Äntligen klara

Nu har jag gjort allt jag skulle göra.  Nästan. Kvastarna är klara och dukarna strukna men gökuret har inte fått sina nya visare. Men serru det kommer nog en dag när jag är sugen på att dejta göken. F ö levde gökskrället farligt häromsistens när barnbarnet och dottern var här och vi spelade spel.

Det flaxas vilt med armar och ibland även med benen vid spelbordet. Jag hade slagit upp en väldans stor mugg med kaffe men den fick sig en snyting så den välte. Över mig, över bordet, ner på golvet och eftersom det inte finns något rakt  i det här huset så rann givetvis kaffet i sydlig riktning.  Just i den riktningen var gökuret parkerat på golvet och banne mig om det inte rann ända fram innan dottern hann fram med trasan.

Själv fick jag rulla ihop klänningen och försöka ta mig ut till toan med kaffet rinnande efter benen. Ja jädrans. Så kan det gå. Men vi har förfärligt roligt när vi ”leker”.

Hmmm…….kanske vore läge att fixa till gökuret innan nästa speldag för då vet man aldrig vad som händer.

Något som i alla fall är klart är målning, dekorering och lackning av kvastarna samt överdragens trådar är fästa så nu sitter de på plats.

DSC04104.JPG

Små dukar är strukna och ett par kuddvar från Kan o Vill har fått innerkuddar.

DSC04078.JPG

Jag kan väl inte för mitt liv påstå att jag legat i som en utter men jag maler sakta på. Ibland. Ibland inte.  Det har varit tunga veckor ett tag nu men det får reda sig.

Vackra vårblommor från landet är så rart på bordet. Tack snälla B.

DSC04123

Varenda gång jag tar ett kort av något på bordet så påminns jag om att det snart är ett år sedan som jag bytte köksbord från ett stort som en landningsbana på ett hangarfartyg till ett mycket mindre med nedfällbara klaffar. Det nya köksbordet är ju inte nytt utan ganska gammalt. Från 40-talet. Jag hade bestämt mig för att måla om det och sandpappra lite här och där. Har jag gjort det? Nä, det har jag inte. Som sagt det går banne mig inte fort någonting numera. Jag känner inte igen mig själv och ibland är det faktiskt ganska skrämmande.  Nya tag måste tas och det blir nog lite lättare nu när det blir sommar hoppas jag. Livet är fullt av tappade sugar så inte ska det bli en till härifrån inte.

Jag hoppas ni alla har en fin söndag…….med eller utan sysslor

5 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Kina Hellquist
  Maj 05, 2019 @ 15:57:14

  Ja kära nån! Jag tycker det är full fart på dig jag! Själv sitter jag som en gök utan vingar. Helt stilla m.a.o. Ha en bra dag!

  Svara

  • bibbishantverk
   Maj 05, 2019 @ 16:12:34

   Härligt att någon tycker det är fart på det här tantskrället. Tack snälla du.
   Det finns säkert någon anledning till att du är stilla. Ibland behöver man det.

   Svara

 2. Carol
  Maj 05, 2019 @ 18:24:00

  Jag håller med Kina! Det är ju en massa fint du gjort… kvastarna är underbara!😍 och är det så där de små dukarna ser ut som stjärnor som lyser upp tillvaron🌟 Vilken tur att göken inte dränktes… tror nämligen inte de är simkunniga.
  En till sak du gjort, ja två faktiskt, är att ha fått igång MEJ att rensa hemma! Och DET är minsann inte någon annan som lyckats med sedan vi flyttade till mindre för 13 år sedan! Så en galet stor eloge till dej, Bibbi för det!
  OCH jag har inte köpt en endaste bok på SJU veckor… Så tack för att du finns med din blogg och raka råd! Du peppar och hjälper på såå många sätt.💗⭐️

  Svara

  • bibbishantverk
   Maj 05, 2019 @ 19:33:09

   Du Carol är ju helt suverän som vågat och orkat ta tag i jobbiga saker. Du gör storverk just nu. HEJA DIG!
   Tack för fina ord också. Kina och du gjorde mig glad i hela kroppen.

   Svara

 3. Eva
  Maj 15, 2019 @ 13:34:56

  Kvastarna är ju hur läckra som helst. Jag har också stickat kläder till kvastar men ditt sätt att pynta dem blev något extra.
  Jag gläder mig åt att läsa dina inlägg i din blogg.
  Ha det så gott.
  Kram Eva

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Evas pysselsida

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Hantverkarglädje

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Soanspysselblogg

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

%d bloggare gillar detta: