These boots are made for walking…….

….and that’s just what they do (fast inte så ofta).

Ja jösses. Även gamla hundar kan lära sig att sitta eller även äldre damer kan lära sig gå i gymnastikskor men som sagt inte så ofta. Men de ser väldans snygga ut där de står i hallen. Sportiga liksom. Sportiga på ett sätt som inte en levande människa förknippar med mig. Men med lite tur kanske man kan inbilla någon nykomling att jag är den sportiga typen men jag misstänker att den bluffen blir avslöjad blixtsnabbt.

Jag är 64 år och sist jag använde gympadojor var när jag gick i skolan och vi hade basketdojor. Dom var billiga och alla hade råd att ha dem. Men fy farao så illa dom luktade och så platt man gick med fötterna. Numera kallas dom för Converse och är svindyra men lika fula och det skulle inte förvåna mig om dom luktar lika illa också.  Det enda förmildrande med dåtidens basketdojor var att man ritade med röd eller blå annillinpenna på dem. Skrev namn på popgrupper, målade blommor eller bara smyckade på det sätt man kunde.

Efter dessa basketdojor blev det i många herrans år högklackade pumps och andra skor och stövlar med klack. Nu i några år har jag använt mer fotriktiga skor och stövlar med hög bekvämlighetskänsla.

Men när jag nu fick problem med ett knä och det enda som stod till buds var Diklofenak som jag absolut inte använder så fick jag tänka om. Remiss till röntgen skickades in 12/2 och hör och häpna jag har fått tid redan 28/6. Endast drygt fyra månaders väntetid. Heja Mälarsjukhuset!  Under väntetiden har jag kurerat mig själv genom att morgon och kväll smörja på vit tigerbalsam på knäets sidor och baksida, göra rörelser med benet för att stärka musklerna samt inhandlat dessa käcka skodon som skulle få mig att sätta ner foten brett och säkert

DSC03310.JPG

Jo nog går man brett och säkert. Det känns som om mina fötter är jättestora. Det är en mycket konstig känsla att ta på sig dessa skodon och börja traska. Man blir lika varm i dom här som jag kommer ihåg att jag blev i basketdojorna men dom här är rejält mycket snyggare. Jag kan dock inte påstå att jag använt dem särskilt ofta. Sådana här skor är nog helt enkelt inte min grej. Det hjälpte inte ens att dom var rosa.  Dom har dock tre fördelar, de läcker inte underifrån, inte från sidan och inte uppifrån. Så någon gång då och då kommer jag nog att få användning för dem.

Det är märkligt det där med skodon. Vissa skor och stövlar har jag ju använt tills de ramlat isär och nästan varit hysterisk när jag blivit tvungen att ge upp användandet p g a att det liksom inte finns någonting kvar att traska i. Andra skor, som dessa, hamnar oälskade  i garderoben (när man skrutit klar med dem stående i hallen) och blir sällan framtagna och använda.

Jag har breda fötter och knepigt att hitta sköna skor men jag håller med Birgitta Andersson och Sven Paddock …….”man ska vara glad åt fötter, utan dem man står sig slätt”.

Jag hoppas ni alla har en finfin dag……….med eller utan rosa gympadojor

5 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Carol
  Jun 09, 2018 @ 11:27:51

  Heja Bibbi, friskt humör! Rackars snygga var de ialla fall! Kan du inte vänja in dem genom att ha dem på när du cyklar?
  Skor är verkligen svårt! Jag har liksom du breda fötter med jämnlånga/korta tår. Pumps och högklackat har alltid varit en pina… Därför älskar jag faktiskt gumpadojjor! Mina favoriter är högskaftade Reebok. Ett av paren har jag sedan måååånga år och de är mjuka som tofflor. Fast nu är de så fula så de går inte att ha på bland folk.
  Det bästa vore nog att de jobbade lite med uppbyggnad i alla Converse så att inte en hel generation kommer få ryggproblem framöver!

  Njut av dagen, Bibbi. Med eller utan skor på. 💕

  Svara

 2. Eva
  Jun 18, 2018 @ 20:43:14

  Du är inte ensam kära du. Här är en som har små , och breda fötter och dessutom en knöl som sticker ut på vardera sidan. Det är superjobbigt att hitta sköna skor. Dessutom är jag ju höftbytt och ska inte utsätta mig för högklackat som jag älskar. Det blir som du säger , hittar man ett par man trivs med har man dem till de faller sönder. Just nu har jag ett par Sköna Marie och de är verkligen sköna. Nu på sommaren går jag ofta barfota . Så härligt. Kram till dig från Eva

  Svara

 3. Irene Carlsson
  Jun 22, 2018 @ 22:57:59

  Hej. Jag har läst din blogg under lång tid, men aldrig kommenterat tidigare. Du skriver så bra, roligt o underhållande. Kom till din sida via någon stick-länk. På tal om fötter måste jag bara fråga: Hur gick det med de där broddarna du fick en gång men sedan lämnade tillbaka utan att givaren visste något? Vore kul att få höra om.

  Svara

  • bibbishantverk
   Jun 23, 2018 @ 10:10:23

   Hej och välkommen,
   det är alltid roligt när någon kommenterar. Det blir liksom ett kvitto på att någon gillar det man gör och då är det roligare att blogga.
   Jo vad gäller broddarna så kan jag meddela att min kamrat har broddarna sedan förra sommaren då jag var där på ett besök och gömde broddarna i hans hem. På ett mycket fiffigt ställe. Så nu gäller det att vara på tå så man inte sitter med dom förbaskade broddarna i näven rätt som det är.
   Hoppas du har härliga dagar………helst utan broddar *S*

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Evas pysselsida

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Hantverkarglädje

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

Soanspysselblogg

En blogg om hantverk, välgörenhet och livet dag för dag

%d bloggare gillar detta: