Min lilla köksbordsindustri

Förra sommaren stod jag ju ute och rev lakan som sedan blev till lindor som skickades till en sjukstuga i Manduar i Gambia. Nu har jag fått in en del lakan och hade tänkt vänta på sommaren men så fick jag nys om att det behövdes lindor till husmorspåsarna och även fler lindor till Gambia så nu tog jag och struntade i att vänta på bättre väder. Det vill ju damma en del också och jag är ju så väldigt lite intresserad av att städa jämt och samt så för den delen är det bättre att stå ute.

Strunt samma, nu ska här rivas remsor

Jag mäter upp remsor som är 8 cm och gör ett litet klipp i lakanet och sedan är det bara att riva remsor av hjärtans lust. Först klipper jag dock av de fållade kanterna på kortsidorna.

Vartefter remsorna blir dragna hänger jag dem över en stol. Innestolarna var inte så himla bra att använda för de är för korta i ryggen så remsorna hamnar då inte där de ska utan det blir en viss form av inbördes anarki i remshögen (se golvet framför stolen). När jag river remsor ute är det lättare att hålla styr och få snygga rullar sedan för det är höga ryggar och dessutom dynor på stolarna så remsorna hålls bättre på plats.

När man kommit så här långt och rivit ett lakan så brukar jag rulla ihop remsorna till en rulle. Det är lite trix och fix med det när knappt halva högen håller sig där den ska. Det brukar dock lösa sig. Jag ställer mig bakom stolen och drar ut den delen en bit och börjar så lägga remsorna helt rätt mot varandra och sedan rullar jag en bra bit. När det sedan ser ut att vara anarki i remshögen igen så lägger jag allt över bordet och låter rullen vila medan jag ser till så att det blir en någorlunda hyfsad ordning på remsorna så de ligger skapligt på rullen. Helt perfekt blir den ju inte och det är ju inte heller varken nödvändigt eller bättre. Får man bara till en fungerande rulle så är det ok. Jag gör ju rullarna för att jag ska transportera dem på hojen till min kompis G som städar dem lite mer än jag gjort och sedan rullar hon dem till lindor och fäster ihop dem med en liten tejpbit och sedan får jag tillbaka dem som färdiga att skickas dit dom gör bäst nytta.

Här ser ni mina färdiga rullar. Att rulla dem så här är ju bara för att förenkla för min kompis som ska jobba vidare med dem. Då är det lättare att bara plocka upp en färdig rulle och hänga över en stol och ha och plocka av. Så det här var bara ett litet smakprov på hur jag gör. Dessutom fick ni se de vackra rosorna som jag fått av min dotter när hon var på besök hos mig för en vecka sedan.

Fler blommor har förärats mig må ni tro. Min goa granne som hade varit hela dagen på landet ringde på och gav mig en bukett påskliljor och igår fick jag en liten bukett gullvivor.

Det får bli en bild på hela buketten jag fick av dottern för den såg faktiskt lite rumphuggen ut på tidigare bild.

Jag har då en hel del fler lakan som ska fixas till men dessa får faktiskt vänta tills det blir skönt att stå ute. Som det är nu så är det väl egentligen inte gradtalet som är problemet utan mer blåsten. Har man legat i som en utter och rivit remsor så vill man ju inte se dem som dekoration i buskar och träd omkring sig. Då skulle det se ut som det gör när folk har kastat toapappersrullar över träd och buskar och jag är inte helt säker på att grannarna i längan skulle uppskatta den dekorationen för dom har ordning och reda och pyssligt på sina tomter till skillnad från mig. Det blåser så in i nordens och har gjort det länge och ibland känns det som om det aldrig kommer att sluta blåsa.

Nu har jag delat vardagslyckor med er i form av blommor som jag fått av människor som står mig nära och som jag tycker mycket om. Den andra vardagslyckan är ju att jag fått så många lakan så jag och min kompis kan tillverka lindor som förhoppningsvis gör livet lite enklare för dem som de hamnar hos. Ibland är det enkelt att vara medmänniska.

Jag hoppas ni alla har en fin söndag…….med eller utan lakansremsor

4 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Carol
  Maj 09, 2021 @ 12:41:52

  Åh så vackert du har det på ditt bord! Kärlek från dej i form av livräddande lindor och kärlek från andra i form av blommande färgprakt! Ge och få💕❤️
  (Men du får kanske ta fram den stränga rösten och säga till dem på skarpen ifall de ska ha trasselanarki på golvet!)

  Så fint du sammanfattade: ibland är enkelt att vara medmänniska🤗
  Jag har just fått beställningar på SJU bärmössor i olika färgställningar! Pengarna går till hjälp för samma byar i Afrika som lindorna ska till och till de strandade arma människorna i Aten som inte får ta sig vidare i Europa.
  Det är lätt och dessutom roligt att hjälpa genom det som ändå är ens hobby!😍
  Ha en fin inne-söndag i grårusket, fina Bibbi🍓

  Svara

 2. Bibbis blandning
  Maj 09, 2021 @ 14:20:41

  Allt som man tycker är skojigt går ju lätt att göra så det är bara att joxa vidare med allt man kan ta sig för. Coronapysslet funkar fint för mig när jag inte kan vara ute och umgås.
  Idag regnar det här men inomhus är det varmt och gott.
  Må gott goa Carol.

  Svara

 3. Essa
  Maj 09, 2021 @ 16:41:51

  Bästa Bibbi. Fiffiga tips och soliga blommor, helt klart vardagslycka en kall och regnig söndag.

  Till veckan verkar det dock bli rena sommarvärmen en del dagar. Skönt visserligen, men finns det inget mittemellan? Från 7 till 23 grader på ett dygn, då hinner jag inte riktigt med.

  Allt gott och kram på avstånd från Värmland.
  PS. Nu är jag riktigt i farten med halsvärmarna. Det är så kul att klura kring garnkompositioner till dem.

  Svara

  • Bibbis blandning
   Maj 09, 2021 @ 17:02:41

   Ja det är ju fantastiskt för jag älskar ju gula blommor. De är de allra vackraste tycker jag.
   Även jag har svårt att hänga med i värmeväxlingarna men vi får väl se hur det blir. Idag har det regnat här hela långa eftermiddagen.
   Heja dig och dina halsvärmare!
   Kram tillbaka till dig i vackra Värmland.

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Evas pysselsida

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Hantverkarglädje

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Soanspysselblogg

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

%d bloggare gillar detta: