Livet på sparlåga är helt ok

Den här coronapandemin har gjort att man får vara lite mer försiktig och inte komma för nära. För mig har det väl egentligen inte inneburit så stora förändringar i livshållningen sedan jag blev ensam för fyra år sedan. Jag tufflar på i min egen lilla takt men har upptäckt att jag krympt min värld ännu mer än tidigare.  Inget jag på något sätt mår dåligt av men jag märker att jag lätt har halkat in i en avskildhet som är självvald och som känns trygg, bekväm och ombonad. Jag vet inte om det är på gott eller ont men just nu känns det bra men nog ska det bli skönt när och om världen blir som vanligt igen och man kan mötas och kramas och vara nära varandra igen. Jag saknar kramarna från dottern, barnbarnet och mina vänner. En granne sa så här till mig häromdagen ”- det är ingen som har rört mig på flera månader”. Precis då kändes den känslan så sorgligt ensam.

I och med att det inte är några marknader så har ju skaparlustan helt tagit semester och jag har inte lyckats få till något nytt och skojsigt till nästa marknad när den nu kommer. Däremot har jag legat i som en utter med att sticka och skicka. Jag fick ju massor av garn av min vän C men jag har efter det fått hem en laddning till. Hon hade massor av garn som hon behövde bli av med och då var jag ju med som ”hönan på snor’n” och beställde en hel drös med nystan. Jag betalade givetvis för frakten och såg till så att en extra slant hamnade på ett ställe som ligger C varmt om hjärtat.  Så här såg det ut på mitt köksbord efter att jag packat upp det paketet.

DSCN1184

Bomullsgarnerna längst ut till höger lade dottern rabarber på och  virkar och tillverkar för fulla muggar. Hon har energi den tösen.  Nystanen längst ut till vänster, 8 stycken, har jag stickat EPB-mössor av men dom ligger i en påse och väntar på att någon ska fästa trådarna och sy ihop dem. Någon blir förmodligen jag själv och det är därför det tar tid för att fästa trådar och sy ihop är inte det minsta kul. Sticka är kul men det där med efterarbetet, njaaaäääää.  Alla acrylgarnerna på bilden ska användas till fjärrvärmestickning. Jag är en lycklig människa. Jag är rik. Jag brukar säga att har man bara garn och böcker så är jag inte fattig. Vardagslycka för mig kan vara att ha mycket garn och får förmånen att sticka och skicka fjärrvärme till dem som behöver.

Jag skickade lite som jag hade i min välgörenhetslåda till en privat insamling till ett BB i Tanzania. En barnmorska som skulle åka ner ville ha lite stickat att ta med sig. Alla vet faktiskt inte att det kan bli kallt om nätterna även i afrikanska länder och att de små nyfödda då har svårt att hålla värmen men så är det. En liten mössa kan då rädda liv.  Så från mig fick hon med sig det här en liten bomullsfilt (ligger i lådan) som är stickad av en flicka inom omsorgen i Eskilstuna, ett par små tossor som dottern virkat, två yemenvästar och 9 mössor. Det är härligt så mycket det kan gå i en så liten kartong.

DSCN0967

Lite fler mössor till Läkarmissionen. Den lilla gula mössan längst till höger är stickad av min 90-åriga granne som gärna är med och sprider värme till världen. Fler mössor från henne kommer i ett annat inlägg.

DSCN1124

Tänk så mycket värme en pandemi kan medföra för dem som fryser. Plus att jag aldrig har tråkigt. Jag borde väl dammsuga och damma, sådana saker som tanter gör men ofta så smiter jag ifrån de sysslorna och stickar istället. Jag har svart bälte i att smita från tråkiga saker. Hmmm…..jag har nog svart bälte i att äta också.

En som inte smiter är dottern som både bakat jättegoda bananmuffins och virkat fruktnät som jag ska ta med mig ut när det blir marknad sedan.

DSCN1141

DSCN1155

Usch nu måste jag väl erkänna något som är typiskt mej. Dottern hade bakat kanongoda muffins med vit choklad och röda vinbär i. Jag fick en påse med tillsägelsen att jag inte skulle moffa i mig alla själv utan bjuda mina grannar. Mina grannar var på landet så nog fasen moffade jag i mig alla………utom en. Den gav jag till en tant längre bort i längan och tänkte att det skulle freda mitt dåliga samvete. Det gjorde det inte. Fy mig. Jag har karaktär som en badanka.  Så dom fina muffinsarna finns inte ens på bild för det gick så rasande snabbt och smidigt att glufsa i mig dessa. Inte undra på att jag är rund som en boll.

Inte nog med att min karaktär lämnar mycket i övrigt att önska, jag är lat och bekväm också. Det spelar ju ingen roll om jag går i pyjamasbyxor och nattlinne en hel dag när jag ändå inte ska träffa någon som ska komma in till mig. Dessutom spelar det ingen roll vad jag har på mig om jag går ut  här utanför heller för alla grannar i längan är så vana vid mig att de inte lyfter på ögonbrynet inför mina ibland något udda kreationer.

DSCN1145

Mysuniformen på som ni ser och det är så jädrans skönt när man har något som inte sitter åt någonstans utan bara sitter löst på kroppen så att volangerna man har runt midjan får fritt spelrum. Fram för mer social olydnad! Gå i pyjamas hela dagen och bara mys!

När jag nu skriver om att klä mig bekvämt så kan jag passa på att meddela min semestrande vän T att det var tur att det inte blev något badande. Baddräkten jag hittade efter ivrigt sökande har jag inte använt på flera år och den passade. INTE. Inte alls. Så det där med bada får jag nog ta mig en funderare på.

Jag hoppas ni alla har en fin dag……..med eller utan garn och för små baddräkter

 

 

10 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Carol Thuresson
  Jul 12, 2020 @ 14:07:11

  Oj så många nystan det fick plats i lådan som kom söderifrån! Packaren har nog svart bälte i åatt knö ner så mkt som möjligt i lådor…😅🙄
  Så fint du skriver om denna påtvingade ensamhet. Det behöver inte bara betyda elände och depression. Du har vänt den till en liten ljuvlig fabrik av vänlighet och värme❤️ Fint Bibbi, mycket fint❤️

  Svara

  • bibbishantverk
   Jul 13, 2020 @ 18:44:24

   Ja du den packaren går inte av för hackor. Nu har jag garner så jag klarar mig ett tag. Men vet du vad jag gjorde slut på först…….jo just, det rosa. Jag älskar rosa.
   Var rädd om dig min vän.

   Svara

 2. Heljeredsbackar
  Jul 13, 2020 @ 16:22:41

  Hej Bibbi, Jag har nyligen anmält mig till att få ditt nyhetsbrev. Är så glad att jag ”hittade dig”. Så mycket fint du stickar och sänder vidare. Du är så fantastiskt. Känner igen mig en hel del i det du skriver om att klä mig bekvämt, jag smiter också från att damma och dammsuga, gillar också hembakat, gillar att sticka och virka. Är nybörjare där också men det blir lite mössor och halsdukar till mina barnbarn, något litet täcke till mina barnbarns dockvagnar och lite andra små saker. Tack för du finns och allt du delar med dig av. Hoppas du har en fin dag. Hälsningar och kram Birgitta Ernedotter

  ________________________________

  Svara

  • bibbishantverk
   Jul 13, 2020 @ 18:41:41

   Hej hopp och välkommen in hit till mig Birgitta. Det är så roligt när någon skriver lite i kommentarerna. Det är det som får mig att vilja fortsätta blogga för annars känns det ibland som om jag ”pratar” med mig själv.
   Du är också jätteduktig och stickar och fixar värmande plagg till dina barnbarn.
   Precis som du så gör jag små plagg och små grejer. Det ska gå snabbt och lätt.
   Tack för att du kom in och spred en väldig massa glädje här.
   Var rädd om dig. Kram

   Svara

 3. EvaP
  Jul 14, 2020 @ 14:21:48

  Karaktär som en badanka 🙂 Du uttrycker dig alltid så festligt. Jag blir så glad av dina inlägg, Och det behövs sannerligen i dessa tider! Så gulliga saker du och dottern stickar och virkar. Många kramar från andra sidan Bottenviken!

  Svara

  • bibbishantverk
   Jul 14, 2020 @ 15:19:28

   Härligt att jag kan göra någon glad med mina ord. Eftersom det är totalt noll med kramar här så river jag tacksamt åt mig alla de många kramarna från dig.
   Ha det fint och fortsätt att vara rädd om dig.

   Svara

 4. Essa
  Jul 18, 2020 @ 21:36:25

  Bästa Bibbi. Jag har följt din blogg på avstånd, d v s utan att kommentera, en tid och har verkligen uppskattat den. Stort tack för all inspiration!
  Har hjälpstickat och -virkat en del alster som jag lagt på hög och försöker just nu klura ut bra sätt att paketera mina bidrag på när jag ska skicka dem vidare.
  Allt gott från östra Värmland.

  Svara

  • bibbishantverk
   Jul 19, 2020 @ 10:02:43

   Hej och välkommen hit. Jag blir ju jätteglad när någon hör av sig i kommentarsfältet. Det ger mig extra inspiration och en väldig massa glädje.
   Det finns många sätt att paketera på. T ex lägg i en plastkasse/plastpåse, sug ut luften, tejpa ihop och ta sedan så stor bit av en brun papperskasse och slå runt som omslagspapper. Tejpa ihop väl och…..voila….ett bra paket.
   Min vän C slår in i dubbla plastkassar och tejpar väl och ser till så att adress och avsändare syns väl. Det kan man skriva på en vit lapp och klistra på.
   Man tager vad man haver och provar sig fram till vad som känns rätt. Jag samlar ju på kartonger. Stora i wellpapp och små som t ex pinnglasskartonger. Allt går att använda. Hoppas det här kan hjälpa dig att hitta ditt ”skickatänkande” och göra det enkelt.
   Det skulle vara skoj att veta vad det är du stickar och virkar.
   Må gott och se till att vara rädd om dig.

   Svara

   • Essa
    Jul 19, 2020 @ 17:59:52

    Tack så hjärtligt för tipsen kring olika kreativa sätt hur en kan paketera. Jag uppskattar dem verkligen.
    Jag stickar och virkar en del till de allra minsta. För närvarande har det blivit EPB-mössor, som ska skickas till Läkarmissionens aktuella insamling. Jag har även stickat och skickat till andra projekt som det t ex tipsats om i olika bloggar.
    Jag tycker också att det är roligt att sticka sockor till något äldre barn, och försöker då hitta lämpliga restgarner så att jag även kan skicka med en matchande mössa.
    När jag virkar blir det oftast babyfiltar. Jag har några nu som jag funderar på att komplettera med småplagg så att det, så långt som möjligt, blir färdiga babypaket:
    Allt gott och än en gång tack för tipsen!

   • bibbishantverk
    Jul 19, 2020 @ 18:21:26

    En sak till. Se till så att du köper en rulle bred packtejp för det är nödvändigt att ha. De smala tunna tejparna som man använder i hushållet så att säga tål inte så hårda tag som ett paket kan bli utsatt för. Packtejp finns ofta att köpa även i välsorterade ICA-butiker och andra.
    Folk undrar ofta om jag har aktier i tejpbranschen för jag har ju även svart bälte i att tejpa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Evas pysselsida

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Hantverkarglädje

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Soanspysselblogg

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

%d bloggare gillar detta: