Virkade rutor och Fatboy

För lite sedan blev jag tipsad av min vän C om att en kvinna i Stockholm gärna ville ha virkade rutor tillsända sig. Av dessa rutor skulle hon montera filtar som sedan skulle lämnas till föreningen Vid din sida. Den föreningen är ett par år gammal och startades av Jeanette Höglund som arbetade som ordningsvakt i Stockholm och som såg hur illa de gamla hemlösa mådde och hade det. Pensionärer utan missbruksproblem men som av olika anledningar hamnat på gatan.

Nu var det tänkt att dessa filtar skulle delas ut till de hemlösa pensionärerna. Jag rotade runt här och fick tag i garner och så var det bara att sätta full fart. Det blev några rutor som jag skickade iväg och jag hoppas att facebookgruppen där hon annonserat efter rutor har jobbat för högtryck. Hon ville ha mormorsrutor 20×20 och det är ju kanoners för då går det ju åt en del restgarner.  Här är i alla fall min lilla andel

DSC03904.JPG

Det här med äldreboenden och underhållning har länge varit något jag funderat på. Den älskade Lilla tanten bodde ju på äldreboende och underhållningen bestod då oftast bara av någon vänlig farbror som kom med sitt instrument och spelade och sjöng gamla visor.  Det är ju jättetrevligt men alla gamla har inte samma musiksmak. Det finns ju faktiskt folk på äldreboendena som gillar t ex Elvis och olika slags rock.

Tydligen hade någon, vem vet jag inte, tagit fasta på idén om att alla faktiskt inte är stöpta i samma form utan anlitat Fatboy att spela på flera äldreboenden runt om i Eskilstuna. I torsdags hade jag förmånen att bli upplyst om att dom skulle spela på ett boende nära mig. Gratis inträde! Jippiiiiiiiii!

Kastade mig på cykeln eftersom informationen om spelningen kom ganska nära inpå själva uppträdandet. När jag kom dit var det proppfullt i lokalen och fullt med folk ute i den långa korridoren. Där fick även jag avnjuta musiken men det gick finfint. Hittade ett dörrhål jag kunde hänga i.

Fatboy  som turnerat med Jerry Williams spelade sina egna låtar, ett par Elvis och ett par Jerry Williamslåtar. Det slank även in en Gunnar Wiklundmelodi.

De spelade nästan en timma och stämningen var på topp och publiken gungade och myste.  Så vill jag också ha det när jag hamnar på hemmet. Jag vill att det ska spritta i benen och musiken ska liksom skölja över en som något härligt ljuvligt fartfyllt och skuttigt. Så man blir varm i hela kroppen. Liksom.

Jag hoppas ni alla har en härlig söndag…….med eller utan spritt i benen.

 

 

 

6 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Carol
  Mar 03, 2019 @ 12:00:08

  Jättefina rutor! De kom väl till pass i insamlingen som slutade på ca 7000(!) rutor innan damen som skulle sy ihop allt slog på bromsen😅 Jag vet inte hur många filtar som är klara med detta kommer fortgå under året så alla rutor ska nog gå åt och mycket färgglad värme komma pensionärerna till del💗
  Ja, och mer Fatboy till de äldre! Tjohooo
  Hoppas du får en fin dag, Bibbi, trots regn och rusk! Kanske t o m snö… Då passar det bra att kura inne med en stickning eller rutvirkande.
  Fridens!🌷

  Svara

  • bibbishantverk
   Mar 03, 2019 @ 12:15:18

   Ha ha ha jösses fick hon in 7000 rutor. Kommer du ihåg att jag skrev till dig att hon kommer att drunkna i rutor därför skickade jag inte så många. Då har hon att göra bra länge.
   Ett bra initiativ dock.
   Här både regnar och snöar det idag så det är kura-inne-väder.

   Svara

 2. bibbipson
  Mar 03, 2019 @ 14:56:28

  ❤ till dig, du har ett gott hjärta och gör alltid gott! Så roligt att läsa din blogg. 🙂

  Svara

 3. Eva
  Mar 08, 2019 @ 20:44:17

  Vilken ide`!! Sådant är det många som nappar på. Jag är impad. Dina rutor blev jättevackra. Fantastiskt med glad musikalisk underhållning. Elvis och Jerry Williams är det säkert många som gillar på äldreboende. Underbart !!!!
  Kram Eva

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Evas pysselsida

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Hantverkarglädje

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Soanspysselblogg

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

%d bloggare gillar detta: