Tack för i år

Det här året har ju varit annorlunda och inget annat likt. Många har varit sjuka och andra har klarat sig undan än så länge. Många har förlorat någon nära och andra sörjer över att de inte kunnat besöka sina gamla. Det här året har verkligen utsatt oss alla för prövningar. De flesta av oss har kämpat på väl och försökt vara försiktiga och jag tror det är så vi ska fortsätta långt in på nästa år.

Den här bilden får symbolisera hur jag ser på saken. Vi kan kalla den Tillsammans.

För det är så jag tror vi måste fortsätta kämpa. Tillsammans. Vi ska inte bara vara rädda om oss själva utan om alla andra också. Vi ska skydda och värna om oss själva och varandra. Gör vi det så tror jag att vi kommer att få tillbaka ljuset och glädjen, närheten och friheten igen. Det är värt att kämpa för. Det är värt att hålla avstånd och tvätta händerna för. Det är värt att avstå saker för. Det är värt allt för det är våra liv.

Tack till er alla som varit inne här hos mig under året. De kommentarer som lämnats har gjort mig varm i hjärtat och fått mig att blogga vidare. Nu är det snart slut på det här året och vi ska snart skriva 2021. Jag hoppas att även om det blir fortsatt kämpigt att ni alla kämpar på tillsammans och håller ut för det kommer en morgondag som vi ska ta väl hand om och förvalta.

Så tillsammans kämpar vi för att nå ljuset, glädjen, närheten och friheten igen. Så släpp inte taget och tappa aldrig hoppet utan fortsätt att kämpa. Tillsammans.

Jag önskar er alla ett gott slut på det gamla året och ett bättre nytt 2021.

12 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Carol
  Dec 30, 2020 @ 12:57:24

  Underbara du! Så hoppfullt och klokt du skriver (som alltid)! Alla ser fram emot att lämna 2020 för att det i sanning varit ett skitår men det kommer inte bli som vanligt genom ett trollslag bara för att vi skriver 2021! Vi får fortsätta hålla i och hålla ut… ett bra tag till. Och kanske att livet aldrig blir som det varit? Men kärleken kommer bära oss. Omsorg och glädje över allt det lilla! Vardagslyckorna som du brukar skrivs om. De kanske blir de stora lyckorna när resor och stora fester inte blir möjliga som förr? Vi får ställa om och börja i det lilla som blir vårt stora! Tillsammans blir det möjligt!
  Kram och tack för ännu ett år av dina fina, roliga, kloka och inspirerande inlägg!
  Du är en vardagshjälte Bibbi❤️

  Svara

  • bibbishantverk
   Dec 30, 2020 @ 14:17:03

   Kram och tack för fina goa ord och för att du är min vän. Nu siktar vi in oss på 2021 och jobbar stenhårt för att det ska bli ett mycket bättre år för oss alla.
   Vilken tur att vi fann varandra via Sticka och Skicka. Det är vardagslycka!
   Kram från en garngalning till en annan.

   Svara

 2. Eva
  Dec 30, 2020 @ 14:24:43

  Du har så rätt. Tillsammans blir vi starka och ska klara av den här prövningen. Vi säger varje dag hur lyckligt lottade vi är som bor på landet. Men såklart har vi saknat att fira julen med barn/barnbarn på riktigt.Istället blev det med ny teknik och familjeträff på datorn. Vi har minsann fått lära oss nya tekniska möjligheter.
  Nu blickar vi framåt och precis som du säger kan vi så småningom starta om i det lilla. Det kommer att bli hur stort som helst för oss.
  Jag vill önska dig ett fint avslut på detta knasiga år och så ses vi härinne med tillförsikt på 2021 . Kram från Eva

  Svara

  • bibbishantverk
   Dec 30, 2020 @ 14:30:52

   Ja om vi alla drar åt samma håll så kommer det att ordna sig till slut. Ni har ju så vackert och mysigt hos er på landet du, maken och Frazze. Jag tycker också att jag är lyckligt lottad som har så mycket att förströ mig med och joxa med. Om jag bara vill.
   Japp, vi ses nästa år. Kram till dig från mig

   Svara

 3. EvaP
  Dec 30, 2020 @ 14:56:27

  Gott Nytt År kära Bibbi! Dina mysiga blogginlägg har varit ett ljus i mörkret. Och som du säger, vi kämpar på, tillsammans! Distansjobbar, tvättar händer, använder munskydd och håller avstånd, så länge som krävs. Det hjälps ju inte annat. En jätte-jätte-kram till dej från andra sidan Bottenviken!!

  Svara

  • bibbishantverk
   Dec 30, 2020 @ 20:54:28

   Ja vi kämpar på och ger inte upp i första taget. Du har ju precis som jag mycket att pyssla med så oss går det då ingen nöd på även om man ibland tycker att det liknar skrutt att inte kunna få träffa alla man vill när man vill.
   Men jädrars vad jag ska kramas när det här är över.
   En riktigt stor, varm och tacksam kram tillbaka till dig från mig som till skillnad från dig är snölös.

   Svara

 4. L
  Dec 30, 2020 @ 21:38:49

  Gott Nytt År till dig Bibbi! Vi får alla hoppas att nästa år blir bättre, det SKA bli bättre. Kramar från mig

  L

  Svara

 5. Essa
  Dec 30, 2020 @ 22:07:45

  Bästa Bibbi. Tack så hjärtligt för dina fina blogginlägg och all inspiration du ger. Jag är så glad för den kontakt vi fått i ditt kommentarsfält.

  Mina mellandagar har till viss del ägnats åt att knöka kartonger, fulla med mössor och matchande sockor, som ska skickas till Slättmissionen. Å så kolla till och klura på garnlagret förstås.

  Allt gott till dig och de som läser dina inlägg. Stor och varm nyårskram från östra Värmland 🎉

  Svara

  • bibbishantverk
   Dec 31, 2020 @ 12:46:13

   Tack för fina ord. Jag får skicka tillbaka genom att säga att det faktiskt är ni som kommenterar som ger mig inspiration till att fortsätta så tack för det. Jag är också glad över alla nya vänner jag fått via bloggen.
   Heja dig som förser Slättmissionen med mera fjärrvärme. Jag ska också göra i ordning och skicka snart.
   En riktig Nyårsbamsekram skickas härmed till dig i östra Värmland från mig.

   Svara

 6. Bea E
  Dec 31, 2020 @ 00:41:47

  Hej bästa Bibbi och tack för ditt fina blogginlägg. Du lyser upp så mycket omkring dig och sprider så mycket glädje. Är så glad att jag ”hittade dig”.
  Nu är snart år 2020 tillända. Ett annorlunda och kämpigt år och även för många tror jag ett uppvaknandets år. Tänker på det goda som kommit ur Covid-19. Restauranger som lagade mat till sjukvårdspersonalen, många yngre som handlade för de äldre mm. Ingen kan göra allt men alla kan göra något.
  Som du skriver att tillsammans ska vi ta oss igenom det här. Tycker det är så hoppfullt och fint att ta med till nästa år.

  Önskar dig ett gott slut och och allt gott inför det nya året.
  Cyberkramar till dig från mig 💕

  Svara

  • bibbishantverk
   Dec 31, 2020 @ 12:51:14

   Ja du Bea många goda krafter har visat sig under denna pandemin. Människor som kämpar för sina medmänniskor och som ställer upp och hjälper. Unga människor som ser att de kan göra skillnad och som då växer i att vara behövda och ge omsorg.
   Det är ju så det ska vara. Tillsammans kan vi få det att fungera och tillsammans kan vi åtminstone försöka mota bort mörkret och släppa in ljuset.
   Jag är glad att ni ”hittat mig” och gett mig ny inspiration till att blogga.
   Skickar dig massor med ljusa nyårskramar till dig från mig.

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Evas pysselsida

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Hantverkarglädje

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Soanspysselblogg

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

%d bloggare gillar detta: