De’ ä’ mycke’ nu

Tiden bara rusar iväg. Man kan ju inte precis säga att den går som tåget för dessa går ju numera endast i undantagsfall.  Det är i alla fall söndag och solen skiner. Det blåser hårt och har gjort så några dagar men ännu har inget av det jag har står ute flugit sin kos. Barnbarnet var här och jobbade en eftermiddag och då tog han och vände utebordet upp och ner så skivan blev liggande mot golvet och benen fick spreta uppåt. Då blev det i alla fall inget vindfång. F ö tycker jag det är otäckt när det blåser. Jag är skiträdd att något ska komma farande genom luften eller min värsta fantasi är ju att taket ska blåsa av och jag ska ligga där under fladdrande täcke endast iklädd ett nattlinne från ICA Maxi. Nä fy vilken mardröm.

Några som kanske klarar sig fint i blåsten är träden nere vid Idunplan här i stan för dom håller varandra i handen på något sätt och det ser så gulligt ut. Det är väl så vi ska göra när det blåser snålt både ute i naturen och inne i själva livet. Hålla varandra i handen och vara till stöd.

DSCN0391

Ibland när jag pysslar med mina hantverk så använder jag mig av kottar, stenar, grenar och lite av varje. Något som jag haft svårt att få tag på är lärkkottar. Dessa brukar jag använda när jag gör små julgrupper. Nu har jag hittat ett stort fint lärkträd men det står på en villatomt och jag har gått förbi där väldigt ofta för att se om turen varit framme och några kottar hamnat på trottoaren utanför. Gissa hur glad jag blev när den här stora grenen full av kottar låg precis på min promenadväg. Jag var på väg till stan men jag tog grenen och skenade hemåt igen i full fart för att ha kottgrenen i säkert förvar. Man är väl helknäpp men det är väl en rejäl vardagslycka när saker man sökt dyker upp mitt framför nosen på en och gratis dessutom. Jag hade i o f s funderingar på att gå och ringa på och fråga om jag kunde få plocka nedfallna grenar som låg på deras gräsmatta men nu slapp jag ju det.

DSCN0404

Jag opererade mig före jul och det är inte förrän nu som jag börjar känna mig helt ok fullt ut. Det tar på humöret att inte vara okay och då blir jag varse hur bortskämd man egentligen är. Man tar för givet att man ska vara frisk och att allt ska fungera.  Nu funkar det ju inte riktigt så och man ska nog försöka vara lite ödmjuk och tacksam för det man har och att man får vara skapligt frisk.  Tur att man inte vet vad morgondagen för med sig.

Lite humor i allvaret. Om det skulle vara så att man hungrar efter både det själsliga och det lekamliga så kan man med stor tillförsikt ge sig av till City Gross för där finns det att inhandla detta på burk minsann. Undrar om bönerna är Ave Maria eller Fader vår eller en blandning av alla böner vi har.  Håll till godo

DSCN0444

Jag är ju lite språkpolis ibland. Böner på burk torde väl vara bönor på burk men ytterligare ett stavfel på den lilla lappen gör mig lite trött. kilpp! Ska det betyda klipp eller är det någon hemlig kod för CityGross-medlemmar. Ja ja jag borde inte bry mig om sådant här men det stör mig. Lite. Eller ganska mycket. Hur som helst så var detta mitt första och förmodligen sista besök på City Gross. De grejer jag kunde tänkas handla där är billigare på Lidl och Willys.

Nu när man inte varit helt kurant så har ju det mesta gått med knapp styrfart och med visst motstånd. Jag har ju fått så mycket garn av min vän C och det ska ju användas till fjärrvärme så jag har stickat mössor i olika storlekar som ska få fara iväg ut i världen. C köper ju väldigt mycket garn på second hand typ Erikshjälpen och allt kommer till nytta. Jag blandar restgarnerna friskt i mössorna. En liten mössa och en yemenväst kan få en liten baby att överleva nattkylan.  Jag ska skriva lite mer om det i ett annat inlägg.

Själva stickandet är det ju ingen fara med för det rullar på när man tittar på tv. Det är ju först senare som det träliga infinner sig. Att fästa trådar. Varenda gång när jag sitter med en hög mössor där trådarna ska fästas så säger jag till mig själv att varför i jisses fäster du inte trådarna direkt när en mössa är färdig? Ja varför gör man inte det när man vet hur man kommer att sitta och gnöla när det är dags för trådfästning av hela högen. Nu har jag lite att gnöla om igen och fler till är gjorda efter att jag tagit den här bilden.

DSCN0606

Det är också en vardagslycka att ha möjlighet att vara en hjälpande hand. Jag har så mycket och är så tacksam för det och delar gärna med mig.

Nu har jag dessutom hittat ett nytt sätt att hjälpa också. Jag har ju med ljus och lykta sökt kontakt med olika ställen som tar hand om kattor som far illa. Ingen av de ställena har svarat inom rimlig tid (1-2 mån) så jag var på väg att ge upp och slutade samla i hallhörnet. Men så häromdagen fick jag kontakt med en ideell förening som svarade två timmar efter att jag mailat och som sedan dök upp samma kväll och hämtade 18 stora burkar kattmat och 2 påsar torrfoder. Det känns härligt att kunna sponsra en fungerande verksamhet. Som sagt, vardagslycka kan vara att ge.

DSCN0642

Ja det var lite nytt från mig efter en tids frånvaro. Nu går vi mot ljusa tider igen och det känns märkligt eftersom det inte varit någon vinter. Jo det var visst vinter i en eller två dagar här för jag hann i alla fall fotografera snön på baksidan och plocka fram snöskyffeln. Nu har snöskyffeln fått stå kvar ute för en av mina grannar säger att om jag ställer in den i boden igen då jädrar blir det vinter och snö. Så den får stå ute och vädra sig tills man kan vara bergsäker på att det inte kommer mer snö.

Jag hoppas ni alla har fina dagar …….med eller utan böner på burk

 

10 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Ninna
  Feb 24, 2020 @ 22:33:19

  Roligt du är tillbaka på nätet! Jag undrade faktiskt för bara några dagar sedan.
  Ja vinden har varit hemsk här också. Fast i dag har det varit riktigt skönt! Hoppas det fortsätter på det viset.

  Som du är jag en riktig språkpolis. Och många är de skyltar, reklamblad osv som man inte vet om man ska skratta eller gråta åt. men värst kan jag tycka det är, när en bloggare som påstår sig vara författaraspirant och skriver på manus, inte ens kan få till ett blogginläggg med korrekt svenska. Okay! Misstag kan vem som helst göra! Men i inlägg efter inlägg? Och man kan faktiskt gå in i efterhand och rätta till. Fast inte när man skriver en kommentar på nån annans blogg. Hehe..

  Imponerande det där du stickar! Jag avskyr fästa trådar, och därför undviker jag som pesten att sticka nåt i olika färger. Så de där mössorna du har liggande på bordet – nej, såna hade jag aldrig gett mig på. Men de är otroligt fina! Helt klart!

  Svara

  • bibbishantverk
   Feb 24, 2020 @ 22:44:55

   Ibland tappar man liksom sugen och kommer ifrån bloggandet fast man egentligen tycker att det är så roligt.
   Men en kommentar kan få en att få ny glädje i skrivandet plus att jag fick ett så fint mail från en kvinna som läser här.
   Så tusen tack för din kommentar.
   Jag ska snoka lite inne hos dig också.

   Svara

   • Ninna
    Feb 24, 2020 @ 22:48:21

    jag är också lite sugtappad för närvarande. Har väl generellt sett gått lite upp och ner med bloggandet mot hur det var förr.
    Å andra sidan har det blivit andra saker som upptar tiden, och ibland kan jag fråga mig själv: Varför skriver jag inte om det? Men man kommer väl igen, förr eller senare.

   • bibbishantverk
    Feb 24, 2020 @ 22:52:40

    Jag brukar ju säga att livet är fullt av tappade sugar så jag ska hålla hårt i min men ibland mattas man och nog är det väl så att var sak har sin tid.
    Ibland känns det som om orden tar slut fast man har så mycket att berätta.

   • Ninna
    Feb 24, 2020 @ 22:56:42

    Ja visst är det så! Ibland är det som en jättetröskel man inte kan kliva över framför skrivandet, trots att man också har lust också!
    Som du säger, var sak har sin tid.

   • bibbishantverk
    Feb 24, 2020 @ 22:58:10

    Men vi kommer igen både du och jag.
    Lite rast och vila mellan varven skadar inte.
    Nu tar vi nya tag. Heja oss!
    Nu ska jag titta på ett naturprogram på tv innan det är dags att krypa ner i renbäddad säng.
    Sov gott när det är dags för dig att törna in.

   • Ninna
    Feb 24, 2020 @ 23:00:11

    Tänkte jag skulle läsa en stund, har minsann kommit i gång med sånt igen. Har varit en längre period… hm… Läser faktiskt böckerna om Isfolket.
    Det gäller att inte somna för tidigt, för då kan man vakna okristligt tidigt också. Suss gott du med!

 2. Carol
  Feb 28, 2020 @ 16:48:43

  Vilken ljuvlig bild på träden som håller ihop i vått och torrt! Den bar en fin påminnelse hur det behöver vara när det stormar ikring en..❤️ För nog har det stormat både ute och inne och i världen i stort nu😢 Kära nån så vi behöver hjälpas åt med det vi kan! Och du har svart bälte i fjärrvärme – helt klart! Vilket berg av finfina mössor😍 Stickar du så du dessutom måste sy ihop mössan? Det skulle få mej att ha ett lika stort berg av tappade sysugar… Har du testat Russian join? Det är ett sätt att sy ihop trådändar så man inte behöver fästa sedan. Jag har inte provat själv men ser flera som går över till det när de stickar/virkar hjälpvärme av smånystan. Googla på det!
  Fantastiskt med lärkgrenen som låg där helt gratis till dej, Bibbi. Det är lycka det!
  Inte visste jag att du samlar till hungrande katter! Du har ett hjärta för så många du…Bless you💕

  Svara

 3. Lollo
  Mar 08, 2020 @ 02:26:15

  Hoppas att du är kurant nu då, nr det gått ytterligare en liten tid.
  Har inte varit här på evigheter, men nu gör jag en räd bland gamla bloggvänner …
  Kram

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Evas pysselsida

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Hantverkarglädje

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Soanspysselblogg

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

%d bloggare gillar detta: