alltså är ett rivjärn med humor och väldigt stor självdistans och jag kan även tillägga att jag ibland undertecknade något jag skrivit på jobbet med J35. Med allt detta sagt så förstår ni att den här presenten fick mig att gapskratta och den står framme i köket så jag ser den varenda dag och använder den då och då.

Eftersom alla inte har samma humor som jag eller är lite känsliga för vissa ordval så har jag maskat halva ordet men det står var och en fritt att föreställa sig vad som är fortsättningen.

Ja mina vänner. Vardagslyckorna har vällt över mig som en vårflod och apropå vårflod så tömde jag 62 mm ur min regnmätare. Jag fick gå ut och tömma tre gånger för jag var orolig för att det skulle svämma över annars och jag ville ju ha stenkoll på hur mycket som ramlade ner.

Tillbaka till vardagslyckorna. Den sista i raden av gåvor kommer från min vän T som samlat ihop lite smått och gott och lämnat i ett litet paket i min brevlåda tillsammans med den ljuvligaste lilla buketten med vårblomster från hennes trädgård. Allt utom blommorna åker iväg till Hålanda och husmorspåsarna. Knappar och säkerhetsnålar är hårdvaluta och de små saxarna var toppen. Jag blev också påmind om att gummisnoddar faktiskt kunde vara bra att ha i påsarna så tack för det tipset fina T. Jag har köpt en förpackning som ska få följa med i paketet till I B.

Jag blir så glad och känner sådan tacksamhet över att ha vänner som ger av hjärtat vad gåvan än består av. Garnerna och de små tillbehören kommer att värma de frusna och behövande och blommorna, muggen och böckerna och kortet värmer mig. Jag är så tacksam för allt. Ibland känner jag mig så proppfull med kärlek så det nästan sprutar ur öronen. Vilken tur jag har.

Jag hoppas ni alla har en lika fin och solig dag som jag har här……med eller utan härliga bleckmuggar

6 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Carol
  Maj 30, 2021 @ 11:20:52

  Wow! Ja den personen måste ha svart bälte i att ”knö”, eller vad tror du?😉
  (Inte konstigt att friggegolvet brakade!)
  Idag är det en ljuvlig dag och man kan knappt fatta hur det regnade för bara ett par dagar sedan… 62mm, helt galet!
  Det kommer explodera nu i naturen och man blir liiite orolig om det kommer finnas blommor till skolavslutningen😬 Syrenerna blommar och i fredags såg vi liljekonvaljer som var färdiga att slå ut. Men blåklinten och midsommarblomstren brukar vara säkra kort. Tänk… bara två veckor kvar!
  Undrar ifall grannen kommer släppa ut sina stutar på grönbetet idag. Då får man gå ut och titta hur de skuttar och har sig😄 Livet leker, skutt, skutt!
  Ha en härlig dag du också Bibbi!
  Tack för att du är du! Det behövs och DU behövs❤️
  (Men vad J35 betyder har jag ingen aning om)
  Kram

  Svara

  • Bibbis blandning
   Maj 30, 2021 @ 14:13:02

   Ja tänk när dom släpper ut djuren som fått stå inne sedan hösten. Kossorna blir unga på nytt och sprätter med benen och drar huvudena i gräset. Det är nästan så jag får lust att gråta när jag ser det. Lycka.
   .
   Ta du och googla på J35 Carol.

   Svara

 2. Evy Nyman
  Maj 30, 2021 @ 16:57:36

  Vilka fina gåvor och vilka fina vänner du har🌞

  Svara

  • Bibbis blandning
   Maj 30, 2021 @ 17:04:40

   Ja nog har jag en väldig tur som har så goa vänner.
   Tack för att du tittade in och kommenterade sådant gör mig väldans glad.
   Jag hoppas du också har härliga människor omkring dig och i din närhet.

   Svara

 3. Essa
  Maj 30, 2021 @ 17:26:53

  Bästa Bibbi. Tre olika slags gåvor, som ju alla gör gott var och en på sitt sätt. Så fint att du delar med dig av dina vardagslyckor till oss som läser din blogg. Det är alltid lika roligt när det kommer nya inlägg.
  Även här skiner solen. 8 grader och ösregn i onsdags och sedan full sommar hela helgen. Vilka kontraster.
  Allt gott, kram från Värmland 🧶

  Svara

  • Bibbis blandning
   Maj 30, 2021 @ 18:01:46

   Då är ju allt på topp för jag blir ju jätteglad när du tittar in och gillar det du läser.
   Ja du nog är det ett jädrans märkligt väder vi haft. Vi får passa på att njuta av värmen så länge den varar för man vet ju aldrig hur det blir framledes.
   Som tur är så har vi ju våra stickningar och virkningar och våra pysslerier som vi kan hålla på med när vädret inte tillåter annat.
   Jag hoppas du har kommit igång med något som du tycker är kul eller om du rent av börjat i den stora fäst-högen.
   Må gott och en stor kram tillbaka till dig och Värmland.

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Evas pysselsida

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Hantverkarglädje

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Soanspysselblogg

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

%d bloggare gillar detta: