I sista minuten

Jag brukar ju av någon underlig anledning varje år trampa upp ett hjärta i snön. Barfota. För några dagar sedan när det efter en längre tids plusgrader ramlade ner lite fin nysnö så kom jag på att jag faktiskt inte gjort något hjärta den här vintern. Med andra ord var det här kanske sista snön för året så det var verkligen dags att sätta fart. Så det var bara av med strumpor och skor och ut på altanen och här har ni årets hjärta.

DSC03954.JPG

Det blev lite snett och krokigt men det är från mig till er alla som tittar in här.

Något betydligt varmare och mojsigare var det när jag och dottern blev bjudna på hemlagad mat av barnbarnet. Han fick en kokbok av sin mamma i julklapp och nu provar han olika recept på oss. Mums! Han gillar att laga mat och för min del får han gärna stå för matlagningen när vi ses. Den här gången blev det grönsaker, kalkonbacon, matlagningsgrädde, sweet chili sås och äggnudlar. Jädrar i min lilla påse så gott det var. Vardagslycka i en stor kastrull.

DSC03951.JPG

En annan vardagslycka kom i form av de vackraste tulpanerna. Tack snälla A-M.

DSC03945.JPG

Lite nytta har jag faktiskt gjort också. Ja då menar jag inte städning och sådant utan sånt som jag tycker är mycket roligare och viktigare än just städning. Handarbete.  Jag fick för en evighet sedan grönt tjockt bomullsgarn skickat till mig av min vän C. Riktigt tjockt, som ljusvekegarn ungefär. Hon hade fått tag på det garnet på Erikshjälpen. Det är kanon med återbruk och garnet  är perfekt till bindor. Så de här ska få åka med mammapaketen ihop med tygblöjor gjorda av gamla lakan till Slättmissionen tror jag.Vardagslycka är att ha möjlighet att hjälpa. Att kunna göra goda saker och underlätta livet för någon.

DSC03944.JPG

Jag hoppas ni alla har en finfin söndag……..med eller utan kalla fötter och tulpaner.

 

2 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Carol
  Feb 24, 2019 @ 13:07:56

  Tack för ett vackert barfotahjärta! Vardagslyckor kan komma i så många förpackningar… bara man upptäcker dem! Vi tackar denna vecka för sjukvården och hjälp men även för en skön säng och soffsport denna helg! Heja Sverige!🇸🇪
  Tack för att ditt varma hjärta och händer gör bindor så kvinnor eller flickor kan fortsätta arbeta eller gå i skolan även under de besvärliga veckorna.💗 Du är en enda stor vardagslycka hela du, Bibbi! Tack gode Gud för att du finns🌷

  Svara

 2. Eva
  Mar 01, 2019 @ 16:36:58

  Gu´ vad roligt med barfotahjärtat. Kul ide´! TULPANERNA, så otroligt vackra. Tänk vad många färgkombinationer det finns av tulpaner. Den här har jag aldrig sett.
  När barnbarnen bjuder på mat eller kanske fika då blir man så varm i hjärtat. Helt underbart. Och du . . . . . tänk vad tiden går !!!!!
  Jag gillar också återbruk och försöker verkligen ta vara på möjligheter som dyker upp. Det här var ett annorlunda återbruk. Beundrar dig och allt du gör med stor omtanke. HEJA DIG !!!!! Kram Eva

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Evas pysselsida

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Hantverkarglädje

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Soanspysselblogg

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

%d bloggare gillar detta: