Nu är det jul igen……eller hur var det

Man skulle kunna tro att det är jul igen när man får avi om att man har ett paket att hämta hos Schenkerombudet. Jag hojade dit och hämtade upp det stora paketet och försökte ta mig hem så fort som möjligt eftersom jag var så nyfiken på innehållet.

När man får paket från vännen C så är det som att det är julafton trots att det är maj. Jag vet ingen som kan lyckas trycka i och få plats med så mycket grejer i en kartong som hon. Ibland har jag packat upp kartongen för att fota och sedan när jag ska lägga tillbaka grejerna i kartongen så går det inte hur jag än bär mig åt. Hon är en mästare i att packa den gode C.  Det är alltid spännande att dunsa ner paketet på köksbordet och sedan öppna. Här ska ni få se:

DSCN0961

Böcker och servetter och ett fint kort. Jag hade nästan lite halvpanik när mitt förråd av böcker började sina här hemma och det inte går att handla hos t ex Röda Korset för dom har stängt p g a corona. Då är det guld när det dimper ner ny läsning. Är det sorgliga böcker har jag ju fina servetter att torka nosen med om tårarna rinner.  Inte nog med allt detta för paketet innehöll även:

DSCN0963

En väldig massa garn. Det melerade rosaröda har redan blivit en mössa och det stora ljusrosa 200g-nystanet har jag hittills stickat 4 prematurmössor av och kommer att räcka till många fler. Allt garn jag får använder jag till hjälpstickning eller som vi brukar kalla det fjärrvärme då det värmer små barn i fjärran länder.  Det stora grova gröna bomullsgarnet på konen ska jag sticka bindor av.  Allt går åt och i dessa tider är det underbart att ha stort lager av både garn och böcker.  Jag skulle vilja ha ett stort lager glass också men det har jag inte och det kommer jag aldrig att kunna ha eftersom jag äter upp all glass så fort den kommer innanför min dörr. Karaktär som en silverfisk.

Fler saker som får en att tro att det är jul igen är när det ser ut så här när man vaknar och slår upp sina blå

DSCN0982

Näääää jag vill inte. Jag som nästan kommit till skott med att göra i ordning så man kunde sitta ute.  Det kröp ner till 2 grader plus och det blåste rak nordlig vind så det var kallt som själva vojvoj.  Då blir jag påmind igen om hur bra jag har det. Tak över huvudet, värme, mat för dagen och goa kläder. Saker som man tar för givet men som inte är det för alla.  Jag känner stor tacksamhet och försöker på olika sätt att hjälpa till med det lilla jag kan till dem som inte har det lika bra. Här är ett gäng mössor som jag stickat med garn som skickats till mig tidigare av vännen C. Dessa mössor har gått till Slättmissionen i Skara som skickar till lite olika ställen i världen men man vet att det kommer fram. Alla mössor stickade av garner som köpts på second hand t ex Erikshjälpen.

DSCN0893

Jag är absolut ingen bättre människa än någon annan och jag försöker inte göra mig viktig men vad jag vill visa är att man kan göra något litet, pyttelitet och det hjälper. En pytteliten mössa kan rädda livet på en nyfödd som inte kan hålla den egna kroppsvärmen under kalla nätter.  Så om man nu inte kan sticka eller virka själv så kan man köpa billigt garn på loppis och second hand och ge till någon som gillar att handarbeta och sedan kan man gemensamt skicka sin lilla gåva dit där den behövs allra mest.  Det är inte mängden som är viktig utan tanken och omtanken bakom och arbetet med varma händer som stickar och virkar in kärlek i det lilla plagget. Det är det viktigaste.

Nu måste jag då berätta att min vän C som skickar garn till mig är en utomordentligt duktig stickerska själv men hon stickar åt andra projekt än jag gör och har en hel friggebod fylld med garn och böcker som hon köpt på loppis och som hon tar av och skickar.  Det är vardagslycka att ha förmågan att ge.

Jag ska göra några inlägg med lite som jag skickat nu under maj och därmed också lämna länkar så ni kan läsa själva om destinationerna.

Ha det så bra som ni bara kan……..med eller utan snö i maj

 

 

6 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Carol
  Maj 14, 2020 @ 13:11:40

  Något av bästa med jul är ju att det snart är ett nytt år! Det känns som man går runt och bara väntar på att detta smittande ska försvinna! Det lär det ju inte göra men att vi kan få liite mer vanlighet i tillvaron. Som ett nytt år, för jag hoppas vi lärt oss en väldans mycket dessa månader.
  Så underbara mössor du gjort!❤️ Du måste tagit fram turbostickorna denna vinter! Och nu blir det ännu fler😍 Tänk alla mammors lycka när de kan få en sån färgklick att ha på sitt lilla pytteknytte! Det blir vardagslycka i kvadrat för dem🎁
  Och böcker bör man ha… hur ska det gå annars? Stackars er som inte har nån loppis öppen där😢 Här i B har vi åtminstone fyra öppna. Och på mitt bibliotek har de en korg med utrensningsböcker och cds. Så det är bara att plocka på sig eller betala en symbolisk summa.
  Ha en underbar dag kära Bibbi och hoppas snön nu visat sig för allra sista gången!❤️

  Svara

  • bibbishantverk
   Maj 14, 2020 @ 13:49:02

   Ja mösstillverkning startade ju med Kyrkkaffebloggen där jag fick läsa om hur mammor fick ta hem sina barn inslagna i tidningspapper för att kunna hålla värmen. Då blev det mössor och yemenvästar för hela slanten.
   Numera blir det mössor i alla storlekar men dock bara till barn och ibland en och annan yemenväst.
   Tack för allt garn finaste Carol. Du kanske får ett trevligt kort framledes för det brukar man få.
   Vad gäller loppisar och sådant så ska jag ju inte vistas på sådana platser just nu eftersom jag tillhör riskgrupperna.
   Men nu har jag så jag klarar mig över hela sommaren. Kramelikram.

   Svara

 2. Carol
  Maj 14, 2020 @ 14:37:32

  ❤️❤️ Jag fick ett Tack-brev från Ingrid på Slättmissionen häromdan ”för alla mössor”! Jag förstod inte, eftersom jag inte skickat dit på evigheter! Men nuuu fattar jag😍Tack Bibbi för att du stickar för oss båda!✌️

  Svara

 3. Eva
  Maj 19, 2020 @ 17:20:36

  Åhhh så många härliga mössor. Det är verkligen ett fint initiativ . Jag var med förut och gjorde babypaket på Röda korset. Men så upphörde det och det blev omorganisering m.m. Nu stickar jag mest till barnbarnen , vänners barn och dåochdå till mig själv. Man har ofta tur att hitta garn i secondhandaffärer.
  Vädret har inte varit kul på sistone. Frostkalla nätter så man har fått bära in eller bädda om plantor. Nu får det bannemig bli lite majsköna dagar tycker jag.
  Ha det fint. Kram Eva

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Evas pysselsida

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Hantverkarglädje

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Soanspysselblogg

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

%d bloggare gillar detta: