Utflykt i snålblåsten

Nog är det väl vardagslycka att kunna packa matsäck i form av tre limpmackor med stekta ägg och ge sig iväg på utflykt med en vän. Hon hade hett vatten i termos med sig och både kaffepulver och tepåsar. Så där satt vi i solen och blåsten och hade det riktigt mysigt. Vi tittade ut över sjön där isen började mjukna och det kluckade efter strandkanten. Trots detta så var det en pojke och hans mormor/farmor som var ute och åkte skridskor men som tydligen letade efter en plats att gå iland. Nära oss kom dom inte för där var isen porös och det låg vatten uppepå isen.

DSC03987.JPG

Jag mumsade på mina medhavda mackor och hon åt sushi och vi konstaterade att vi hade det så bra som hipp som happ kunde styra upp en utefika tillsammans. Vilken härlig stund tillsammans med en fin vän. Vardagslycka mina damer och herrar.

DSC03986.JPG

På vägen hem visade hon mig det här trädet. Jag väljer att se det som ett hjärta. Nog är naturen fantastisk ibland.  Titta bara på alla löven som bildar en så vacker matta.

DSC03991.JPG

På hemvägen åkte vi in till en gårdsbutik som heter Solby gård och där köpte jag ägg som var kanonfina. De var dessutom rejält stora. Det var kul att gå i butiken som hade lite av varje. Det fanns potatis och grönsaker, saft, chips, olika oljor och inläggningar samt lite inredningsdetaljer. Den här mysko plåtkatten fanns att köpa också. Undrar var man ska ha en sådan. Lite läskig tycker jag.  Tack fina T för en härlig utflykt.

DSC03992.JPG

Nu går vi mot våren med stormsteg. Det blommar överallt av vintergäck, krokus och snödroppar och grannens rosbuskar är fulla av röda fina skott. Så nu är den snart här på riktigt…….våren alltså.  Den här vintern har ju varit skruttig och jag saknar arbetet i snösvängen för det är ju den som hållit mig igång under vintertiderna.  Tjock och präktig har ju ju varit länge men nu är jag ännu lite tjockare men lika präktig p g a att jag inte behövt skotta så mycket snö utan kunnat stanna inne och ägna mig åt att slita på kyl- och skafferidörrarna.

Vilken dag som helst så ska jag ta och låta någon cykelreparatör titta över världens bästa kompis, min cykel. Det är nog ett par år nu som jag bara kunnat använda 3:e växeln. De andra har gett upp. Men nu ska den få en välbehövlig översyn och rundsmörjning tänkte jag. Den är ju så bra att ha. Jag älskar min cykel för den tar mig precis dit jag vill utan att jag måste passa (buss-)tider och det är enkelt att ta sig fram överallt. Så den trogna plåtåsnan är verkligen värd lite extra kärlek och omsorg nu till våren.

Hoppas ni alla har det kanoners……med eller utan förvårliga utflykter.

3 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Eva
  Mar 26, 2019 @ 13:19:55

  Visst är det härligt med små utflykter. Nyligen tog vi med två av barnbarnen från stan ut i skogen. Vi grillade korv. Jag tror att de tyckte om det. Det behövs hursomhelst som omväxling. Hjärtat på trädet är ju helt läckert. Naturen kan !!!! Idag blåser det så inibaljan här, men solen skiner. Det blev en kort Frazzerunda i trädgården. Längtar efter sköna stilla soldagar i trädgården. Kanske är jag otålig.
  Kram från Eva

  Svara

  • bibbishantverk
   Mar 26, 2019 @ 14:59:02

   Så mysigt ni har det. Den bedårande buspojken Frazze längtar nog också till vår och sommar när han kan vara ute och skutta.
   Vi är nog otåliga lite till mans(och kvinns) den här tiden. Man vill ju att det ska bli vår på riktigt och slut på bakslagen.
   Här blåser det också så man håller på att blåsa åt pipsvängen men solen skiner så fint.
   Mot våren…………med stormsteg

   Svara

 2. Carol
  Mar 26, 2019 @ 17:36:12

  Så mysigt ni hade det vid strandkanten! Hoppas verkligen att de två skrinnarna hittade nån plats att gå i land!😥
  I mina trakter har det blåst halv storm idag!🙀 Och vi som skulle ut och ”plantera” ut våra gjorda planeter på skalenligt avstånd från solen-skylten. (Dividerat med 1039 000 000 ggr!) Vi höll på att frysa ihjäl och de tuffa killarna som gått utan jacka fick t o m erkänna att de inte varit så smarta… Tyvärr slutade det med att skyltar och modellplaneter for iväg all världens väg i vinden! Merkurius hittade vi aldrig…
  Synd.. vi som skulle visat detta för de yngre barnen på skolan😩
  Nytt försök på torsdag👍

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Evas pysselsida

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Hantverkarglädje

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Soanspysselblogg

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

%d bloggare gillar detta: