Ett pytt-i-panna-inlägg

Hej hopp på er allihop. Jag hoppas ni har det bra. Jag har lite små olika saker som jag tänkte skriva om idag så det blir ett lite oordnat inlägg men det blir så ibland. Jag har ju tagit det lite lugnare med stickandet och virkandet för det blev väldigt intensivt en lång tid och det blev lite tjurigt för nacke och axlar så nu går jag på halvfart och är nöjd med det. Jag stickar ju av garnet jag fick av K M som bor i en by nära mig men det visar jag när jag fått allt klart. Då är det bra att ha en dotter som är rapp i tassarna och har virkat ihop en hel hög med gulliga mjuka fina Jolly Jacket i prematurstorlek. Dessa kommer att värma små pyren som inte själva kan hålla värmen. De här är skickade till Slättmissionen nu i veckan. Ingrid vet nog vart dom gör bäst nytta.

Min goa granne A-M har stickat några fler prematurmössor som också gått iväg till Slättmissionen. Jag tycker det är så mysigt när hon ringer på hos mig och lämnar in en liten färdig mössa. Vi har ett väl fungerande lagarbete som gör att vi båda har varsin plats i en kedja av människor som vill ge värme åt små frusna. Det känns gott i hjärtat plus att man får en så fin gemenskap i arbetet. Eller inte arbete för det är ju en hobby som ger så mycket glädje. Här får ni se på de senaste i raden av mössor.

Jag förmodar att ni inte har funderat särskilt mycket över novemberkaktusar och deras levnad men ser ni det har jag. Hur fasen vet dom att det är november för det första? Hur vet dom att nu jädrar i min lilla trånga kruka är det dags att börja blomningen? Det funderar jag på. Jag som knappt håller reda på om det är tisdag eller torsdag när jag går här och larvar. Kaktusen är ju urgammal för den fanns ju i mitt föräldrahem och nu har jag haft den i 18 år och den står fortfarande i sin pyttelilla kruka och jag har aldrig varken fyllt på med jord eller planterat om den. Jag får en känsla av att om jag börjar mixtra med den då kommer den att kola av. Det vill jag inte så jag låter den stå där den står och ger den vatten en gång i veckan. Nu verkar dock den gamla ruskan fått både spatt och spader för nu har den en endaste men jättestor blomma hängande. Kan krukväxter bli lite senila och glömma tid och ordning tror ni? Eller också kanske den kände sig tonårigt uppkäftig och tänkte att nu sk*ter jag i att det inte är rätt blomningstid och tjyvblommar lite ändå så tanten får lite att fundera på. Hur det än är med den saken så har jag upplyst den om att det inte är november men att blomman var välkommen ändå.

Något mer som jag tänker på ibland och som jag är väldigt glad för det är att hur många böcker jag än läser så kommer jag aldrig i hela livet att kunna läsa så mycket så dom tar slut. Det kommer alltid att finnas böcker. För mig känns det tryggt och är en vardagslycka.

Vardagslycka är också en kaktusblomma som kaxigt visar upp sig på vårkanten och möjligheten att kunna sprida fjärrvärme eller närvärme. Man har så mycket att vara tacksam för och jag försöker påminna mig om det varje dag. Att få ha hälsan, kraften och glädjen det är något att vara tacksam för och inte ta för givet. Det har ju gått lite upp och ned vad gäller det sedan jag blev ensam så därför påminner jag mig själv om att vara tacksam för det jag har och för det jag har möjlighet att göra för både mig själv och andra.

Tillsammans kan vi uträtta små underverk i världen och tillvaron så jag tycker vi fortsätter att sprida värme och omtänksamhet. Var och en på sitt sätt och utefter sin förmåga. Ibland räcker det med ett telefonsamtal för att sprida glädje och värme till någon som känner sig ensam eller varför inte köpa ett fint kort och skicka iväg eller skriva ett brev som kan läsas många många gånger och på det viset skingra tankar och ensamhet. Tillsammans kan vi sprida vardagslyckor på enkla sätt. Tillsammans.

Jag hoppas ni alla har det riktigt bra………..med eller utan bångstyriga kaktusar

6 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Carol
  Mar 22, 2021 @ 22:30:31

  Oj!😳 Ja du, undrar vad den där kaktusen tänkte när den smällde till och blommar i mars?! Sån är minsann inte min. Har aldrig lyckats hålla liv i mina oavsett om de ska blomma i november eller när som helst.. suck. Din var härlig! Och så gammal och nöjd med sin tillvaro i en trång kruka utan näring i jorden. Det är ett under i vardagen det!
  Men så många Jollysar dotter gjort! Härliga färger och varma till ett litet pyre. ”Räddningsvästar” kan man nog kalla dem för!❤️
  Och många mössor i grannfabriken där på gatan. Tänk så fint när det man tycker är som avkoppling kan bli så fint och bra på andra sidor om klotet.. En nåd att få vara med och hjälpa. Här hålls det också på med mössor som vanligt.
  Och läsning! Tänk vilken guldgruva det är att få tag på böcker som kan lyfta en in i andra människors liv och leverne. Längtar till sommarlovet när jag ska ligga och läsa hela dagarna. Har börjat med några timmar idag😉 Härligt!

  Ska bli spännande att se din skörd från garnet du fick.
  Allt gott, Bibbi💕

  Svara

  • bibbishantverk
   Mar 23, 2021 @ 14:10:46

   Böcker är härligt. Jag läser ju så mycket och har gjort sedan jag var barn. Du vet ju hur det är, har man garn och böcker så är man rik. Jag är jätterik!
   Räddningsvästar var ordet sa Bull.
   Kramelikram

   Svara

 2. Anne Sallmén
  Mar 23, 2021 @ 13:55:45

  Ha det gott Bibbi och var rädd om dig, kram Anne

  Svara

  • bibbishantverk
   Mar 23, 2021 @ 14:07:13

   Men käraste Anne så glad jag blir av att höra av dig. Jag tänker så ofta och så mycket på er alla ”där nere” och hoppas att alla fått vara friska och krya. Jag skickar en garanterat coronafri cyberkram till dig och hoppas att vi snart kan ses igen och skratta tillsammans. Finns det något jag kan bidra med för att göra livet lättare för någon så var snäll och hör av dig.
   Kram kram kram kram

   Svara

 3. Essa
  Mar 24, 2021 @ 20:26:37

  Bästa Bibbi, vilket härligt pytt i panna inlägg 💕 Lite extra allt, liksom.

  Ja du, de där novemberkaktusarna… Jag har två. En köpt och en ”fådd”. Varje år så frågar vi oss, maken och jag, ”hur vet de att det är dags?” Å ibland så blommar även våra plantor på våren 🌸

  Allt gott och det bästa till dig och de som läser, kram från östra Värmland 🧶

  Svara

  • bibbishantverk
   Mar 25, 2021 @ 09:22:59

   Jipppiiiii! Så härligt att höra att det faktiskt är fler som fiffilurar över kaktusarnas beteenden. Kramar från östra Värmland går då inte av för hackor så jag skickar tillbaka en jättekram till dig och ber dig fortsätta vara rädd om dig.

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Evas pysselsida

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Hantverkarglädje

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Soanspysselblogg

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

%d bloggare gillar detta: