Årets sista dag

Nu har det gått ett år igen. Tiden går så fort så ibland tycker jag att jag inte hinner med. Nu skriver många bloggare  en krönika över 2018 men det tänker jag låta bli att göra. Ibland är det faktiskt bättre att bara se framåt och lägga det som varit bakom sig. Vissa saker som hänt under året spar man i sitt hjärta och andra som inte förtjänar någon plats där får läggas åt sidan.  Det tjänar ingenting till att älta vissa saker för gjort är gjort och man får gå vidare. Dock kan man ju fiffilura på hur man ska kunna ändra göranden och låtanden till nästa gång.  Ibland behöver man ju också be om förlåtelse och det är inte alltid så lätt. Men en bra sak att göra för att kunna gå vidare.

Med vilja, omtanke och kärlek kan man förändra mycket. Nåja, det krävs nog en stor portion envishet och karaktär för att ändra vissa saker. När jag tittar på förra årets nyårsinlägg så står det så här:

”varför väntar man alltid till nyår med vissa förändringar? Det går ju lika bra att starta om när som helst under året. Man har ju exakt samma möjligheter året om.  Ja ja, hur som, jag ska i alla fall försöka ändra på vissa av mina ovanor. Detta konststycke torde vara lika svårt som att med en liten utombordare vända en Finlandsfärja. Vrålsvårt som ni förstår. Ursvårt. Kanonsvårt. Svårt men inte ogörligt om man jobbar sig till  karaktär som är större än en silverfisks”.

Utan att backa för mycket så kan jag bara iskallt konstatera att min karaktär i det här fallet är helt under isen. Finns inte. Abrakadabra. Borta.  Det här gällde då att gå ned i vikt och det har jag inte lyckats med. Men va’ fasen. Man är ju bara människa och ibland räcker man inte ens till för sig själv. Men eftersom jag försöker att vara en positiv person så tror jag givetvis att nästa år då jädrans blir det av. Jorå. Ni ska få se. Hoppas jag och om det inte blir så så får väl livet gå vidare ändå. Det handlar mycket om vad man ställs inför under året och vad man blir tvungen att prioritera.  Det viktigaste är nog att vara vän med sina val. I alla fall de val där man har möjlighet att välja själv.

Jag hoppas ni alla har en fin sista dag på året.

DSC03833.JPG

Om jag får bestämma så ses vi nästa år…..med eller utan karaktärslösa silverfiskar

3 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Carol
  Dec 31, 2018 @ 14:18:13

  Underbara Bibbi! Tack för allt härligt du skrivit här på bloggen under året! Det är guldstunder att vara med om dina vardagslyckor och annat skoj du hittar på. Och tänkvärdheter… Att vi inte lyckats med alla våra föresatser är nog bara mänskligt. Men att vara nöjd och tacksam är ännu bättre. Att ständigt gå runt och tänka att man borde, man skulle, man ska inte äta det eller göra så… fy så jobbigt. Det måste få finnas glädje i livet! (Dock när man inte kommer i sina kläder kan man ju börja tänka på vissa val..) Vi tackar för året som gått och trippar in i nästa. Med föresatser, dock utan tvång – eller vad säger du Bibbi?🤪 Stor nyårskram💕

  Svara

 2. EvaP
  Dec 31, 2018 @ 15:32:27

  Tack för i år kära Bibbi, för glada tillrop och kloka ord. Gott nytt år och stor kram!

  Svara

 3. Eva
  Jan 08, 2019 @ 12:34:52

  Jag instämmer med föregående talare. Alla måsten , nej de jagar en och jag har lagt sådana åt sidan. Livet är för kort för att bråka med måsten. Det löser sig ändå. Jag tror ändå att man inom sig har spärrar för sådant man inte mår bra av.
  Ha nu ett härligt liv 2019 så ses vi här inne med glada tillrop.
  Kram från Eva

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Evas Pysselsida

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Skaparglädje

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Hantverkarglädje

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

NZ en gång till, ibland Sverige

Aotearoa, Land of the Long White Cloud

JudithJaxon

Collect moments - not things

Bibbis design

Trådkonst, pärlhjärtan, blompinnar, akvarell, foto, natur och våra kungspudlar.

Ensamma Morsan

Att överleva en sparsam vardag

knappmakerskan

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Soanspysselblogg

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Kyrkkaffe

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

%d bloggare gillar detta: