Sänt var det hääääär……och vårtecken

Ja nu har jag skickat iväg det som blev stickat och virkat av det garn jag fick av K M i en by nära mig då vi idkade byteshandel med garnet efter hennes mamma mot en trekantssjal stickad av mig. Ni som hängt med här ett tag har koll på hur det hänger ihop och har ni inte det så finns det ett inlägg om det lite längre bak i bloggen. Det blev en hel del.

12 mössor

2 halsvärmare

1 filt

1 tvättlapp

En flock tofsar som kommer att användas framledes och några som sitter på mössorna nedan.

Några färdiga och några halvvirkade mormorsrutor som sparas och kommer att ingå i en filt tillsammans med andra rutor senare.

Dessutom blev det 4 trekantssjalar som enligt mitt önskemål är öronmärkta för äldre frusna kvinnor. Det är ju trots allt inte bara barn som fryser. Jag vill sticka mer till de gamla känner jag. Kanske för att jag börjar bli gammal själv. Inte vet jag men det är tankar som kommer och jag tror att dessa kvinnor lätt kan glömmas bort. Alla behöver värme. Kanske kan det bli en och annan filt av mormorsrutor eller remsor.

Tack snälla K M för förtroendet att förvalta och trolla fram fjärrvärme av din mammas garn. Jag är säker på att hon är nöjd med att vi tillsammans kunde ta hand om garnet och förvandla det till värme för frusna. Nog är det fint att kunna vara två länkar i en väl fungerande kedja. Tillsammans kan man faktiskt få till det riktigt bra. Allt detta är skickat till Slättmissionens hjälpande hand i Skara där Ingrid distribuerar värmen till de ställen där det gör mest nytta. Dessutom brukar hon skriva några rader till avsändaren och då vet man att paketet kommit fram och ibland kan hon redan då skriva och tala om vart det skickas vidare. I det här fallet är det K M som får det brevet eftersom jag skrev henne som avsändare. Det är alltid ett så fint brev att få och jag hoppas det värmer i hjärtat.

Jag är så otroligt glad över allt garn jag haft tillgång till under det första pandemiåret. Jag har ju varit mycket ensam och då har ju stickningen och virkningen varit det jag ägnat mest tid åt och som gett mig mycket glädje. Det är rofyllt att handarbeta. Man kan låta tankarna gå och man slappnar av och bara befinner sig i nuet.

Jag blir banne mig glad i hela kroppen och känner vardagslyckan bubbla i mig när jag på mina små promenader hittar sådana här

Som små solar lyser de upp i det torra gräset. Utanför mig här blommar även maskrosorna. Jag blir jätteglad när jag ser de allra första för då vet man att det är vår precis som med tussilago och det finns banne mig inget som är så härligt gult som den första maskrosen. När den första fjönsiga jippi-det-är-vår-glädjen gett med sig så är man inte ett dugg lycklig när man ser maskrosfjunen dala ner i trädgården. Då är det annat ljud i skällan ska jag säga. Egentligen borde varenda maskros vara utrotad bara genom de svavelosande eder de får höra när de dyker upp hos mig. Men de är väl precis som kackerlackor och råttor omöjliga att utrota.

Ett annat härligt vårtecken för mig är när all frukt och allt grönt placeras utanför butikerna. Då får man nästan en medelhavskänsla när man strövar förbi. Jag skulle ju inte handla något men kunde inte motstå de stora fina plommonen så det där med att exponera varorna utanför funkar finemang. Det är mysigt att plocka solvarma plommon i en påse och då kan jag nästan känna den kryddiga doften från semestrarnas marknadsbesök.

Precis när man börjat lätta på klädseln och känna sig lite friare och kunnat njuta mer av att röra sig ute så kommer rapporter om att det redan i morgon ska kunna bli snö. Nääääääää, nu protesterar jag. Jag har inte beställt någon snö. Nu vill jag ju kunna gå barfota i sandalerna och inte behöva släpa fram vinterskorna igen. Igår – barbent i sommarklänning och i morgon – snöskor och långkalsonger? Förhoppningsvis kommer det ner som regn som behövs för att allt ska komma igång och växa ordentligt. Hur det än blir så är det bara att ta det som det kommer för vi kan inte göra så mycket åt det i alla fall.

Jag hoppas ni alla har en riktigt finfin onsdag………..med eller utan maskrosor

5 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Essa
  Apr 21, 2021 @ 18:21:20

  Bästa Bibbi. Så fint att få ta del av resultatet av er byteshandel i både text och bild. Jag blir lite nyfiken på halsvärmarna. Sådana har jag inte stickat, inte än i alla fall. Det skulle ju dock kunna vara ett bra komplement till mössor och sockor, som annars är det som jag gör mest.

  Så fint också med vårtecknen 🌸 Här har det varit full vår i några dagar, men idag har vi isande vindar igen. Burr! Å typiskt april!

  Allt gott och tack för att du delar med dig av bilder, tankar och funderingar. Värmlandskram 💕

  Svara

  • Bibbis blandning
   Apr 22, 2021 @ 09:04:33

   Hej hopp Essa,
   halsvärmare är kanonbra att sticka. Det liksom bara rullar på. Man stickar ju i princip bara en vanlig halsduk med den bredd man vill ha och så syr man ihop den i kortändarna. Längden bestäms ju av hur många varv man vill kunna lägga den om halsen. Jag brukar ha 2 varv.

   Den bruna på bilden är ganska bred och något kortare än den trefärgade. Den har också ett hålmönster som blir lagom och fint. Nu syntes det ju inte på bilden eftersom jag är en vissen fotograf och garnet var väldigt mörkt.

   Det är ett kanonbra sätt att använda restgarner att köra ihop alla i en lång rad i en halsvärmare. Det kan vara olika tjocklekar och olika strukturer på garnet också och då när man lägger ihop den i två varv så blir det faktiskt en väldigt trevlig och härlig blandning. Dessutom har garanterat ingen annan en likadan.

   Tack själv för att du vill titta in här och dela en del av mitt liv. Det gör mig glad och inspirerad.
   Vi fortsätter att vara rädda om oss och andra och ser fram emot ett lite enklare liv när värmen kommer och vi kan skutta omkring mer ute.
   Skickar iväg en stor varm kram till värmlandspinglan.

   Svara

   • Essa
    Apr 22, 2021 @ 15:22:51

    Tack så hjärtligt för tipsen angående halsvärmarna. Så smart och bra att det går att blanda tjocklekar och strukturer. Det ska jag definitivt prova på 🧶

 2. Bea E
  Apr 21, 2021 @ 21:07:24

  Hej Bibbi,
  Jag blir så glad när dina nyhetsbrev kommer. Är så imponerad av dig hur du får till och hinner med allt du gör med dina handarbeten, foton och du skriver till oss följare plus allt annat som hör dagen och livet till. Jag fick till mig ”Bibbis flitiga fingrar”, du är verkligen något alldeles extra ❤️ Så fint handarbete du gjort, alla mössor, halsvärmare, filt och tvättlapp och dina sjalar och så fint tofsarna passar på mössorna. Riktigt pricken över i:et ❤️
  Jag känner igen mig själv i det du skriver om de äldre kvinnorna. Tänk att dina fina sjalar ska värma kvinnors frusna axlar och rygg. De kommer bli uppskattade.
  Mina tankar går också numera till de äldre som har det svårt på olika sätt och inte kan klara sig så bra längre och till djur som är utsatta. Men jag är ju själv ”tant” nu fast jag känner mig ung i tanken. Tyvärr är kroppen inte lika käck och pigg som den varit och att slå kullerbytta är inte att tänka på längre 🙂
  Mitt hjärta blir alldeles varmt när du berättar om Slättmissionens arbete och hur ni alla bidrar och hjälper till. Erat teamwork är så fint. Ni är verkligen värda alla guldstjärnor som finns ❤️
  Åh det är så härligt att finna nya vårtecken. Här var riktigt varmt och fint i dagarna tre, söndag-tisdag, men idag kom nordanvind på besök med regn och hagel så det blev att ta på både långkalsong, mössa och vantar igen.
  Men i dikeskanten har det kommit tussilagos och i skogen tittar en och annan vitsippa fram. I helgen kom herr och fru sädesärla. De gick omkring på gräsmattan utanför mig och vickade så stolt på sin stjärtar. Så vi får tro att värmen snart är tillbaka och att du ska kunna gå barfota i dina sandaler snart igen.
  Så inbjudande det är när butikerna öppnar upp och sätter ut frukt, grönt och blommor mm.
  Det kan bli som en liten ”drömpromenad” i strålande sol på sin une avenue där mimosaträden doftar ljuvligt ❤️
  Säger hej för nu.
  Många cyberkramar till dig och ha det så fint tills vi hörs nästa gång ❤️

  Svara

  • Bibbis blandning
   Apr 22, 2021 @ 09:11:59

   Tofsar i glada färger är toppen att sätta dit när själva mössan är väldigt mörk. Då blir det lite mer tjolahopptjolahej över det hela. Dessutom är det ett kanonbra sätt att använda små restgarnsnystan.

   Ja jag skickar gärna till Slättmissionen. Jag tillhör ju inte någon kyrka eller något samfund men jag beundrar människor som arbetar utefter sin övertygelse. Som är goda människor och som vill väl. Då är det lätt att stötta.
   De åker ju själva och lämnar till olika ställen och ser till så att saker och ting hamnar där det ska. Det tycker jag om.

   Knappt 2 grader plus idag och jag drog in snoken direkt efter att jag hämtat tidningen. Ska nog vara inne idag. Har en lång lista på vad jag behöver göra och hoppas kunna beta av några utav sysslorna innan jag dunsar ner på ändan och tar fram stickningen. Då är det kört med tråkiga sysslor.

   Tack för att du tittar in till mig. Jag skickar en stor cyberkram tillbaka till dig. Tjohooooo!

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Evas pysselsida

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Hantverkarglädje

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Soanspysselblogg

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

%d bloggare gillar detta: