Åhej…….nu tar jag nya tag igen

Precis när jag nästan beslutat mig för att sluta blogga eftersom åren gjort att det blir längre och längre mellan varje inlägg och jag tappat farten och rytmen i skrivandet så dyker det upp ett mail ifrån en kvinna som följer bloggen och skriver så fint och som gör mig så glad och som får mig att känna lust och glädje i att skriva. Vilken vardagslycka. Tack snälla L för det jättefina mailet.

Den här pandemin har ju gjort att man är mer hemma och inne och det händer inte särskilt mycket och det kanske man ska vara tacksam för i dessa tider. Man lunkar på. Jag trivs ju med att lufsa omkring lite för mig själv men jag märker ju hur väldans lite det blir gjort trots att jag har så mycket tid. Jag väljer ju gärna bort tråkiga och besvärliga grejer för att istället ta fram stickningen eller läsa eller göra något annat skojsigt.

Nu har jag i alla fall tagit tag i det där med min lilla lila toalett en trappa upp. Jag har fått tag på en golvläggare som ska fixa golvet och lägga våtrumsmatta upp mot väggen och förhöja tröskeln. Dock finns det ju som vanligt ett litet men och i det här fallet är det att jag först ska riva bort listerna och måla väggarna. Sedan kommer han och fixar och trixar. Så jag behöver bara gå upp och ta tag i kofoten och börja bända och sedan upp med färgtråget och rollern och en pensel och sätta full fart. Jaaaa, jag ska. Snart. Jättesnart. Fortsättning följer i detta ämne.

Ni som läste förra inlägget blev ju varse om monstret i toan. Samma dag eller dagen efter så såg det ut så här när jag fällde upp locket

Nu har ni fått se hur dom parkerar sig och ligger i bak(!)håll. Så nu över till något roligare och trevligare.

Ni såg ju de stora lakansrullarna som jag lämnade iväg till min kompis G. Nu har jag fått tillbaka dem och paketerat och skickat ett hundratal (2 kg)till AFFC för vidare befordran Gambia och en liten sjukstuga där. Det finns ungefär lika mycket kvar men den sista leveransen kom så sent så den hann inte med innan tiden gick ut för den här insamlingen. De lindorna kommer att gå till en annan insamling som är ”tidlös”. Visst är det fantastiskt att gamla slitna lakan kan bli till något så bra som lindor som kan vara till hjälp i sjukvården.

Det mesta cirklar ju runt välgörenhetsarbete nu under pandemin när man inte kan flyga och flänga lite som man vill. Här är små små filtar som jag skickat till obduktionsavdelningen på Karolinska för att användas vid kistläggning av väldigt väldigt små bebisar. De är virkade i tekniken C2C, corner to corner eller som vi säger på svenska hörn till hörn och de första jag gjorde. Det var kul men nästa gång ska jag använda mig av grövre virknål men i det här fallet ville jag inte ha ”insyn”. Här kommer en länk till sidan jag använde mig av för att lära mig tekniken.

Ytterligare en vardagslycka damp ner hos mig hel oförhappandes. En av mina grannar som fått vattningshjälp ett par dagar när solen sken som mest och hon var på utflykt ringde på och gav mig det här, 15 vardagslyckor paketerade i ett gult sommarpaket.

En som legat i som en rackarns utter är dottern som förra helgen när vi sågs hade med sig 38 stycken fruktnät som hon virkat. Jag kommer att ha fruktnät till marknaderna i eviga tider. Men vad gör det, rätt som det är så kommer marknaderna igång igen och då är det väldans bra att ha grejer på lager eftersom jag själv inte tillverkat en endaste marknadsgrej sedan coronan bröt ut och det blev stopp på allt. Nu är ju dottern över trettio år men visst kan man väl räkna det här som barnarbete för hon är ju i alla fall mitt barn. Flink i fingrarna är hon tösen. Jag blir faktiskt jätteglad när jag tittar på den här högen med färgglada virkade fruktnät. Så mycket roligare att bära hem sina äpplen eller potatisar i ett rosa eller turkost nät.

Nu ska vi se om jag kan komma igång med bloggandet igen och göra inlägg lite oftare för det är ju ändå så himla kul med bloggeriet.

Jag hoppas ni alla har en riktigt fin onsdag……..med eller utan Piggelin.

6 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Carol
  Sep 09, 2020 @ 17:09:31

  Hoppas verkligen att du fortsätter blogga! För, för oss är det vardagslycka att hitta ett nytt härligt inlägg om livets underfundiga snurrande i en underbar Bibbis liv! Så fortsätt snälla🙏💻😁
  Hu vanligen att du hemsöks så av dessa vidriga flygfän! Jag avskyr dem! Minns hur jag brukade ligga och vara stel av fasa när de flög omkring i taket i sommarstugan när jag var typ 8-9 år.. det LÅTER ju som om det knastrar av deras flaxande!😳
  Toppenbra att du iaf hittat en som kan fixa golvet på toan när väl du fått eld i ”baken” och fått din del av avtalet gjort…🙃
  Vi i AFFC tackar så jättemycket för alla lindorna från dej och G! Det blir fantastiskt att binda om sår som ofta uppstår när de jobbar på fälten.
  Heja dottern med alla fruktnät. Hon måste vara stöpt i samma form som sin mor som också har lärkvingar när det gäller att skapa glädje, värme och kärlek till alla små i världen❤️
  Kram i Corona-tid

  Svara

  • bibbishantverk
   Sep 09, 2020 @ 17:16:34

   Ja du pinglan nu blev det ett inlägg även om jag höll på att få fnatt för dom hade lagt om allt och jag fattade ingenting. Kunde inte lägga in kategorier och etiketter så jag har mailat och bett om hjälp.
   Jag hör ju inte dom där långskranglarna men däremot vill jag inte heller ha dem i sovrummet för rätt som det är så ramlar dom ner i snoken på en när man ligger och läser.
   Eld i baken? Jag? Hm………

   Svara

 2. L
  Sep 09, 2020 @ 18:22:25

  Åh, nu blev jag rörd och glad när jag hittade ett inlägg igen och du ser Bibbi, det finns fler som får vardagslyckefeeling av dina härliga inlägg!

  Svara

  • bibbishantverk
   Sep 09, 2020 @ 20:42:34

   Så härligt att höra ifrån dig här också. Ord betyder så väldigt mycket och kan förändra grå dagar till glittrande dagar. Ord såväl skrivna som talade kan sätta fin guldkant på tillvaron och ge extra energier. Så nu är det dags för mig att ta nya tag igen.

   Svara

 3. Essa
  Sep 10, 2020 @ 20:58:09

  Bästa Bibbi. Även jag tycker att det är en vardagslycka när dina blogginlägg dyker upp. Om det skulle ta lite tid mellan inläggen gör ingenting. Jag väntar gärna tills din inspiration att skriva några rader om stort och smått infinner sig.
  Dessutom, tack för dina tips i ditt förra inlägg kring vad lakan kan användas till. Jag har, genom åren, haft svårt att göra mig av med ”kan-vara-bra-att-ha-textilier” och har sparat en del. Nu har jag konkreta tips kring vad jag kan använda dessa till. Tack!
  Allt gott och de bästa hälsningar från östra Värmland.

  Svara

  • bibbishantverk
   Sep 11, 2020 @ 10:23:46

   Men tusen tack för så fina och värmande ord.
   Som jag skrev ovan så ger ord, skrivna som talade, energier och nu är jag ju proppfull med bloggenergi.
   Visst är det bra när man kan tipsa varandra om bra saker att göra med sina sparade skatter. Jag har ju också lite svårt att slänga ”bra-att-ha-saker” för rätt som det är så kan de ju faktiskt vara väldans bra att ha.
   Kan kanske tillägga att tygblöjorna måste sicksackas runt om innan leverans. Lindorna städar man bara från trådar.
   Men hur fasen stavar man till sicksack…..zigzag……äsch..*fiffilurar*.

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Evas pysselsida

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Hantverkarglädje

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Soanspysselblogg

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

%d bloggare gillar detta: