Det är då ingen ordning alls

varken på vädret eller mig. Vädret kan jag ju inte göra så mycket åt även om jag skulle vilja och att manövrera mig i rätt riktning är som att med en liten jädrans utombordare försöka vända en Finlandsfärja. Jag försöker så gott jag kan att hamna rätt i tillvaron men ibland fattas både viljan och lusten. Jag måste faktiskt erkänna att rätt som det är så tappar jag farten och då gäller det att komma på något som får fart på det här gamla skrovet igen. Stickning funkar. Virkning också. Jag har stickat och virkat upp acrylgarnen jag fick från L B i Västerås och har skickat allt till Slättmissionens hjälpande hand . Här kommer några bilder på det. Vi börjar med en lite större filt som är virkad i stora 20×20 cm mormorsrutor. Filt nr 2 är virkad i tekniken c2c alltså hörn till hörn med instruktion från annavirkpanna som har en utmärkt instruktion på hur man kommer igång och hur man avslutar. Filt nr 3 är den jag själv är väldigt förälskad i faktiskt. Hade gärna velat ha just en sådan själv. Färgerna var så himla bra. Det är alla restgarner som blev över som tillsammans bildade den jättegoa filten. Precis som filt 1 så är den gjord i mormorsrutor men nu 15 x 15 cm rutor och sedan ihopvirkad.

Dessutom blev det skickat mängder av mössor, halsdukar och en trekantssjal. Halsdukarna som ligger längst till vänster är stickade i något som jag vill minnas hette borstad acryl eller något liknande. I alla fall brushed fanns med i namnet. Jag kan ha rejält fel på namnet och som den drullputta jag är så har jag givetvis inte banderollen kvar men jag kan lova att det var som att sticka tre kattungar. Det var så ljuvligt mjukt och gulligt. Dottern var behjälplig med att trolla fram tofsar till de tre mössorna längst ner till vänster. Tack snälla L B för alla de fina härliga garnerna. Nu har jag bomullsgarnen kvar men de får ligga till sig tills jag kommer på något riktigt bra att göra av dem. Det känns i alla fall gott att vi tillsammans kunnat skänka så mycket fjärrvärme till så många. Vardagslycka är att ha möjlighet att hjälpa och värma.

Häromdagen lyste solen så vackert men det blåste ishavsvindar rakt norrifrån. Kallt som själva vojvoj då men solen lockade fram glädjen och skuttet i kroppen. Jag hade varit och handlat och på utvägen köpte jag årets första glass. En liten isglass med extra is så att säga. Jag åt den där jag strävade fram i motvinden och jisses så gott det var. En och annan tittade lite fundersamt på mig och min isglass och på sätt och vis kan jag väl förstå dem men är man sugen så är man och då är man svårstoppad.

Igår när jag gick ifrån affären och hem så tog jag vägen över en stor gräsplan och in mellan husen och där såg det ut så här. Islossning? Flera centimeter tjocka issjok låg på gångstigen så förmodligen är det någon i huset intill som hackat loss och slängt ut över häcken. Det var ju på husets skuggsida så han kanske ville skynda på våren lite extra.

På min egen altan hade jag i morse fläckvis snö. Lite mysko. Det borde väl ha lagt sig jämnare eller inte fasen vet jag. Jag vet bara att jag ibland fiffilurar på saker som kanske kan uppfattas som lite märkliga. Men vad ska man göra. Man vill ju veta. Hmmm……jag kanske blir tvungen att sitta uppe någon natt och spana på hur vissa saker blir till.

Ja det var lite från mig. Jag måste nog erkänna att jag är förbaskat less på den här pandemiski*en. Nu är det ju ett helt år sedan någon tog i mig. Jag räknar inte en läkarundersökning jag var tvungen att gå på. Ett år sedan någon kramade mig. Fy farao så eländigt och jag tycker så jädra synd om mig själv ibland. Jag är ju en fysisk person som tar i människor jag talar med och kramas med alla som jag tycker om och som berör mig. Många kramar blir det. Men inte nu. Jag ska väl säga att jag inte för ett ögonblick är på väg att ge upp och slänga in handduken och börja uppföra mig som somliga Stockholmare. Långt därifrån. Jag hänger i med en dåres envishet för jag vill ju hänga med länge efter att pandemin är slut. Göra allt jag tycker är kul och umgås med kompisar och krama vänner och behövande. Skutta runt i tillvaron utan gränser. Så jag kämpar vidare med att hålla avstånd och tvätta händerna och bara umgås med min lilla ”bubbla” som består av dottern och barnbarnet. Men i alla fall……..fy farao för att inte få kramas.

Jag hoppas ni alla har en fin marsonsdag……..med eller utan is av något slag

10 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Essa
  Mar 10, 2021 @ 18:13:59

  Bästa Bibbi. Så mycket fin värme du kunnat tillverka av garnet du fick till skänks. Bilderna är verkligen inspirerande.
  Å bilden på den fläckvisa snön väcker ju onekligen en del funderingar. Vad hände där liksom?
  Här har vi för närvarande en klass-2-varning för snöfall och blåst inför morgondagen, så det lär bli mer än fläckvis 🌨 Burr!
  Allt gott och kram på avstånd 🧶

  Svara

  • bibbishantverk
   Mar 10, 2021 @ 21:16:04

   Hej och tack för att du tittar in. Det är alltid så härligt med kommentarer. De ger mig inspiration.
   Fy fabian för snöstorm nu. Du får bita dig fast i korkmattan så du inte flyger all världens väg. Det ska visst komma lite snö här också.
   Ha det så bra som du bara kan och fortsätt vara rädd om dig.
   Kram till dig från mig.

   Svara

 2. Carol
  Mar 10, 2021 @ 21:03:43

  Milda Matilda så mycket vackert och varmt du gjort🤩🧶 Helt fantastiskt! Dina fingrar måste röra sig som kolibrivingar! Att annat inte blir gjort är väl av mindre betydelse?😉
  Jaaa du, så lite kroppskontakt det varit detta år… Det är farligt för själen. Må det vända snaaart💕

  Svara

  • bibbishantverk
   Mar 10, 2021 @ 21:24:22

   Ja nog är det en välsignad tur att jag har haft tillgång till mycket garn under hela coronaåret för annars skulle jag väl ha fått nippran.
   En av mina grannar har en katt och jag försökte få fatt på den för att tvångskrama och tvångskela lite. Men den ville inte. Den drog järnet när jag försökte locka på den.
   Ja du pinglan det är mycket minus på kramsidan nu. Men det kommer att ändras framledes och då jädrar i min lilla låda.

   Svara

 3. raublom
  Mar 11, 2021 @ 11:43:13

  Vad fint att kunna glädja andra med sina alster, det gör nytta. Sänder en kram till dig för att du ska kunna känna att det finns andra som också känner likadant i dessa tider. 🤗

  Svara

  • bibbishantverk
   Mar 12, 2021 @ 19:52:02

   Ja nog har man det väldans bra som har möjlighet att sända fjärrvärme till dem som behöver.
   Kramen tar jag tacksamt emot för varenda kram är värdefull på vilket sätt den än uppenbarar sig.
   Kram tillbaka till dig

   Svara

 4. Bea E
  Mar 15, 2021 @ 20:59:44

  Hej Bibbi,
  Tack för ditt härliga nyhetsbrev. Du är en sådan glädjespridare och inspirationskraft. Så jättemycket fint du har stickat och skickat vidare, alla mössor och halsdukar mm. Tänk att få ha en så mjuk och gosig ”kattunge” runt halsen. Du är en alldeles ”fantastisk ängel med det största hjärtat” som finns av kärlek och omtänksamhet. Du är så duktig. Blir så betagen av allt du gör. Helt underbara filtar. Blev helt ”kär” i filt nr 3 också. Så småningom kan jag kanske klara av att virka en sådan när jag fått kläm på hur man virkar ihop alla mormorsrutorna.
  Ja ibland tappar vi alla farten – jag brukar tänka så när jag själv ”virrar omkring och det händer allt emellanåt” att det är dags för återhämtning och vila. Mina tankar går ofta till naturen. Den går till vintervila på hösten. För inget i naturen blommar hela året, men djupt ner i rötterna lagrar alla växter ljuset.
  Jag är också riktigt less på pandemin och alla restriktioner mm. Längtar också efter att få kramas och umgås med mina nära och kära. Men vi är inte där ännu. Tillsammans kämpar vi vidare med det vi gjort så länge nu med att tvätta händerna och hålla avstånd mm.
  Ha det så fint. Här kommer en massa håll-om-cyberkramar till dig.

  Svara

  • bibbishantverk
   Mar 17, 2021 @ 10:09:36

   Tack för alla fina och goa ord. Jag är inte särskilt duktig utan det har bara blivit så att stickningen och virkningen har blivit min pandemihobby nu när man inte kan leva som vanligt. Jag är så tacksam för att jag haft möjlighet att ägna så mycket tid åt det. Nu gör jag i alla fall lite nytta i min ensamhet.
   Men snart är det dags för rast och vila för som du skriver så kan man inte”blomma hela året”.
   Jag tar tacksamt emot alla hållomkramar och skickar en hel hög tillbaka till dig.

   Svara

  • bibbishantverk
   Mar 17, 2021 @ 12:07:47

   Glömde ju skriva……sätt full fart på mormorsrutevirkandet för det finns jättebra videor på youtube som visar hur man virkar eller syr ihop rutorna sedan. Annars hör du av dig till mig så skickar jag bilder och vi hjälps åt.
   Tillsammans du vet. Tjohoooooo!

   Svara

   • Bea E
    Mar 18, 2021 @ 23:43:55

    Hej i kvällen 😊 Åh det låter toppen att kunna se på YT om hur man virkar ihop mormorsrutor 👍 Tack snälla för tipset och din omtanke ❤
    Jag har precis börjat känna på att virka lite efter min axeloperation, så några månaders rehab till så hoppas jag att jag ska få fart på sticket och virket ❤ Ordet tillsammans värmer mitt hjärta. Tack för du delat med dig av det. Sov så gott. Cyberkramar i massor 🤗🤗

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Evas pysselsida

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Hantverkarglädje

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Soanspysselblogg

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

%d bloggare gillar detta: